Οι γρήγοροι ρυθμοί της Ιπποκράτους φρενάρουν στο Red Sparrow! Για καλό καφέ, νόστιμα σνακς και ένα προσεγμένο κοκτέιλ στο χέρι.

Το φρέσκο εγχείρημα της Ιπποκράτους, για πριν και μετά τη δουλειά, για πριν και μετά το τρέξιμο της πόλης και προσιτές πολυτέλειες! Δύο παιδιά έστησαν στο Red Sparrow το όνειρό τους, ένα πρότζεκτ που μετράει κιόλας ένα χρόνο στο κέντρο της Αθήνας. Περιποιημένος καφές, προσιτά και προσεγμένα κοκτέιλ “στα κλεφτά” και κολατσιό στο χέρι!

Συντάκτης: Κλέλια Αρμπηλιά / Φωτογραφίες: Georgia Maragopoulou - advart / Eπιμέλεια δημοσίευσης: George Fiorakis 

 

Νέοι άνθρωποι με μπόλικη όρεξη διαλέγουν το κέντρο της Αθήνας και την ευρύτερη γειτονιά για να στεγάσουν τα όνειρά τους. Η φιλική διάθεση και το πολύ ενδιαφέρον για αυτό που κάνουν πολλές φορές αρκεί για να μπουν στην καθημερινότητά μας. Είναι ωραίο να ξέρεις ότι στον δρόμο για το γραφείο, ανάμεσα στο τρέξιμο της ημέρας, όταν θα χρειαστείς έναν όμορφο χώρο για ανάπαυλα θα τον βρεις δίπλα σου. Για αυτό τον λόγο ήρθε το Red Sparrow. Ένας χώρος για αυτά που αγαπάς, για ένα διάλειμμα από το κέντρο της πόλης. Ένα σημείο με καλό φαγητό στο χέρι, περιποιημένο καφέ, χαμόγελα που το εννοούν και προσεγμένα κοκτέιλ. Ένα μαγαζί, για εσένα!

Η Βασίλης και η Αναστασία, είναι παιδιά του κέντρου, νεότατοι και γεμάτοι ενέργεια. Το δυναμικό δίδυμο, που έφτιαξε το Red Sparrow στη θέση ενός καταστήματος με μικρογεύματα, αναμετρήθηκε με το θάρρος με τις δυνάμεις του και κατάφερε να στήσει ένα project εστιασμένο στις φρέσκιες και value for money υπηρεσίες. Το Red Sparrow είναι ένα -στην κυριολεξία μιας και ανοίγει από νωρίς το πρωί και κλείνει νωρίς το βράδυ-  all day project με όλα όσα χρειάζεται ένας κάτοικος του κέντρου για να κάνει πιο γλυκιά την καθημερινότητά του. Στην επίσκεψή μας και γνωρίζοντας την ομάδα, η Αναστασία μας μιλάει για τα φοιτητικά της χρόνια (είναι μεταφράστρια) που την έφεραν σε επαφή με τη γειτονιά. “Ερχόμουν συνεχώς εδώ για να πάρω τα βιβλία μου, για να βγω, μου άρεσαν οι πραγματικά όμορφοι άνθρωποι της περιοχής” μας λέει. Ο Βασίλης μετράει ήδη αρκετά χρόνια στην εστίαση και ήθελε πάντα ένα χώρο όπου θα φρόντιζε με τον δικό του τρόπο και μπόλικο μεράκι τους θαμώνες του, ιδανικά στα Εξάρχεια. Η καραντίνα λειτούργησε σαν καταλύτης και το σχέδιο μπήκε σε εφαρμογή. Μόλις ανακάλυψαν ότι ο χώρος της Ιπποκράτους 43 ήταν ελεύθερος, δεν υπήρξε δεύτερη σκέψη, ήθελαν να είναι εδώ! Με έμπνευση από την ομώνυμη ταινία (Red Sparrow, 2018) με κατασκόπους του Φράνσις Λόρενς (γνωστός από την σειρά ταινιών Hunger Games), “λίγο άγγιγμά της τύχης” και με μπόλικη προσωπική εργασία, δεν άργησε να γεννηθεί το “κόκκινο σπουργίτι”.

 

Εικόνα
Red Sparrow Brunch Φαγητό Καφές Κοκτέιλ Ιπποκράτους

 

Εικόνα
Red Sparrow Brunch Φαγητό Καφές Κοκτέιλ Ιπποκράτους

 

Εικόνα
Red Sparrow Brunch Cocktails Πρωινό Coffee

Red Sparrow / Ιπποκράτους 43, Αθήνα / Facebook / InstagramE-food / Wolt 

 

Το περιβάλλον του Red Sparrow είναι ταιριαστό με την πολυσύχναστη οδό που όλο και γεμίζει με διαφορετικά εγχειρήματα που αναζητούν μία θέση στη καθημερινότητά μας. Και ενώ τα χρώματα και η ταυτότητα είναι μίνιμαλ, η Αναστασία ήθελε να δώσει τη δική της θηλυκή πλευρά στον χώρο αναλαμβάνοντας τη διακόσμηση. “Ήθελα πολύ να μπει το γυναικείο άγγιγμα στον χώρο μια και συχνά σε τέτοιους χώρους εστιάσεις επικρατεί το πιο ψυχρό στοιχείο. Θέλαμε να έχει τον δικό του χαρακτήρα” μας λέει. Έτσι ο χώρος στολίστηκε με φρέσκα και αποξηραμένα φυτά, βελούδο, και προσωπικά αντικείμενα όπως το λειτουργικό παλιό πικάπ του παππού της με τα βινύλια, τις κασέτες και το ρετρό τηλέφωνο. Η neon επιγραφή με το fly me to the moon του Frank Sinatra λειτουργεί σαν ένα μυστικό ρομαντικό στοιχείο που διεγείρει τη μουσική μνήμη και ξεκινά τη γνωστή μελωδία στο μυαλό μας κάθε φορά που περνάμε. Όσο μιλάμε διαφορετικός κόσμος μπαίνει και χαιρετάει τα παιδιά και τα κορίτσια και αγόρια που συμπληρώνουν την ομάδα, ενώ παραδίπλα ένας κύριος με ανοιχτό υπολογιστή δουλεύει ήσυχα. Οι γρήγοροι ρυθμοί της Ιπποκράτους φαίνεται να φρενάρουν για λίγο στο Red Sparrow. 

Ο μεγάλος πάγκος που εξυπηρετεί τον χώρο είναι χωρισμένος στα δύο αλλά ενιαίος. Το κομμάτι που κοιτάει τον δρόμο είναι αφιερωμένο στον καλό καφέ και τα πρωινά μας, πιο πίσω στα κοκτέιλ “στα κλεφτά”, όπως μας τα είπαν, που φτιάχνει ο Βασίλης και μπορείς να πάρεις στο χέρι οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, ιδανικά σχολώντας από τη δουλειά για τη βόλτα σου στο κέντρο της πόλης. Τα ξύλινα τραπέζια που μπορείς να ξαποστάσεις να πιεις ένα ρόφημα ή ένα ωραίο ποτό ή να δουλέψεις τα έχει φτιάξει στο χέρι ο μπαμπάς της Αναστασίας. Το χαρμάνι του καφέ είναι Offelia, το premium της Ipanema και η κύρια ροή είναι από Βραζιλία, ωστόσο μπορείς να δοκιμάσεις και την πιο φρουτώδη ποικιλία με αρώματα από κόκκινα φρούτα και προέλευση από την Αιθιοπία ή το πιο γήινο χαρμάνι με προέλευση από την Κόστα Ρίκα. Η προσέγγιση για το brunch εδώ είναι λίγο διαφορετική από τα συνηθισμένα και αφορά την ευρύτερη έννοια, όπως θα λέγαμε πιο παραδοσιακά, του κολατσιού ή πιο ευρωπαϊκά, όπως μας λένε, του bistro με την έννοια του γεύματος μέσα στη μέρα. Εδώ θα φας και θα πάρεις μαζί σου χειροποίητα σάντουιτς με διαφορετικά είδη ψωμιού, χορταστικές μπαγκέτες με φρέσκα υλικά και με την σπιτική coleslaw του Βασίλη (δοκίμασε αυτό με το προσούτο ή αυτό με τις γαρίδες). Τυρόπιτα στριφτή με μέλι και σουσάμι, δέκα διαφορετικά είδη του “γκρικ κλάσικ” πρωινού: της τυρόπιτας και ολόφρεσκες και πολύ χορταστικές σαλάτες με σπιτικές χειροποίητες vinaigrette εποχής. Τα κέικ τα φτιάχνουν καθημερινά τα παιδιά και πλαισιώνονται με δυναμωτικές μπάρες και cookies από επιλεγμένες συνεργασίες. Προσπαθούν, όπως μας λένε, να εφαρμόζουν zero waste τεχνικές, και έτσι μπορείς να προμηθευτείς το ποτηράκι σου του καφέ με το σπουργίτι για να μη σπαταλάς συσκευασίες. Μας τονίζουν ότι ο χώρος είναι pet friendly και μας μιλάνε με πολλή αγάπη για τη γάτα τους την Άσα και τα σκυλάκια τους. 

 

Εικόνα
Red Sparrow Brunch Φαγητό Καφές Κοκτέιλ Ιπποκράτους

 

Εικόνα
Red Sparrow Brunch Φαγητό Καφές Κοκτέιλ Ιπποκράτους

 

Εικόνα
Red Sparrow Brunch Φαγητό Καφές Κοκτέιλ Ιπποκράτους

 

Εικόνα
Red Sparrow Brunch Φαγητό Καφές Κοκτέιλ Ιπποκράτους

 

Μέτα από το ζωηρό ξύπνημα ή το brunch στο χέρι αξίζει να επιστρέψεις εδώ για να δοκιμάσεις ένα - ένα τα κοκτέιλ ή τα aperitivos από τη λίστα που έχει επιμεληθεί ο Βασίλης (που παράλληλα τρέχει και την Bar Perfectionism) σε πραγματικά λογικές τιμές. Έχεις να διαλέξεις μεταξύ άλλων ανάμεσα στο πολύ ενδιαφέρον Pistachio Strawberry με βάση τη βότκα, φράουλες, φιστίκι, λάιμ και γάλα αμυγδάλου ή αυτά με τα τοπικά αποστάγματα όπως το “fusion” Sage με ούζο, βασιλικό, λεμόνι και σιρόπι φαλέρνουμ από την Καραϊβική ή το Refresh Time με μαστίχα , τζίντζερ, μήλο, λεμόνι, βότκα και φασκόμηλο. Στα απεριτίφ το prosecco, η σανγκρία και το limoncello συνδυάζονται ιδιαίτερα από τα χέρια του Βασίλη. Παράλληλα, μιας και το Red Sparrow είναι ιδανικό για “after work drinks” ή φιλικο-επαγγελματικές συναντήσεις, μια προσεγμένη λίστα κρασιών από την Ελένη Παναγιωτούνη συμπληρώνει και ολοκληρώνει όπως πρέπει το απογευματινό και βραδινό κομμάτι του μενού. Η λογική των προσιτών κοκτέιλ για όλους απαντά στην προσέγγιση της ομάδας για περισσότερες μικρές αλλά προσιτές πολυτέλειες στις παράξενες εποχές μας. Εννοείται ότι όλα τα καλά του "σπουργιτιού" έρχονται και στον χώρο μας με διανομή (E-food - Wolt )  

 

Εικόνα
Red Sparrow Brunch Φαγητό Καφές Κοκτέιλ Ιπποκράτους

 

Εικόνα
Red Sparrow Brunch Φαγητό Καφές Κοκτέιλ Ιπποκράτους

 

Εικόνα
Red Sparrow Brunch Φαγητό Καφές Κοκτέιλ Ιπποκράτους

 

Το Red Sparrow είναι ένα σημείο που θα γνωρίσεις, ίσως τυχαία, περνώντας αλλά δε θα το προσπεράσεις. Ένα πρότζεκτ από το νέο αίμα της γειτονιάς που έφερε κάτι νέο στην Ιπποκράτους, ένα σπουργίτι με στόχο να φωλιάσει.
 

Συντάκτης: Κλέλια Αρμπηλιά / Φωτογραφίες: Georgia Maragopoulou - advart / Eπιμέλεια δημοσίευσης: George Fiorakis - advart 

 

 

Information

Red Sparrow
Μικρογεύματα - Brunch- Κοκτέιλ - Καφές

Ιπποκράτους 43, Αθήνα 
211 750 7253

Facebook / InstagramE-food / Wolt 

 

 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Η Μαριαλένα μεγάλωσε στο βιβλιοπωλείο της μητέρας της στο Βαρθολομιό και αποφάσισε να ανοίξει ένα μικρό βιβλιοπωλείο στα Εξάρχεια. Οικείο σαν τα βιβλιοπωλεία γειτονιάς που μας μεγάλωσαν, το Book/owski’s...

Go Out

Μια δραστήρια εξαρχειώτισσα, η Ευαγγελία Σωτηροπούλου, δημιούργησε το πρότζεκτ Oinosporos. Χειροποίητα φυσικά καλλυντικά και προϊόντα, από το λάδι του κουκουτσιού του σταφυλιού, με μια ολιστικά φιλική προς το...

Go Out

Στον πεζόδρομο της Τσαμαδού, η νεαρή και τολμηρή Αναστασία μας βουτάει στη σχεδόν κινηματογραφική αισθητική των 1970ς και 1980ς retro vintage ρούχων του Dark Cherry. Στην καρδιά του vintage, που είναι τα...

Go Out

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter