Τους ανακαλύψαμε και δεν μας χάλασε: Οι Foray Between Ocean μας μιλούν για τον τελευταίο τους δίσκο και για την εγχώρια μουσική σκηνή [inExarchia BandTrack]

Μόλις 3 χρόνια μετά το ντεμπούτο άλμπουμ τους “Depression Neverending”, η πολλά υποσχόμενη Progressive Death Metal/Deathcore μπάντα από την Ελλάδα κυκλοφόρησε τη δεύτερη της δουλειά με τίτλο “As Serenity Drowned” από την πορτογαλική Miasma Records, έχοντας πάρει ήδη πολύ καλές κριτικές!

inExarchia #BandTrack: Foray Between Ocean
συνέντευξη: Διονύσης Ρόκος


Hometown
Αθήνα 
 

Genre
Progressive Death Metal/Deathcore
 

Ινφο
Η ιστορία των FBO ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2014 εν μέσω καλοκαιρινών διακοπών. Εκεί δημιουργήθηκε η ιδέα από τον Θέμη και τον Γιάννη αφού και οι δύο τους ήθελαν να δημιουργήσουν ένα συγκρότημα που να ασχολείται με τον ακραίο ήχο. Τα υπόλοιπα μέλη ήταν εύκολο να βρεθούν, μιας και όλους τους συνδέει φιλία πολλών ετών και έχουν σαν κοινό παρανομαστή, το Extreme Metal.
 

Social
Youtube / insta / facebook / soundcloud

   
 

Εικόνα
Foray Between Ocean

 

Μιλήσαμε λοιπόν μαζί τους και μας απάντησαν σε 10 κρίσιμες ερωτήσεις (όσα και τα κομμάτια του νέου τους άλμπουμ) σχετικά με την αντεργκράου σκηνή στην Ελλάδα, τη μουσική που θα έπρεπε να ακούν οι εξωγήινοι και τις ανθρωποθυσίες στον αρχαίο Αζτέκο θεό του πολέμου. 
 

Πόσο εύκολο είναι να έχεις τη δική σου μπάντα στην εγχώρια σκηνή, ποιες οι μεγαλύτερες δυσκολίες; 

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα Underground συγκρότημα της Ελληνικής σκηνής είναι, κατά τη γνώμη μας, οικονομικής φύσεως. Είναι ένα ακριβό χόμπι με πολλά έξοδα. Εξοπλισμοί, πρόβες, lives, ηχογραφήσεις, τουρ, merch κ.α. απαιτούν αρκετά χρήματα τα οποία τα μέλη της εκάστοτε μπάντας βάζουν από τις τσέπες τους, χωρίς να υπάρχουν απολαβές απ' αυτό.

Το καλύτερο live που έχετε κάνει ήταν ……  επειδή…… ;

Το καλύτερο live ήταν, με διαφορά, το Rockwave festival του 2018. Για εμάς ήταν η σημαντικότερη στιγμή στη μέχρι τώρα πορεία της μπάντας. Το να παίζεις στο μεγαλύτερο φεστιβάλ της χώρας και στην ίδια σκηνή με τέρατα του χώρου, όπως οι Judas Priest, οι Sabaton, οι Saxon και οι Accept, μόνο χαρά και περηφάνια, για αυτό που κάνεις, μπορεί να σου προσφέρει.


Εικόνα
Foray Between Ocean



 

Ένα σχόλιο για τη νέα σας δουλειά, υπήρξε κάποιο ερέθισμα πίσω από αυτήν; 

Το “As Serenity Drowned”, είναι για μας, η πιο ώριμη δουλειά που έχουμε κάνει ως μουσικοί. Δουλέψαμε πολύ και είχαμε ως στόχο να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας και το ντεμπούτο άλμπουμ μας “Depression Neverending”.

Η έμπνευση που αντλήσαμε για τη δημιουργία του άλμπουμ, ήταν μέσα από τις ζωές μας. Απώλειες, αρρώστιες (ψυχολογικές και σωματικές), δυσκολίες πάσης φύσεως στη καθημερινότητά μας... Όλα αυτά αποτυπώνονται μουσικά και στιχουργικά στον δίσκο.

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε πολύ καλές δουλειές -όπως οι δικές σας- η κρίση τελικά δίνει έμπνευση για καλλιτεχνικές αναζητήσεις;

Ίσως τελικά η κρίση να βοήθησε αρκετά την ελληνική σκηνή. Από την αρχή της κρίσης μέχρι και σήμερα που τελείωσε και γίναμε αυτομάτως πλούσιοι (χαχαχα), έχουν βγει άπειρα άλμπουμ-διαμάντια που κοιτάνε κατάματα κυκλοφορίες μεγάλων συγκροτημάτων του εξωτερικού. 


Ποιο/ποια θεωρείτε το καλύτερο κομμάτι του “As Serenity Drowned”;

Εδώ πέρα δυστυχώς, δεν θα μπορέσουμε να απαντήσουμε γιατί το κάθε μέλος έχει ένα δικό του αγαπημένο κομμάτι από τον δίσκο. Θα πούμε όμως κάτι που δεν έχει αναφερθεί ποτέ ξανά από κανέναν σε συνέντευξη: Όλα τα κομμάτια, τα βλέπουμε σαν παιδιά μας και δεν μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε. 


Ποιο τραγούδι άλλου συγκροτήματος/καλλιτέχνη θα βάζατε στο Βόγιατζερ ώστε να το ανακαλύψουν εξωγήινοι πολιτισμοί;

Ίσως να διαλέγαμε το “Freak on a Leash” των KoЯn για να διδάξουμε πολιτισμό στους απολίτιστους εξωγήινους.



Εικόνα
Τους ανακαλύψαμε και δεν μας χάλασε: Οι Foray Between Ocean μας μιλούν για τον τελευταίο τους δίσκο και για την εγχώρια μουσική

 
 

Αν έπρεπε να θυσιάσετε στον Ουιτζιλοπότστλι ένα μέλος του συγκροτήματος ποιο θα ήταν αυτό;

Θα θυσιάζαμε τον Γιάννη. Θα βαριόταν τόσο πολύ, που ίσως πήγαινε και μόνος του και δεν χρειαζόταν καν να τον θυσιάσουμε εμείς. Επίσης είναι μέλος της Ουιτζιλοπότστλικης εκκλησίας.

 

//Διαβάστε ακόμη:
Κραβ Μπόκα. Ένα "ζοφερό" και ωραίο ελληνογαλλικό γκρούπ
- Οι Jazzmatazz είναι ξεσηκωτικοί 
 


Ποιο είναι το μεγαλύτερο «λέσι» από τα μέλη της μπάντας και γιατί;

Τα μεγαλύτερο λέσι είναι ο Στέφανος. Από μικρό παιδί, οι γέροι της γειτονιάς του, το λέγανε: “Είσαι ένα λέσι εσύ!”

 
Τι θα συμβουλεύατε έναν νέο μουσικό που θέλει να ξεκινήσει μαθήματα γιουκαλίλι;

Θα του λέγαμε μόλις μάθει, να μπει στους FBO. Θα ήταν τέλειο ντεθ μεταλ με γιουκαλίλι!


Μπουζούκια εθνικής οδού ή κλαρίνα σε πανηγύρι χωριού;

Εννοείται πανηγύρι χωριού με προβατίνα, καλαμάκια, γουρουνοπούλες και ECHO echo echo... στο άπειρο κι ακόμα παραπέρα.

Πάρτε μια γεύση από το “As Serenity Drowned” των Foray Between Ocean:





Η αρχή
Ο πρώτος δίσκος των Foray Between Ocean κυκλοφόρησε το 2016 με τίτλο «Depression Neverending” και μας εισήγαγε στο μοντέρνο death ύφος τους με τα metalcore στοιχεία όπου οι φοβερές μελωδίες εναλλάσσονται εξαιρετικά με τα δυνατά ντραμς. Ακολουθούν μερικά κομμάτια που ξεχωρίσαμε από τον παρθενικό τους δίσκο:







 
συντάκτης: Διονύσης Ρόκος 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube 

 
// 
Δείτε ακόμη:  

Τα τσακάλια των φαρμακοβιομηχανιών και οι λύκοι της Wall Street

Love Canal: Η μεγαλύτερη περιβαλλοντική καταστροφή στην αμερικανική ιστορία

Μια βόλτα στην ελεύθερη πολιτεία της Κριστιάνια στην Κοπεγχάγη

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το μεσημέρι του Σαββάτου, 20 Απριλίου, επιστρέφουμε στο Solaris για να γνωρίσουμε τον κόσμο του νέου Tomahawk Angel, σε έκδοση μίας από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες κόμικς των ΗΠΑ, της Dark Horse...

think

Μια συζήτηση για την καλλιτεχνική πρωτοβουλία Potential Project και την εικαστική έκθεση “Ενθύμιο” με τους επιμελητές Καρολίνα Αλειφεροπούλου και Δημήτρη Γεωργακόπουλο, στο νεοκλασικό κτήριο της Ανδρέα Μεταξά...

think

Ο Σταύρος Άλλος, μουσικός, τραγουδοποιός, ηχολήπτης και μουσικός παραγωγός, κυκλοφόρησε το πρώτο σόλο εγχείρημά του σε ελληνικό στίχο, με τίτλο “Για την Νόρα” σε βινύλιο, από τη Rudu Records.

think

Newsletter