Μουσικές γιορτές, τα λάιβ του Merlin's Music Box -το τελευταίο δεκαήμερο του Δεκέμβρη

Οι μουσικές εκδηλώσεις του φάνζιν Merlin's Music Box κορυφώνονται το τελευταίο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου! Αγαπημένες μπάντες και ωραίες μουσικές, από τους λόγους για να μείνουμε Αθήνα, τις τελευταίες ημέρες του 2017.

Οι μουσικές εκδηλώσεις του φάνζιν Merlin's Music Box κορυφώνονται το τελευταίο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου με τις λάιβ εμφανίσεις των "Rosewood Brothers" στις 21 Δεκεμβρίου, των "ANFO" και The Dismissers στις 22 Δεκεμβρίου, "Sugahspank! & The Swing Shoes" μαζί με "The Jumpin’ Bones" στις 23 Δεκεμβρίου, και των Illegal Operation μαζι με τους "Λάμπρος Παπαλέξης & Οι Χτισμένες των Θεμελίων" στις 27 Δεκεμβρίου, όλες στο ΙΛΙΟΝ Plus.

Οι Rosewood Brothers θα παρουσιάσουν στο ΙΛΙΟΝ plus, την 1η τους full length δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Soul Blossom", την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου στις 9.30 με ελεύθερη είσοδο.

Δημιουργήθηκαν το 2008 στην Αθήνα και το ύφος τους βασίζεται σε blues, soul, rock ήχο. Σε συνεργασία με τον παραγωγό Άλεξ Μπόλπαση στα Artracks Recording Studios ηχογράφησαν το υλικό που αποτελεί πλέον το πρώτο τους άλμπουμ, η κυκλοφορία του οποίου είναι προς διάθεση από την Ikaros Records σε βινύλιο με digital download code στην συσκευασία. Το εξώφυλλο του δίσκου επιμελήθηκε ο Bewild Brother.
 

Εικόνα
Rosewood-Brothers_inexarchia

Rosewood brothers' fb page και μέρος από το άρθρο/κριτική του album του Γιάννη Καστανάρα στο Merlin’s Music Box
 

Μια βραδιά καθαρόαιμου punk με τους ANFO και τους Dismissers την Παρασκευή 22 Δεκέμβρη στο ΙΛΙΟΝ plus με τις πόρτες να ανοίγουν στις 9 και τα εισιτήρια να κοστίζουν 6 ευρώ.

Οι ANFO ξεκίνησαν την πορεία τους στις 23 Ιανουαρίου του 2013. Στις 10 Ιανουαρίου του 2014 κυκλοφόρησαν το πρώτο ομώνυμο Mini Lp τους. Ο ήχος τους ξεπερνάει τα στενά όρια του punk rock, που είναι και η κύρια, κοινή, μουσική καταβολή όλων των μελών της μπάντας. Η αρχική σύνθεση της μπάντας ήταν οι Σωτήρης Θεοχάρης, Νίκος Χαραλαμπόπουλος, Φώτης Πατίκας και Γιώργος Χλωρός. Στα τέλη του 2016 την θέση του Φώτη Πατίκα πήρε ο Βασίλης Ζερβακάκης. Τα τραγούδια τους έχουν ως κορμό την ουσιαστική απλότητα και το ανοιχτό πνεύμα του επαναστατικού ροκ εν ρολ. 
 

Εικόνα
anfo_inexarchia

ANFO's fb page
 

Οι The Dismissers είναι μία punk μπάντα από την Αθήνα που ξεκίνησε την πορεία της το Σεπτέμβρη του 2012. Έχουν αρκετά live στο ενεργητικό τους στηρίζοντας κυρίως καταλήψεις, στέκια και συμμετοχή σε συναυλίες αλληλεγγύης σε πρόσφυγες μεταξύ άλλωνΤα μέλη της μπάντας είναι ο Νίκος Τσουλούφης, ο Δημήτρης Βάσσης, ο Ίων Νικολάου, ο Γιώργος Καρβουνίδης και ο Νίκος Βάσσης.

Εικόνα
the-dismissers_inexarchia

The Dismissers' fb page 
 

Οι Sugahspank! & The Swing Shoes με τους εκρηκτικούς Jumpin' Bones στήνουν πάρτυ γεμάτο από rhythm & blues, swing, gospel, soul και rock ήχους, το Σάββατο 23 Δεκέμβρη στο ΙΛΙΟΝ plus και οι πόρτες ανοίγουν στις 9 το βράδυ, με εισιτήρια 7 ευρώ.

Sugahspank! & The Swing Shoes
Οι Swing Shoes φτιάχτηκαν το 2006 σαν οργανικό swing τρίο. Δύο χρόνια αργότερα άρχισαν να συνεργάζονται με τη Sugahspank! και γρήγορα έγιναν μια από τις πιο ενεργές live μπάντες, παίζοντας σε όλη την Ελλάδα. Το 2010 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο τους (Ladies & Gentlemen, Here’s the Swing Shoes), που ήταν οργανικό, εκτός από ένα κομμάτι, στο οποίο συμμετείχε η Sugahspank!. Το 2014 βγήκε το πρώτο τους κοινό άλμπουμ με τίτλο "A Holy Show", με πιο έντονα rhythm & blues και gospel στοιχεία. Σήμερα βρίσκονται στο στούντιο για την ηχογράφηση του τρίτου τους άλμπουμ, μαζί με τη ugahspank! 

Εικόνα
sugahspank-inexarchia

Τα fb pages της Sugaspank! και των The Swing Shoes
 

Οι The Jumpin' Bones είναι μια αθηναϊκή rhythm 'n' blues μπάντα που δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2014. Το πρώτο τους album με τίτλο "Marrow" κυκλοφόρησε ψηφιακά και σε cd τον Νοέμβριο του 2015 και απέσπασε πολύ θετικές κριτικές από περιοδικά και site του εξωτερικού όπως τα Blues Blast Magazine (USA), Blues Matters (UK), και Bluesnews (DE) καθώς και από αντίστοιχα ελληνικά. Αρχικά η μπάντα ιδρύθηκε από τρεις παιδικούς φίλους, τον Ορέστη Τσικούρη (φωνή - φυσαρμόνικα), τον Δημήτρη Δακόπουλο (κιθάρα), τον Κωνσταντίνο Αλούπη (μπάσο) και στη συνέχεια με την προσθήκη του Σπύρου Γαβαλά (τύμπανα) κατέληξαν στον ήχο που χαρακτηρίζει την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά. Το 2017 τη σκυτάλη στη κιθάρα και το μπάσο πήραν οι Γιώργος Χρυσόπουλος και Θανάσης Γκιουλέας αντίστοιχα. Από το φθινόπωρο του 2017 όμως κιθαρίστας της μπάντας είναι ο ταλαντούχος Νίκος Τζαβάρας στη θέση του Γιώργου.

Εικόνα
jumpinbones_inexarchia


The Jumpin' Bones fb page


Ο ''Λάμπρος Παπαλέξης και οι Χτισμένες των … Θεμελίων'' συναντούν τους ''Illegal Operation'', την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου, αυτήν την σημαδιακή ημέρα για τα αυτιά του Λάμπρου, κάτω από την αγκαλιά του Merlin's Music Box, στο ΙΛΙΟΝ plus. Οι πόρτες ανοίγουν στις 9 με τα εισιτήρια στα 8 ευρώ.

Ο Λάμπρος Παπαλέξης γεννήθηκε κουφός, οι γονείς του είχαν μια καντίνα στην Νέα Υόρκη απέναντι απ’ το Rockefeller University. Ουρές φοιτητών περίμεναν κάθε μέρα για να απολαύσουν την σπεσιαλιτέ της οικογένειας, ζεστή μπομπότα με φέτα, ντομάτα και λαδορίγανη. Ήταν 27 Δεκεμβρίου, το απόγευμα που ο Λάμπρος ξαπλωμένος φαρδύς πλατύς στο πεζοδρόμιο άκουσε πρώτα ένα πεταχτό κελάϊδισμα πουλιών και μετά την μπασογραμμή του ''Another one bites the dust'' παιγμένο απο έναν πλανόδιο μπασίστα στο απέναντι πεζοδρόμιο. Λίγο πριν είχε γλυστρίσει πατώντας μια γινομένη ντομάτα έξω απ’ την καντίνα. Με το χτύπημα στο κεφάλι την άκουσε κυριολεκτικά. Όταν μετά από χρόνια γνώρισε στο Κερατσίνι τον Κώστα, μπασίστα των ''Illegal Operation'', τον παρακάλεσε να του δείξει στην κιθάρα αυτό το σωτήριο μουσικό θέμα. Ακόμα το μελετάει!!
 

//

Δείτε ακόμα
Εξάρχεια, έ
να Εξαρχειώτικο Graphic Novel - κόμικ
- Ταινίες και Μηχανάκια - 5 επιλογές με τσοπεράδες και εφηβικά όνειρα

 

//
 

Το Merlin’s Music Box ήταν, είναι και θα είναι ένα φανζίν που κυκλοφόρησε το πρώτο του τεύχος τον Οκτώβριο του 1989 και έκλεισε τον έντυπο κύκλο του το 1995, έπειτα από 26 τεύχη. Ενεργοποιήθηκε εκ νέου την άνοιξη του 2014, αυτή τη φορά ηλεκτρονικά, μέσω του fb και της ιστοσελίδας του merlins.gr, με σκοπό την παρουσίαση μουσικών σχημάτων και καλλιτεχνών από το χώρο της rock (και όχι μόνον), τη διοργάνωση εκδηλώσεων και, κυρίως, την τέρψη των φίλων του. 
 

Και τα αφισάκια των λαιβ

Εικόνα
collage_inexarchia

 

//


Ινφο

ΙΛΙΟΝ Plus, Κοδριγκτώνος 17, Αθήνα

Rosewood Brothers "Soul Blossom" New Album Release Show
Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, 21.30
Είσοδος Ελεύθερη

ANFO & The Dismissers
Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, στις 21.00
Είσοδος 6 ευρώ

Sugahspank! & The Swing Shoes μαζί με The Jumpin’ Bones
Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, στις 21.00
Είσοδος 7 ευρώ

Illegal Operation μαζι με τους Λάμπρος Παπαλέξης & Οι Χτισμένες των Θεμελίων
Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου, στις 21.00
Είσοδος 8 ευρώ

 

Εικόνα
Merlin

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Πενήντα τέσσερις γυναίκες tattoo artists, συμμετέχουν στην έκθεση που θα φιλοξενηθεί στον καινούργιο χώρο τέχνης HeartbeatInk Gallery, στο κέντρο της Αθήνας.

think

Η παράσταση "Προσοχή: Εκτελούνται Έργα" σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Νοεμή Βασιλειάδου, μετά από μια δυναμική εκκίνηση στη Θεσσαλονίκη, έρχεται στο Θέατρο Εμπρός, επαναφέροντας στο προσκήνιο το πλέον καίριο...

think

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, στην οδό Κύπρου στην Κυψέλη, φιλοξενεί στο ξεκίνημα τις νέας χρονιάς, μουσικές παραστάσεις, spoken word με ανοιχτό μικρόφωνο και περφόρμανς.

think

Newsletter