Το Optic Culture στη Θεμιστοκλέους στέριωσε για τα καλά! Τα φοβερά παιδιά με την προσεγμένη συλλογή γυαλιών που εμπιστευόμαστε στα Εξάρχεια.

Μια διαφορετική κουλτούρα στο χώρο των οπτικών. Ανθρώπινη επαφή, επιλεγμένα και ποιοτικά γυαλιά -ηλίου και μυωπίας- με χαρακτήρα και φακοί από τους οπτικούς της καρδιάς μας, τον Γιώργο και τη Χρύσα. Το κατάστημα οπτικών που εμπιστευόμαστε!

Συντάκτης: Κλέλια Αρμπηλιά / Φωτογραφίες: Georgia Maragopoulou - advart / Eπιμέλεια δημοσίευσης: George Fiorakis 

 

Ένα μαγαζί της γειτονιάς είναι ξεχωριστό γιατί παρέχει μια ιδιαίτερη αίσθηση οικειότητας και ασφάλειας και την ίδια στιγμή ανακλά την ενέργεια των ανθρώπων του. Ήταν το 2015 όταν ο Γιώργος και η Χρύσα οι δύο καλοί φίλοι και οπτικοί ένωσαν τις δυνάμεις τους στήνοντας το Optic Culture στην καρδιά των Εξαρχείων, στην οδό Θεμιστοκλέους 49. Μαζί σχεδόν ξεκινήσαμε και ακόμη τους εμπιστευόμαστε τα μάτια μας και με το παραπάνω. Οκτώ χρόνια μετά, το εγχείρημα ρίζωσε και άνθισε και κυρίως έγινε αυτό που ήθελαν, το “οπτικοπωλείο” της γειτονιάς! Σύγχρονο, με όλες τις νεότερες μεθόδους και προσεγγίσεις, κρατώντας πάντα τον ντόπιο, αυθεντικό και ανθρώπινο χαρακτήρα τους. Οπτικοί και οπτομέτρες και οι δύο, έχουν κερδίσει χωρίς άλλο την εμπιστοσύνη μας όχι μόνο γιατί τρέχουν ένα πραγματικά πολύ κουλ μαγαζί οπτικών - γυαλιών ηλίου, μυωπίας και αξεσουάρ- αλλά επειδή οι φωτεινές τους ιδιοσυγκρασίες και η προσωπική επαφή με όποιον διαβαίνει το κατώφλι του Οptic Culture είναι δεδομένα. Η οδός Θεμιστοκλέους άλλαξε ομολογουμένως πολλά πρόσωπα από το 2015, στέκια έκλεισαν, άνοιξαν άλλα και τα παιδιά ήταν πάντα εκεί. Η συνέπεια, η εξέλιξη, η πολύ καλή street αισθητική και φυσικά η αγάπη για το αντικείμενο καθιέρωσαν το Optic Culture ως ένα οπτικάδικο των Εξαρχείων και του κέντρου της Αθήνας, με το δικό του προσωπικό χαρακτήρα.

 

Εικόνα
Optic Culture Κατάστημα Οπτικών Οπτικά Γυαλιά Εξάρχεια

 

Εικόνα
Optic Culture Κατάστημα Οπτικών Οπτικά Γυαλιά Εξάρχεια

 

Εικόνα
Optic Culture Κατάστημα Οπτικών Οπτικά Γυαλιά Εξάρχεια

Optic Culture / Θεμιστοκλέους 49, Εξάρχεια - Αθήνα
EshopFacebook - Instagram

 

Σε ένα κόσμο που όλα συμπυκνώνονται σε γρήγορες εικόνες και κλικς στις οθόνες μας και όπου οι εμπορικές αλυσίδες και απρόσωπα καταστήματα κυριαρχούν σε κάθε πλευρά της ζωής μας, κάτι φαίνεται να έχει αλλάξει. Κουρασμένοι από τον ψυχρό καταναλωτισμό της εποχής, οι άνθρωποι αποζητούμε την προσωπική επαφή και τη δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης με τους ανθρώπους που επιλέγουμε για τις αγορές μας. Και αν αυτό οι κέντρο Αθηναίοι και οι Εξαρχειώτες το στηρίζουν εξ’ορισμού, πλέον είναι γεγονός ότι υπάρχει μία στροφή προς την ποιότητα και σε ό,τι αφορά το προϊόν αλλά και στις υπηρεσίες και τις σχέσεις που χτίζουμε με τους ειδικούς. Πρωτοπόροι και με οδηγό το συναίσθημα, μακριά από τη λογική της “πώλησης”, ο Γιώργος και η Χρύσα δεν έφτιαξαν ένα ακόμα οπτικάδικο άλλα ένα σημείο κοινωνικής επαφής στη γειτονιά. Τα παιδιά λοιπόν, εκτός από φοβεροί επαγγελματίες είναι πάντα ζεστοί και πρόθυμοι να απαντήσουν στις πιο περίεργες ερωτήσεις μας, να μας προτείνουν ό,τι πιο φρέσκο έχουν ξετρυπώσει στα ταξίδια τους από τον κόσμο των οπτικών και φυσικά να μας προσφέρουν τις γνώσεις τους σε σχέση με την υγεία των ματιών μας. Ένα μαγαζί λοιπόν που ενσαρκώνει την κουλτούρα και τις αξίες που μας ταιριάζει δε θα μπορούσε να μην ήταν στριτ και πιστό στην αξία της κοινωνικοποίησης σε κάθε πλευρά της ζωής μας. Το χαρακτηριστικό steam punk γκραφίτι του Wild Drawing, κομμάτι πια της ιστορίας των γκράφιτι της γειτονιάς, τα παλιά βίνταζ γυαλιά και αντικείμενα οπτομετρίας εντός ή το ωραίο piece από τον Out of Tape με τον χάρτη στον τοίχο, σε βάζουν διαχρονικά στο κλίμα του Optic Culture.

Εδώ βρίσκουμε σταθερά πολύ ιδιαίτερους σκελετούς και γυαλιά για την όραση ή για τον ήλιο και η συλλογή που επιμελούνται τα παιδιά παραμένει μακρυά από αυτά που η μόδα μαζικά ορίζει. Αντισυμβατικοί, όπως και η περιοχή που ρίζωσαν, δεν πιστεύουν στους κανόνες αλλά στην προσωπικότητα του ανθρώπου που ψάχνει και ψάχνεται. Σε σχέση με το τι γυαλί πρέπει να διαλέξουμε: “Δεν υπάρχει στην ουσία κανόνας στο τι σκελετός ταιριάζει σε ποιο πρόσωπο” αλλά “Σου αρέσει; Το φοράς!” μας λένε κάθε φορά που αναζητούμε το αξεσουάρ που περισσότερο από οποιοδήποτε εκφράζει την ιδιοσυγκρασία μας. 

 
// Διαβάστε ακόμη: Optic Culture, καρδιά Εξάρχεια. Επιλεγμένα γυαλιά ηλίου και μυωπίας, που ορίζουν το στυλ μας, στη Θεμιστοκλέους

 

Το δίδυμο δε σταματά να ενημερώνεται και να επιμορφώνεται. Ταξιδεύουν, διαβάζουν και συνεχώς εξελίσσουν τη δουλειά τους. Η αλληλεπίδραση με τον οπτικό μας είναι ένα ζωτικής σημασίας ζήτημα για να νιώσουμε άνετα και να βρούμε αυτό που μας ταιριάζει βελτιώνοντας την υγεία των ματιών μας πέρα από το αισθητικό κομμάτι. Γυαλιά μυωπίας, γυαλιά ηλίου, φακοί επαφής, αθλητικά γυαλιά και αξεσουάρ όλα στο οπτικοπωλείο των παιδιών αλλά και αν δεν μπορούμε να περάσουμε από τα Εξάρχεια μπορούμε να επωφεληθούμε από το καλό τους “μάτι” και να βρούμε σούπερ σχέδια γυαλιών οράσεως ή ηλίου στο eshop

 

Εικόνα
Optic Culture Κατάστημα Οπτικών Οπτικά Γυαλιά Εξάρχεια

 

Εικόνα
Optic Culture Κατάστημα Οπτικών Οπτικά Γυαλιά Εξάρχεια

 

Εικόνα
Optic Culture Κατάστημα Οπτικών Οπτικά Γυαλιά Εξάρχεια

 

Τα πιο ιδιαίτερα γυαλιά: όπως είπαμε τα παιδιά το ψάχνουν πολύ και η συλλογή του Optic Culture αποτελείται από δυσεύρετα σχέδια στους σκελετούς τα οποία διαλέγουν ένα - ένα. Τa brands που βρίσκουμε εδώ δεν τα λες και συνηθισμένα: junk, robot, oscar & frank, gast. kaleos, kreuzberg kinder, bust out και άλλα. Ανάμεσα τους, διαλεγμένοι υψηλής ποιότητας αυθεντικοί vintage σκελετοί και εξειδικευμένα γυαλιά για αθλήματα και κάθε είδους outdoor activities. Η αλήθεια είναι βέβαια πως όποιο και να είναι το στυλ μας και το budget μας, ξέρουμε ότι θα βρούμε πραγματικά ποιοτικά γυαλιά σε προσιτές τιμές από τα πιο statement, ρεφερένς σκελετούς - δες εδώ- σε διαχρονικά σχέδια, απλά, καθημερινά ελαφριά και άνετα. 

 

Φακοί, αξεσουάρ και άλλα: Εννοείται, εδώ, οι ειδικοί θα σε καθοδηγήσουν σωστά σε ό,τι αφορά στην αγορά και εφαρμογή των σωστών φακών επαφής για κάθε πάθηση (μας είχανε “μορφώσει” σχετικά παλαιοτέρα, δες εδώ). Επίσης, μπορείς να φέρεις στα παιδιά τα γυαλιά σου όταν κάτι χρειάζεται επιδιόρθωση και να βρεις ότι αναλώσιμο χρειάζεσαι. Η Χρύσα φτιάχνει και πολύ ωραίες αλυσίδες σε διάφορα σχέδια που είναι ότι πρέπει για τους ξεχασιάρηδες.

 

Εικόνα
Optic Culture Κατάστημα Οπτικών Οπτικά Γυαλιά Εξάρχεια

 

Εικόνα
Optic Culture Κατάστημα Οπτικών Οπτικά Γυαλιά Εξάρχεια

 

Εικόνα
Optic Culture Κατάστημα Οπτικών Οπτικά Γυαλιά Εξάρχεια

 

Τα καταστήματα της γειτονιάς λοιπόν, οι άνθρωποί μας! Αυτοί που επέλεξαν τα Εξάρχεια και τα Εξάρχεια τους αγκάλιασαν για την αυθεντικότητά τους. Ο Γιώργος και η Χρύσα μένουν, μεγαλώνουν, εξελίσσονται πάντα στην περιοχή που το διαφορετικό βρίσκει τον τόπο του. Τα Εξάρχεια αλλάζουν πρόσωπα συχνά αλλά είναι τα σταθερά τους σημεία που τα χαρακτηρίζουν. Kαι κοίτα να δεις πως ένα κατάστημά οπτικών έγινε ένα από αυτά, χάρη στη χαλαρή διάθεση, το χιούμορ και το επαγγελματισμό των ανθρώπων του! Μην το ψάχνεις πολύ πέρνα μια βόλτα για οτιδήποτε χρειαστείς!
 

Συντάκτης: Κλέλια Αρμπηλιά / Φωτογραφίες: Georgia Maragopoulou - advart / Eπιμέλεια δημοσίευσης: George Fiorakis 

 

Information

Optic Culture
Οπτικά - Κατάστημα Οπτικών - Γυαλιά ηλίου - Φακοί επαφής
 
Θεμιστοκλέους 49, Εξάρχεια - Αθήνα
2103803616

Site / Facebook page / Instagram

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Η Μαριαλένα μεγάλωσε στο βιβλιοπωλείο της μητέρας της στο Βαρθολομιό και αποφάσισε να ανοίξει ένα μικρό βιβλιοπωλείο στα Εξάρχεια. Οικείο σαν τα βιβλιοπωλεία γειτονιάς που μας μεγάλωσαν, το Book/owski’s...

Go Out

Μια δραστήρια εξαρχειώτισσα, η Ευαγγελία Σωτηροπούλου, δημιούργησε το πρότζεκτ Oinosporos. Χειροποίητα φυσικά καλλυντικά και προϊόντα, από το λάδι του κουκουτσιού του σταφυλιού, με μια ολιστικά φιλική προς το...

Go Out

Στον πεζόδρομο της Τσαμαδού, η νεαρή και τολμηρή Αναστασία μας βουτάει στη σχεδόν κινηματογραφική αισθητική των 1970ς και 1980ς retro vintage ρούχων του Dark Cherry. Στην καρδιά του vintage, που είναι τα...

Go Out

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter