Optic Culture: Η εναλλακτική λόκαλ κουλτούρα των οπτικών και ονλάιν. Νέο e-shop για το αγαπημένο οπτικοπωλείο των Εξαρχείων

Γυαλιά για ανθρώπους που δεν συμμορφώνονται σε κανόνες και αγαπάνε το αυθεντικό. Ο Γιώργος και Χρύσα, φίλοι μας, και τρομεροί οπτικοπώλες ανέβασαν ονλάιν την προσεγμένη συλλογή οπτικών του Optic Culture, για να την γνωρίσουμε από τις οθόνες μας, και να αποκτήσουμε το γυαλί που θέλουμε, όπου και αν βρισκόμαστε στο νέο τους εύχρηστο eshop.

Συντάκτης: Κλέλια Αρμπηλιά / Eπιμέλεια: George Fiorakis 
Φωτογραφίες: Advart

 
No rest for the wicked! Αυτά τα παιδιά δε σταματούν ποτέ! Συνεχώς ενημερώνονται και εξελίσσουν την δουλειά τους έχοντας σχηματίσει μια διαφορετική εικόνα για τον κόσμο των οπτικών από αυτή που ξέραμε. Έτσι, μια κρυουλιάρα μέρα του χειμώνα, μας είπαν τα πάντα σχετικά με το νέο τους βήμα για να κατακτήσουν τον κόσμο (στην κυριολεξία), για το νέο ηλεκτρονικό κατάστημα του Optic Culture! Μάθαμε ότι από την γέννηση του Οptic Culture τα παιδιά σχεδιάζαν και την ηλεκτρονική τους παρουσία και βήμα-βήμα κατάφεραν να πραγματοποιήσουν και αυτό το κομμάτι προσθέτοντας άλλο ένα μέσο επικοινωνίας στην “μερακλίδικη” αντιμετώπιση τους στον τρόπο που διαλέγουμε και φοράμε γυαλιά ηλίου και μυωπίας. 


Το ηλεκτρονικό κατάστημα του Optic Culture λειτουργεί ως προθάλαμος, μας λένε, για μια πιο προσωπική επικοινωνία με τους ανθρώπους που είτε δεν μπορούν να βρεθούν στην γειτονιά και να επισκεφθούν τον φυσικό τους χώρο, είτε δεν έχουν το χρόνο. Εξυπηρετώντας όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, αν είσαι άνθρωπος που σου αρέσει το ιδιαίτερο και ποιοτικό στυλ γυαλιών που επιλέγουν προσεκτικά ο Γιώργος και η Χρύσα, στο opticculture.com θα βρεις γυαλιά που θα ικανοποιήσουν τις οφθαλμολογικές και αισθητικές ανάγκες σου: Γυαλιά ηλίου και γυαλιά μυωπίας, αξεσουάρ γυαλιών αλλά και ειδικές παραγγελίες σε αθλητικούς σκελετούς. 
   
 
//Δείτε ακόμη: Το συγκεκριμένο κείμενο είναι μια δημοσίευση για το e-shop του αγαπημένου μας Optic. Μάθε όμως περισσότερα για το Optic Culture στο μικρό μας αφιέρωμα, εδώ!


Εικόνα
Optic Culture Web



 
 

Εικόνα
Optic Culture: Η εναλλακτική λόκαλ κουλτούρα των οπτικών και ονλάιν. Νέο e-shop για το αγαπημένο οπτικοπωλείο των Εξαρχείων



 
#subcultureoptics: Συζητάμε για την δυσκολία που μπορεί να νιώθει κάποιος στο να παραγγείλει έναν σκελετό γυαλιών ηλεκτρονικά, μιας και έχουμε μάθει να δοκιμάζουμε συνήθως τα γυαλιά μας πριν αποφασίσουμε. “Δεν υπάρχει στην ουσία κανόνας στο τι σκελετός ταιριάζει σε ποιο πρόσωπο”, μας λέει η Χρύσα, “ από τα χρόνια που δουλεύουμε έχουμε καταλάβει ότι αυτό που σου πάει είναι αυτό που θέλεις”  και ο Γιώργος συμπληρώνει: “Δεν υπάρχουν κανόνες, σου αρέσει; το φοράς!”. Είναι αλήθεια ότι μας πείθουν, ξανά και ξανά αφού πάντα ψωνίζουμε το γυαλί μας από εκεί, μιας και οι ίδιοι είναι δύο άνθρωποι που, εκτός από ότι αγαπάνε πολύ αυτό που κάνουν, παραμένουν αυθεντικά ανοιχτόμυαλοι και στο προσωπικό τους στυλ.  


One world, one love, one optic culture! 
Το Optic Culture είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο ιδιαίτερα μαγαζιά με οπτικά της Αθήνας και η συλλογή του αποτελείται από δυσεύρετα σχέδια στους σκελετούς, δεδομένου ότι τα Εξάρχεια, το γαλατικό μας χωριό, αποτελεί ένα σημείο που τραβάει το ενδιαφέρον των ανθρώπων που επισκέπτονται την πόλη. Μάθαμε ότι αν βρεις κάποιον σκελετό στο κατάστημα που σου αρέσει αλλά δεν αποφασίσεις άμεσα να τον κάνεις δικό σου, μπορείς μέσω του eshop πια να τον παραγγείλεις και να έρθει όπου και να βρίσκεσαι ανά τον κόσμο! Πρόσφατα μας είπαν τα γυαλάκια τους κάνανε ταξίδι έως και το Ισραήλ ή και το μακρινό Περού!


Δύο ειδικοί στη διάθεση σου: Σε περίπτωση που θα παραγγείλει κάποιος ένα ζευγάρι γυαλιά μυωπίας από το eshop, τα παιδιά θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και τις επιστημονικές τους γνώσεις ως οπτικοί και οπτομέτρες μέσω τηλεφώνου ή email, ώστε να συνδυαστούν με το σωστό φακό ανάλογα με τους βαθμούς και τις προσωπικές ανάγκες του κάθε ένα από εμάς. Στην ουσία μέσω της διαδικτυακής παρουσίας τους προσφέρουν ακριβώς τις ίδιες υπηρεσίες με αυτές της οδού Θεμιστοκλέους 49 με οδηγό την τιμιότητα, την ποιότητα και την αγάπη για το διαφορετικό. 
 

Εικόνα
Optic Culture οπτικά Θεμιστοκλέους


  

Στο eshop θα βρεις ότι προσφορές και εκπτώσεις τρέχουν και στο φυσικό κατάστημα, όπως επίσης και τα ιδιαίτερα αξεσουάρ για γυαλιά που φτιάχνει η Χρύσα με τα χεράκια της. Στις καινούργιες προσθήκες μάθαμε είναι τα γυαλιά των εταιρειών Kreuzberg Kinder και Tres boss  που ταιριάζουν γάντι σε όσους αγαπάνε την κουλτούρα του δρόμου και εμπνέονται από τις ατίθασες αρχιτεκτονικές γραμμές του κέντρου. Μας εξομολογούνται ότι δεν επηρεάζει την επιμέλεια των σχεδίων τους η αναζήτηση των χρηστών, αλλά παραμένουν “περίεργοι και ιδιαίτεροι” όπως επίσης και ότι το φάσμα των τιμών τους παραμένει το ίδιο. Όπως μας είχαν αναφέρει παλαιότερα τους ενδιαφέρει να τους γνωρίζουν το κοινό τους μέσα από την κοινή σημειολογία (εκτός από την απόφαση να στεγάζονται στην αλτερνατίβα των Εξαρχείων, συμμετέχουν σε φεστιβάλ τατού και γουστάρουν κουλτούρα του δρόμου από graffiti και skate εώς snowboard και μοτοσυκλέτες). ”Εξαρχειωτάκια από επιλογή, συζητάμε μαζί για τη ζωή εδώ, στην ερώτηση μας για το πως βιώνουν τις αλλαγές στην περιοχή των Εξαρχείων τελευταία, μας λένε ότι τα καθημερινά προβλήματα όπως η καθαριότητα νιώθουν ότι χειροτερεύουν και ότι ο δήμος αδιαφορεί για τα ουσιαστικά θέματα της περιοχής. Ωστόσο μέρος της απόφασής τους να υπάρχουν και on line είναι να επικοινωνήσουν τα όμορφα της περιοχής και το ότι είναι ωραία η βόλτα στα Εξάρχεια με όλα αυτά τα αληθινά μαγαζιά και τους χαλαρούς ανθρωπους.


Εμείς χαιρόμαστε να τους βλέπουμε και να στηρίζουμε τους ανθρώπους στη γειτονιά που με τον δικό τους τρόπο, την χρησιμοποιούν ως παρονομαστή μιας ενιαίας αισθητικής και ανθρώπινου τρόπου ζωής, πέρα από στερεότυπα και μύθους.

*Ανακαλύψτε την υποκουλτούρα των ατίθασων οπτικοπώλων μας στο facebook, instagram και μπείτε στο eshop για όλα τα υπόλοιπα
 

//
ινφο
Optic Culture 
Θεμιστοκλέους 49, Εξάρχεια
Τηλ. 210 3803616
www.opticulture.com
 

Εικόνα
Optic Culture οπτικά Θεμιστοκλέους




 
Συντάκτης: Κλέλια Αρμπηλιά / Eπιμέλεια: George Fiorakis 

Φωτογραφίες: Advart

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το Theatre of the NO, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο στο κέντρο της Αθήνας, άνοιξε τις πόρτες του με την παράσταση «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Samuel Beckett, σε σκηνοθεσία του Νίκου Διονύσιου.

think

Μια επταμελής ομάδα Ελλήνων δημιουργών, όλοι τους από τη γενιά του Φαϊτάκη, συναντιούνται στη Roma Gallery για να τιμήσουν τον πρόωρα χαμένο ζωγράφο.

think

Σαν εργαστήρι δίνει νέα πνοή στα μεταχειρισμένα ρούχα, με τη μέθοδο του upcycling, δηλαδή την ανακατασκευή των ρούχων. Το υλικό δημιουργίας του smock αποτελείται από απλά καθημερινά ρούχα μέχρι και εξαιρετικής...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter