Παρουσιάσεις βιβλίων στο στέκι Πέρασμα: "Είμαστε τρελοί και ευτυχισμένοι" του Γιώργου Νικολαΐδη & το "Ένα πίανο στα οδοφράγματα"

Οι τελευταίες εκδηλώσεις των Ημερών Ελευθεριακής Κουλτούρας, στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πέρασμα, ολοκληρώνονται με την παρουσίαση του βιβλίου "Είμαστε τρελοί και ευτυχισμένοι" του Γιώργου Νικολαΐδη και τη βιβλιοπαρουσίαση-συζήτηση "Ένα πίανο στα οδοφράγματα" για την ιστορία της Ιταλικής Εργατικής Αυτονομίας.


Ο Γιώργος Νικολαίδης παρουσιάζει το βιβλίο "Είμαστε τρελοί και ευτυχισμένοι",  από τις εκδόσεις Στο Περιθώριο, με φωτογραφικό υλικό από την δεκαετία του ’80, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Περιθώριο.  Φωτογραφίες και κείμενα, μαρτυρίες για τα Εξάρχεια, τον "χώρο", την αντιεξουσία, το πανκ-ροκ, τις ανεξάρτητες μπάντες, τα στέκια και τις συναυλίες. Το βιβλίο παρουσιάζουν: Γιάννης Κολοβός δρ.σύγχρονης ιστορίας, Παναγιώτης Καλαμαράς εκδότης, Μάριος Λώλος πρόεδρος ΕΦΕ


Εικόνα
Είμαστε τρελοί και ευτυχισμένοι

 το βιβλίο του Γιώργου Νικολαΐδη 

Οι εκδόσεις "Για Μια Ελευθεριακή Κουλτούρα", στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, παρουσιάζουν το βιβλίο για την ιστορία της ιταλικής εργατικής αυτονομίας, ''Ένα πιάνο στα οδοφράγματα, του Μαρτσέλλο Ταρί''του "ξυπόλητου ερευνητή" που ασχολείται κυρίως με την κατανόηση των σύγχρονων κινημάτων του κοινωνικού ανταγωνισμού.  

Στον γαλαξία των κοινωνικών και πολιτικών κινημάτων στην Ιταλία κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '70, η Αυτονομία κατάφερε να βάλει μαζί τον Μαρξ με την αντιψυχιατρική, την Παρισινή Κομμούνα με την αντικουλτούρα, τον ντανταϊσμό με τον εξεγερτισμό, τον εργατισμό με τον φεμινισμό και πολλά ακόμη περισσότερα. Στην πραγματικότητα, στην Αυτονομία συνυπήρχαν πολλές ιδιαίτερες αυτονομίες: των εργατών, των φοιτητών, των γυναικών, των ομοφυλόφιλων, των φυλακισμένων, οποιουδήποτε είχε επιλέξει -ξεκινώντας από τις ίδιες του τις αντιφάσεις- τον δρόμο του αγώνα ενάντια στη μισθωτή εργασία και το κράτος, τον δρόμο της αλλαγής της ζωής. Παρότι το κίνημα της δεκαετίας του '70 ηττήθηκε από τις συνδυασμένες προσπάθειες της κρατικής μηχανής και του κομμουνιστικού κόμματος, η ιστορία της Αυτονομίας είναι αυτή μιας επαναστατικής περιπέτειας της οποίας η σημασία παραμένει και σήμερα άκρως επίκαιρη. (από την περιγραφή του βιβλίου) 

Εικόνα
3 ημέρες ελευθεριακής κουλτούρας


στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "3 μέρες Ελευθεριακής Κουλτούρας"   
 

//

Ινφο
Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, 20.00
Παρουσίαση βιβλίου, Είμαστε τρελοί και ευτυχισμένοιΓιώργος Νικολαίδης

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, 20.00
Βιβλιοπαρουσίαση και συζήτηση, Ένα πίανο στα οδοφράγματα, για την ιστορία της Ιταλικής Εργατικής Αυτονομίας.

Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πέρασμα
Ζωοδόχου Πηγής 95-97 και Ισαύρων, Εξάρχεια

steki-perasma.espivblogs.net

//

Δείτε ακόμη
Η ιστορία του γκραφίτι στην Ελλάδα 1984-1993 [Ά Τόμος}
Ο Αλέξης Καλοφωλιάς και ο Γιάννης Καστανάρας: "Eυλογία να ζούμε μέσα σε συλλογικότητες και ομάδες ανθρώπων"
Μια συνέντευξη με τον Ερρίκο Λίτση στο Beatniks Road Bar 


 

Εικόνα
The Neon Demon (2016)

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το φιλοζωικό μπαζάρ που διοργανώνει η ομάδα "Αδέσποτα Εξάρχεια" στην πλατεία Εξαρχείων, με βίγκαν φαγητά και γλυκά, αλλά και λαμπάδες, ρούχα, τσάντες, χειροποίητα αντικείμενα, κοσμήματα, βιβλία και είδη δώρων...

local

Με συνέπεια και αφοσίωση στο D.I.Y. ήθος και την ελευθεριακή κουλτούρα, θέτοντας ως βασικό άξονα τις αξίες της συμμετοχικότητας, της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας, η μουσική ομάδα του Punk Against...

local

Η ζωή και το έργο της θρυλικής Frida Kahlo ξαναζωντανεύει μέσα από την παράσταση του Ανδρέα Ζαφείρη και την Θεατρική Ομάδα 2510.

local

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter