Το θεατρικό έργο "Προσοχή: Εκτελούνται Έργα" στο Ελεύθερο Εμπρός Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο

Η παράσταση "Προσοχή: Εκτελούνται Έργα" σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Νοεμή Βασιλειάδου, μετά από μια δυναμική εκκίνηση στη Θεσσαλονίκη, έρχεται στο Θέατρο Εμπρός, επαναφέροντας στο προσκήνιο το πλέον καίριο και διαχρονικά άλυτο ζήτημα της Θεσσαλονίκης: το Μετρό.

 

Το Μετρό Θεσσαλονίκης, ένα πολυδιάστατο θέμα με πολιτικές, οικονομικές, πολιτιστικές και κοινωνικές προεκτάσεις, κρυμμένες για πολλά χρόνια κάτω από το χαλί.

Ένα έργο για το έργο φάντασμα.
Ή καλύτερα,
ένα έργο για τις πόλεις
που περιμένουν ένα έργο.

Υπάρχει άραγε οποιοδήποτε μετρό του κόσμου, οποιοδήποτε δημόσιο έργο σε οποιαδήποτε πόλη που να μπορεί να συγκριθεί με το Μετρό της Θεσσαλονίκης; Πώς έφτασε να αποκτά μυθολογικό, ανεκδοτολογικό και συμβολικό χαρακτήρα, επηρεάζοντας τον συλλογικό ψυχισμό της πόλης; Πώς η συνθήκη της αναμονής εγκαθιδρύεται σε μια πόλη και προς τα που πάει, εκείνος-η που επιλέγει να προχωρήσει;

Στην παράσταση Προσοχή: Εκτελούνται Έργα, σταθμοί της πραγματικής ιστορίας του Μετρό της Θεσσαλονίκης, συνεντεύξεις εμπλεκομένων, ερωτηματολόγια και επιτόπια έρευνα μπλέκονται με φανταστικές ιστορίες και προσωπικές σκέψεις, μετατρέποντας την αναμονή για το Μετρό σε έναν εναλλακτικό κοινωνικό στοχασμό.

Μια ομάδα νέων ηθοποιών, που δεν θυμάται πώς ήταν η πόλη της χωρίς εργοτάξια, ερευνά επί σκηνής το δίπολο στασιμότητα-μετακίνηση σε μια προσπάθεια να απαντήσει στο ερώτημα: Τι είδους μετακινήσεις ονειρεύονται οι νέοι άνθρωποι της πόλης, όχι μόνο στους δρόμους και τον αστικό ιστό, αλλά και στην εργασία, το θέατρο και τη ζωή τους. Αγωνιζόμενη να αντισταθεί σε μια νομοτέλεια παραίτησης, η ομάδα δημιουργεί ένα έργο για το έργο.

Εικόνα
Προσοχή: Εκτελούνται Έργα Θέατρο Εμπρός

 

Συντελεστές:
Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Νοεμή Βασιλειάδου
Πρωτότυπο Κείμενο – Έρευνα: Η ομάδα
Δραματουργία: Νοεμή Βασιλειάδου, Χάρις Σερδάρη
Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση: Γρηγόρης Λιόλιος
Κίνηση: Μαίρη Γιαννούλα
Βοηθός Σκηνοθεσίας – Οργάνωση Παραγωγής: Χάρις Σερδάρη
Σύμβουλος Δραματουργίας: Πάνος Δεληνικόπουλος
Σύμβουλος Σκηνογραφίας / Ενδυματολογίας: Μαρία Καραδελόγλου
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Ευαγγελίου, Σταυρούλα Ντολοπούλου, Λευτέρης Τσινάρης
Φωτισμοί: Δημήτρης Νίκας
Παίζουν: Δημήτρης Γούλιος, Μαρία Καραγκιοζίδου, Βασίλης Μπόγδανος, Χάρις Σερδάρη, Σοφία Στυλιανού και ο μουσικός Γρηγόρης Λιόλιος

 

Εικόνα
Θέατρο Εμπρός Προσοχή: Εκτελούνται Έργα 2024

Το fb κάλεσμα στην παράσταση

 

Information

Που
Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

Ρήγα Παλαμήδου 2, Ψυρρή

Πότε
Τετάρτες 17, 24 & 31 Ιανουαρίου, στις 21:30
Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, στις 21:30

Εισιτήρια
Θα υπάρχει κουτί οικονομικής ενίσχυσης για την κάλυψη των εξόδων της ομάδας.

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Πενήντα τέσσερις γυναίκες tattoo artists, συμμετέχουν στην έκθεση που θα φιλοξενηθεί στον καινούργιο χώρο τέχνης HeartbeatInk Gallery, στο κέντρο της Αθήνας.

think

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, στην οδό Κύπρου στην Κυψέλη, φιλοξενεί στο ξεκίνημα τις νέας χρονιάς, μουσικές παραστάσεις, spoken word με ανοιχτό μικρόφωνο και περφόρμανς.

think

Οι Βραδιές Αστυνομικής Μυθοπλασίας (crimes n’ beer), που διοργανώνει η Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ) και το βιβλιοκαφέ red n’ noir, επιστρέφουν για δεύτερη χρονιά στον πολυχώρο του...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter