Fluffy Zebra: Μια νεαρή μαμά άνοιξε το πιο καλόγουστο κατάστημα με χειροποίητα και επιλεγμένα βρεφικά είδη στον πεζόδρομο της Δερβενιών

Χειροποίητα και επιλεγμένα ποιοτικά παιχνίδια και ό,τι χρειάζονται τα μωράκια και τα παιδιά στα Εξάρχεια και στη Νεάπολη, στο φρέσκο και χαριτωμένο κατάστημα της νεαρής Ιλιάνας, μητέρας τριών κοριτσιών. Ένα μικρό κατάστημα, με μητρική απαλότητα και αισθητική.

Συντάκτης: Κλέλια Αρμπηλιά / Eπιμέλεια δημοσίευσης: George Fiorakis

 

Στις βόλτες μας τριγύρω στη γειτονιά στα Εξάρχεια, στην Αθήνα, και τους πεζοδρόμους πρόσφατα σταματήσαμε έξω από τη βιτρίνα ενός μικρούλικου καταστήματος με το χαριτωμένο λόγκο μιας τσαχπίνας ζέμπρας. To Fluffy Zebra άνοιξε τον Δεκέμβριο του 2022 στη Δερβενίων και αν έχεις περάσει απ’ έξω πολύ πιθανό να σταμάτησες να χαζέψεις τα καλόγουστα μωρουδιακά και παιχνιδάκια στη βιτρίνα. Η Ιλιάνα Βολιώτη είναι το κορίτσι που κρύβεται πίσω από το μικρό κατάστημα που μας γεμίζει με κύματα τρυφερότητας και γλυκιάς παιδικότητας από την πρώτη ματιά. Δίπλα της η Ινώ, το μικρότερο -μικρότερη από ενός- από τα τρία κοριτσάκια της! Μας υποδέχτηκαν παρέα και μιλώντας μαζί τους μάθαμε πώς η νεαρή μαμά κατάφερε να κάνει αυτό που αγαπά στη γειτονιά της. 

“Όλα ξεκίνησαν με ένα κουνελάκι”, μας λέει η Ιλιάνα. Το πρότζεκτ του Fluffy Zebra άρχισε να παίρνει “σάρκα και οστά” όταν αποφάσισε να φτιάξει ένα χειροποίητο κουκλάκι για την πρώτη της κόρη, πλέκοντας με βελονάκι, καθώς έψαχνε κάτι σχετικό και δεν μπορούσε να βρει. Το κουνελάκι είχε ομολογουμένως μεγάλη επιτυχία και έτσι μπήκε στη διαδικασία να το φτιάχνει για ανθρώπους που της το ζητούσαν για τα πιτσιρίκια τους. Η τεχνική πλεξίματος με βελονάκι είναι μία από τις ασχολίες που είχε από μικρή ηλικία. Όπως μας διηγείται ως παιδιά και εκείνη και η αδερφή της είχαν την ευκαιρία να μεγαλώσουν σε ένα καλλιτεχνικό περιβάλλον μιας και ο παππούς ήταν χαράκτης και η μαμά Άλκηστις ζωγράφος. Απο ότι φαίνεται τα καλλιτεχνικά γονίδια υπερίσχυσαν και έτσι παρά τις σπουδές στην ψυχολογία την κέρδισε το χειροποίητο και παράλληλα με το βίωμα της μητρότητας τελικά αποφάσισε να στήσει το Fluffy Zebra. Η Ιλιάνα είναι εξαρχειώτισσα και κάτοικος της περιοχής για πάνω από δώδεκα χρόνια και εντόπισε ότι έλειπε από τη γειτονιά ένα κατάστημα αφιερωμένο στα βρεφικά.  Έτσι όταν μαζί με την υποστήριξη του συντρόφου της πήρε τη γενναία απόφαση να στήσει το πρότζεκτ σε ένα φυσικό κατάστημα, ο μικρός χώρος στον πεζόδρομο της Δερβενίων ήταν ιδανικός.

 

Εικόνα
Fluffy Zebra Δερβενίων Κατάστημα Αθήνα Βρεφικά Είδη

 

Εικόνα
Fluffy Zebra Δερβενίων Κατάστημα Αθήνα Βρεφικά Είδη

 

Εικόνα
Fluffy Zebra Δερβενίων Κατάστημα Αθήνα Βρεφικά Είδη

Fluffy Zebra  | Facebook - Instagram

 

Σκοπός της είναι μέσα από τη δική της εμπειρία να προσφέρει στους γονείς και όλους όσους έχουν πιτσιρίκια στην περιοχή τα βρεφικά που φτιάχνει η ίδια, παιχνιδάκια από βελονάκι και ραμμένα από εκείνη. Περιορισμένης παραγωγής απαλά υφασμάτινα κουβερτάκια αλλά και επιλεγμένα slow production μωρουδιακά και βρεφικά προϊόντα. “Ό,τι διαλέγω για το μαγαζί είναι προϊόντα που έχω ήδη έχω χρησιμοποιήσει μεγαλώνοντας τις μικρές μου” μας λέει. Η αισθητική του Fluffy είναι γήινη και ουδέτερη σε χρώματα και ταιριάζει σε όλα τα στυλ και όλους μας. Ως γνήσια Εξάρχειώτισσα αυτό είναι κάτι που, πέρα από θέμα γούστου, λαμβάνει υπόψη όταν φτιάχνει η διαλέγει τα μωρουδίστικα ώστε να νιώθουν άνετα και οι γονείς, έτσι και ο πιο ροκενρολ μπαμπάς και η πιο ροκενρολ μαμά να μπορούν χαίρονται μία παραπάνω για τα όμορφα αυτά και χρηστικά βρεφικά αντικείμενα και αξεσουάρ.

Όσο μαθαίνουμε για το νέο σποτ για τα μωράκια της περιοχής, η Ινώ η μπεμπίτσα συμμετέχει με το ειδικό μωρουδικό λεξιλόγιο στη συζήτησή μας και μας δίνεται η αφορμή να μιλήσουμε για την αποδοχή της μητρότητας ως κάτι φυσιολογικό στους χώρους εργασίας. Συμφωνούμε απόλυτα στο ότι οι μητέρες -και όχι μόνο- δε θα πρέπει να βρίσκουν εμπόδια στα επαγγελματικά τους πρότζεκτ ή στην εργασία τους λόγω των μικρών τους. Από τις εικόνες των ευρωβουλευτών που θηλάζουν έως και την Ιλιάνα που δεν αποχωρίζεται την Ινω ενώ δουλεύει, τα πράγματα συνεχώς αλλάζουν υπέρ των γυναικών και των γονέων και εν τέλη των ίδιων των παιδιών, κάτι που θα έπρεπε να είναι εν έτη 2023 απολύτως φυσιολογικό. “Ως μητέρα τριών κοριτσιών δεν ήθελα να πιστέψουν ότι ήταν εμπόδιο στα όνειρα μου. Ήθελα να ξέρουν πως.. ναι, ήταν δύσκολο αλλά παρά τις δυσκολίες ότιδήποτε το θέλεις πολύ τελικά μπορεί να το καταφέρεις”. Το πείσμα, η ψυχραιμία και η στήριξη από τους δικούς της έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο να τα καταφέρει, από τα σχέδια του μαγαζιού της μαμάς έως το μοίρασμα του χρόνου με τον σύντροφο Αλέξανδρο. Η γειτονιά από ότι φαίνεται καλοδέχτηκε το γλυκό μαγαζάκι και όσο μιλάμε με τα κορίτσια περνάνε γειτόνισσες και εύχονται τα καλορίζικα. 

 

Εικόνα
Fluffy Zebra Δερβενίων Κατάστημα Αθήνα Βρεφικά Είδη

 

Εικόνα
Fluffy Zebra Δερβενίων Κατάστημα Αθήνα Βρεφικά Είδη

 

Εικόνα
Fluffy Zebra Δερβενίων Κατάστημα Αθήνα Βρεφικά Είδη

 

 

Για να μαθαίνουμε: Η σημασία της αργής παραγωγής (slow production): Το τρέχον βιομηχανικό σύστημα βασίζεται σε αυτοματοποιημένες μονάδες παραγωγής που επιτρέπουν μία γρήγορη μαζική παραγωγή. Η αργή παραγωγή προϊόντων σε μικρότερες βιοτεχνίες επιτρέπει στους κατασκευαστές από τη μία να κατασκευάσουν (όπως στα όμορφα παιχνίδια που βρίσκουμε στη συλλογή του Fluffy Zebra) συχνά καλύτερα και πιο ποιοτικά προϊόντα με μακρά διάρκεια ζωής αλλά συγχρόνως να υιοθετήσουν μια πιο αειφόρα λογική σε σχέση με το περιβάλλον και τα υλικά κατασκευής. Από τα ρούχα έως τα παιχνίδια και τη διατροφή όλο και περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν μικρότερα εγχειρήματα για αυτά που χρειάζονται (ελπίζουμε). Έτσι στηρίζουμε μικρές επιχειρήσεις, καλύτερες συνθήκες εργασίας και αλλά προσέχουμε και το περιβάλλον. Η αργή παραγωγή αφορά, λοιπόν, τον σχεδιασμό και τη δημιουργία προϊόντων που παράγονται σε μικρές ή περιορισμένες ποσότητες, συμπεριλαμβανομένων χειροποίητων ή των custom παραγγελιών. 

Η γειτονιά μας αναζητά την προσωπική επαφή, τα μικρά μαγαζιά με ψυχή και την καλύτερη ποιότητα, μακριά από τις μαζικές υπερκαταναλωτικές παραγωγές. To Fluffy Zebra είναι ακριβώς αυτό, ένα σημείο που θα βρεις τα απαραίτητα για τα μωράκια, θα γνωριστείς με τους ιδιοκτήτες και τελικά θα διαλέξεις ασφαλή και μακράς χρήσης και διάρκειας αξεσουάρ και παιχνίδια, στηρίζοντας ένα μικρό και προσεγμένο εγχείρημα. Μη σε ξεγελά το μικρό του μέγεθος, η γκάμα που καλύπτει το κατάστημα είναι στοχευμένη αλλά ευρεία. Εδώ βρήκαμε, για αρχή, τη σειρά του Fluffy Zebra με τα χειροποίητα πλεκτά κουκλάκια -100 % από βαμβάκι- και τα υφασμάτινα κουβερτάκια και ύστερα μαλακά παιχνίδια, κουδουνίστρες βραχιολάκια, αξεσουάρ καροτσιών, προϊόντα από Little dutch, Muchie, Bezisa (όλες μικρές εταιρείες αργής παραγωγής και με οικολογικό πρόσημο), διάφορα αξεσουάρ για το τάισμα που έχει δοκιμάσει ήδη η Ιλιάνα και διευκολύνουν τη ζωή των γονιών όπως μπολ σιλικόνης με βεντούζα, σαλιάρες και άλλα από οικολογικά υλικά, ξύλινα παιχνίδια ψυχαγωγικά και παιδαγωγικά. Επίσης βρήκαμε πιπίλες, μασητικά, ωραία φωτιστικά (που άνετα μπαίνουν και στο δωμάτιο μας) και τη γαλλίδα Sophie την καμηλοπάρδαλη μαζί με άλλα ζωάκια που παρέα με τον πλεκτό κούνελο αποτελούν τα πιο αγαπημένα μέχρι στιγμής παιχνιδάκια των μικρών φίλων μας. Στα επόμενα πλάνα της γειτόνισσάς μας είναι να στήσει το eshop του Fluffy. Έως τότε όλα αυτά τα γλυκούτσικα και πρακτικά θα τα βρίσκουμε στα social για παραγγελίες και “καπαρώματα”.

 

Εικόνα
Fluffy Zebra Δερβενίων Κατάστημα Αθήνα Βρεφικά Είδη

 

Εικόνα
Fluffy Zebra Δερβενίων Κατάστημα Αθήνα Βρεφικά Είδη

 

Εικόνα
Fluffy Zebra Δερβενίων Κατάστημα Αθήνα Βρεφικά Είδη

 

Μια νεαρή μαμά λοιπόν από τα Εξάρχεια μας μαθαίνει ότι αν πραγματικά θέλουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει και έτσι μας εμπνέει να ακολουθήσουμε τα όνειρά μας. Ακούγεται γραφικό αλλά πραγματικά, σκεφτείτε το. Μία μαμά τριών μικρών παιδιών άνοιξε ένα μικρό κατάστημα ανάμεσα σε μεγαθήρια, ανάμεσα σε μεγάλα θηρία. Θα επιστρέψουμε για τα δωράκια μας στα μικρά μας φιλαράκια, για να στηρίξουμε τα μικρά καταστήματα της γειτονιάς μας και για να χαιρετίσουμε τα κορίτσια, των Εξαρχείων και της Νεάπολης, που βρήκαν εδώ τον τόπο να στήσουν τα ιδιαίτερα και μοναδικά εγχειρήματά τους.
 

Συντάκτης: Κλέλια Αρμπηλιά / Eπιμέλεια δημοσίευσης: George Fiorakis

 

Information

Fluffy Zebra
Κατάστημα βρεφικών ειδών

Δερβενίων 5, Αθήνα
210 0101 121
 
Facebook - Instagram

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Η Αργυρώ και η Ευαγγελία Κοκκίνη συνεχίζουν την παράδοση και εξελίσσουν τις υπηρεσίες στον νέο χώρο του στεγνοκαθαριστηρίου Athens Laundry. Βουτάμε στα καθαρά μας ρούχα και την ιστορία ενός επαγγέλματος και...

Go Out

Η Μαριαλένα μεγάλωσε στο βιβλιοπωλείο της μητέρας της στο Βαρθολομιό και αποφάσισε να ανοίξει ένα μικρό βιβλιοπωλείο στα Εξάρχεια. Οικείο σαν τα βιβλιοπωλεία γειτονιάς που μας μεγάλωσαν, το Book/owski’s...

Go Out

Μια δραστήρια εξαρχειώτισσα, η Ευαγγελία Σωτηροπούλου, δημιούργησε το πρότζεκτ Oinosporos. Χειροποίητα φυσικά καλλυντικά και προϊόντα, από το λάδι του κουκουτσιού του σταφυλιού, με μια ολιστικά φιλική προς το...

Go Out

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter