Love 'n' Peace: Τρία αθηναϊκά συγκροτήματα για μία βραδιά μουσικής και αγάπης στη Μαλακάσα

Το ετήσιο καλοκαιρινό ροκ φεστιβάλ Love 'n' Peace, καλεί φέτος τρεις μπάντες για να γιορτάσουν το πνεύμα της απελευθέρωσης και την ασταμάτητη δύναμη της αγάπης.

Είναι ανεξάρτητο! Είναι Ροκ! Είναι το Love 'n' Peace Festival και μας καλεί τον Ιούνιο να πάρουμε το δρόμο προς τη Μαλακάσα, όπου θα μας περιμένουν οι Low Gravity Band, οι Illegal Operation και οι Mother of Millions. 

Αναλυτικά το line-up: 

Low Gravity Band
Παρουσιάζουν στο κοινό έναν ιδιαίτερο instrumental 60'ς 70'ς ψυχεδελικό Heavy-Blues Rock ήχο με πολλές αναφορές σε Funk, Jazz, fusion, Post Rock. Αποτελούνται από πρώην μέλη γνωστών συγκροτημάτων τις εγχώριας σκηνής (Terminal Curve - Purple Overdose - Misuse - Gravity Says_I - Sugah Galore κ.α.).
Οι Low Gravity Band αυτόν τον καιρό ηχογραφoύνε το πρώτο studio Album.

Low Gravity Band's Fb Page 


Illegal Operation

Ήταν γύρω στο 1790 όταν ο Μπάρμπα Λάμπρος ο ταχυδρόμος, πρόγονος του ντράμερ των Illegal Operation Μάριου Σαρακινού, αποφάσισε να φτιάξει την καλύβα του σε ενα χωράφι με βελανιδιές κάπου στην ευρύτερη περιοχή του Ωρωπού. Μην έχοντας και πολλά να κάνει, άρχισε να πειραματίζεται με την κατασκευή κρουστών, μιας και το ξύλο της βελανιδιάς είναι αρκετά ευλύγιστο. Σιγα σιγά έφτιαξε ένα σετ που αποτελείτο απο διάφορα μικρά στρογγυλά κρουστά καθώς και ένα μεγάλο το οποίο χτύπαγε με το πόδι και που ονόμασε 'κάσα'.

Ηταν πλέον θέμα χρόνου και εξάσκησης να μαθει να παίζει μοναδικά αυτήν την νέα του ανακάλυψη, πράγμα που κατάφερε. 
Τα χρόνια πέρασαν,γνώρισε και άλλους μουσικούς και γύρω στα 1820 έφτιαξε το συγκρότημα του, τους "Αρματολς". Το αντίζηλο γκρουπ της εποχής στην περιοχή ήταν οι 'Κλεφτς'. Για να τελειοποιήσει τον ήχο του ο μπάρμπα Λάμπρος ο ταχυδρόμος πήγαινε στις προβες καθε φορά και με άλλη κάσα.
- "Μ' άλλη κάσα ΜπαρμπαΛάμπρο"; των ρωτάγανε
- "M' άλλη κάσα" απαντούσε αυτός.
Ε, μ' άλλη κάσα την μια, μ' άλλη κασα την άλλη, του βγήκε το παρατσούκλι "Μπάρμπα Λάμπρος ο Μαληκάσας" και η περιοχή μετά τον θανατό του πήρε το όνομά του..."Μαληκάσα".
Βέβαια σημερα την περιοχή την γνωρίζουμε ως Μαλακάσα και το χωράφι του μπάρμπα Λάμπρου ανήκει πλέον στον Σταύρο, εναν φασαριόζο μηχανόβιο απο την Κυψέλη που το χρησιμοποιεί για να κάνει ροκ φεστιβάλ.
Την Παρασκευη 21 Ιουνίου, ο Μάριος Σαρακινός, ο ντράμερ απόγονος του μπάρμπα Λάμπρου του Μαληκάσα, μαζί με το συγκρότημά του Illegal Operation, θα σπείρει με ήχους αυτό το μαγικό κομμάτι γης. Τι κάσα θα φέρει, ο θεός και η ψυχή του.

Illegal Operation's Fb Page | BandCamp


Mother Of Millions
Οι Αθηναίοι prog-rockers Mother of Millions κυκλοφορούν το ντεμπούτο τους "Human" το 2014 κι εξελίσσουν την μουσική τους ταυτότητα με το "Sigma" του 2017, κερδίζοντας κοινό και κριτικούς. Μόλις 1,5 χρόνο μετά, επιστρέφουν δισκογραφικά με το τρίτο τους concept album “Artifacts”, το οποίο κυκλοφορεί από τις 22 Μαρτίου από τη ViciSolum Productions και ήδη λαμβάνει διθυραμβικές κριτικές από τον παγκόσμιο μουσικό τύπο. Γεμάτοι συναυλιακοί χώροι, ένα διαρκώς αυξανόμενο fan base, όπως και μία διαρκής ροπή προς επιλεγμένες, μνημειώδεις εμφανίσεις, εντός και εκτός Ελλάδας -πολλές φορές στοcπλευρό παλαιοτέρων και σημαντικών ονομάτων του χώρου, όπως οι Textures, Pain of Salvation, Devin Townsend, Leprous, Oceans of Slumber, For All We Know, και Sleep Makes Waves. Ο ήχος των Mother Of Millions μπορεί να περιγραφεί ως εξίσου ογκώδης, όσο κινηματογραφικός. Έντονα ηχοτοπία που διαπνέονται από περίπλοκους ρυθμούς, prog-rock αισθητική και folk αναφορές. 

Mother Of Millions' Fb Page | BandCamp | YouTube Channel


//


Extra Ινφο

Love 'n' Peace Festival

Που

Ειρήνης, 190 11
Μαλακάσα
*Ακριβές σημείο στο χάρτη

Πότε 
Παρασκευή 21 Ιουνίου, 2019

Πόρτες: 19.30

Εισιτήρια 
7 ευρώ


 //


Η αφίσα του φεστιβάλ και το fb κάλεσμα

Εικόνα
lovenpeace_festival_inexarchiagr

Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube


Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

124 ταινίες από 42 χώρες, 40 περφόρμανς και 2 εργαστήρια μας περιμένουν για δύο ημέρες του Απριλίου, στο φεστιβάλ που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών, στο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή.

think

«Όταν έχεις κουραστεί να κάνεις έρωτα με την ασχήμια, το να πέσεις σ’ έναν πελάτη με φιλντισένιο χαμόγελο που σου λέει πόσο όμορφη είσαι μες στη βροχή και κάτω απ’ το μπαλκόνι σου, κι έχει την πρόνοια να μη...

think

Το εξειδικευμένο κατάστημα ξυλείας, ειδών κιγκαλερίας και χρωματοπωλείο του Σωτήρη και της Νίκης για ό,τι χρειαζόμαστε για το σπίτι, το μπαλκόνι, την αυλή και όλα τα μαστορέματα του σπιτιού μας. Ξυλεία, χρώματα...

think

Newsletter