Εικαστική έκθεση που αποτυπώνει την πολύπλευρη φύση της γυναίκας, στον χώρο Τέχνης Peru Athens / Chroma & Soma

Η ανερχόμενη καλλιτεχνική κοινότητα του Insistrum παρουσιάζει το νέο της επιμελητικό πρότζεκτ στον νέο, χρωματιστό χώρο σύγχρονης τέχνης του Peru Athens, από 8 έως 18 Μαρτίου.

 

Η κοινότητα του Insistrum επιχειρεί να αναδείξει κομμάτια της πραγματικότητας και του μύθου, του παρόντος και του παρελθόντος, μέσα από τα μάτια δύο γυναικών δημιουργών, στην εικαστική έκθεση Chroma&Soma | Exploring the multifaceted nature of women.

Οι καλλιτέχνιδες Δήμητρα Μπουρίτσα και η Δανάη Σμουστοπούλου, διαθέτουν φαινομενικά διαφορετικές τεχνικές και τεχνοτροπίες, με κοινό άξονα όμως το ζωντανό χρώμα και τη γυναικεία απεικόνιση. Σε μια γιορτή της γυναικείας φύσης, η έκθεση δεν θα μπορούσε να ξεκινά άλλοτε, παρά την Ημέρα της Γυναίκας.

 

//Διαβάστε ακόμη: Peru Athens. Ένα εργαστήριο για τη ζωγραφική και τη συνάντηση με τις τέχνες, στην καρδιά των Εξαρχείων.

 

Εικόνα
Peru Athens Chroma & Soma Exhibition

 

Η έκθεση προσκαλεί τους θεατές σε ένα ταξίδι μέσα από τις μυριάδες ιστορίες που εξυμνούν την ουσία της θηλυκότητας, αφηγούμενες μέσα από σουρεαλιστικούς συμβολισμούς και ζωντανές απεικονίσεις.

 

Εικόνα
Peru προετοιμασία στης έκθεσης

φωτογραφίες από την προετοιμασία της έκθεσης

 

Αποτυπώνει την πολύπλευρη φύση της γυναίκας, παρουσιάζοντας μια οπτική πανδαισία που εξερευνά θέματα ομορφιάς, ανθεκτικότητας και τις πολυπλοκότητες της ύπαρξης. Τα έργα τέχνης ξεδιπλώνονται ως ένας οπτικός διάλογος, με κάθε κομμάτι να συμβάλλει σε ένα πλούσιο μωσαϊκό αφηγήσεων που είναι διαφορετικές, αλλά και άψογα συνδεδεμένες μεταξύ τους.

Η έκθεση λειτουργεί ως μια γιορτή του γυναικείου πνεύματος, με τις καλλιτέχνιδες να εμβαθύνουν σε διαφορετικές οπτικές και προσεγγίσεις. Από σουρεαλιστικά βασίλεια εμποτισμένα με μύθους και συμβολισμούς μέχρι σχετιζόμενα στιγμιότυπα της καθημερινής ζωής, η έκθεση προσφέρει μια ολοκληρωμένη εξερεύνηση της αφήγησης. Κάθε κίνηση του πινέλου και κάθε προσεκτικά επεξεργασμένη λεπτομέρεια προ(σ)καλεί το κοινό να συνδεθεί με τις ιστορίες που ενσωματώνονται στα έργα τέχνης.

 

Εικόνα
Peru Athens Chroma & Soma

Πληροφορίες σχετικά με την έκθεση στην ιστοσελίδα του event.

Information

Που
Peru Athens

Δεληγιάννη 16, Εξάρχεια

Πότε
Εγκαίνια: Παρασκευή 8 Μαρτίου, 2024
Διάρκεια: Παρασκευή 8 έως Δευτέρα 18 Μαρτίου, 2024
Ωράριο:
Δευτέρα - Πέμπτη: 17.00 - 20.00
Παρασκευή: Κλειστά
Σάββατο-Κυριακή: 12.00 - 17.00

Είσοδος ελεύθερη

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το φιλοζωικό μπαζάρ που διοργανώνει η ομάδα "Αδέσποτα Εξάρχεια" στην πλατεία Εξαρχείων, με βίγκαν φαγητά και γλυκά, αλλά και λαμπάδες, ρούχα, τσάντες, χειροποίητα αντικείμενα, κοσμήματα, βιβλία και είδη δώρων...

local

Με συνέπεια και αφοσίωση στο D.I.Y. ήθος και την ελευθεριακή κουλτούρα, θέτοντας ως βασικό άξονα τις αξίες της συμμετοχικότητας, της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας, η μουσική ομάδα του Punk Against...

local

Η ζωή και το έργο της θρυλικής Frida Kahlo ξαναζωντανεύει μέσα από την παράσταση του Ανδρέα Ζαφείρη και την Θεατρική Ομάδα 2510.

local

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter