Που πάνε τα τουβλάκια όταν μεγαλώνουμε και σταματάμε να παίζουμε μαζί τους; Αναγεννιούνται στο Think Bricks στην Ασκληπιού μέσω της πλούσιας φαντασίας της Κατερίνας Βοϊτσίδη

Ένα ιδιαίτερο σημείο, σύνορα Εξάρχεια, τo Think Bricks, αφιερωμένο στην αιώνια παιδικότητα και το στυλ. Το Think Bricks απέκτησε μια νέα ολόφρεσκη ιστοσελίδα και υπόσχεται να χρωματίσει με πολύχρωμα τουβλάκια την γκρίζα μας καθημερινότητα. Γνωρίσαμε τη δημιουργό και μάθαμε την ιστορία του παιχνιδιάρικου design πρότζεκτ.

Συντάκτης: Κλέλια Αρμπηλιά / Eπιμέλεια: George Fiorakis 
Φωτογραφίες: Advart
 

Φανταστείτε έναν κόσμο όπου η παιδικότητα μας δεν πνίγεται στο χρόνο που εξαφανίζεται ανάμεσα στις ενήλικες υποχρεώσεις μας. Μια καθημερινότητα πολύχρωμη, με ελεύθερο χρόνο που μπορούμε να “ξοδέψουμε” αναπτύσσοντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητα μας μέσα από το παιχνίδι. Στην οδό Ασκληπιού, στον αριθμό 24, εκεί που τα Εξάρχεια γίνονται κέντρο και το κέντρο της πόλης Εξάρχεια, υπάρχει ένα πόρταλ για ενήλικες που μας στέλνει απευθείας να ενωθούμε με τον παιδικό μας εαυτό και να στολίσουμε την ζωή μας με χρώμα και χαρούμενη διάθεση. To Think Bricks είναι ένα κατάστημα αφιερωμένο στην τέχνη, το design και την τεχνική της δημιουργίας με το αγαπημένο μας παιχνίδι: τα τουβλάκια! 


Μιλάμε με την Κατερίνα Βοϊτσίδη για τη σημασία του παιχνιδιού -και του παλιμπαιδισμού- στη ζωή μας και μαθαίνουμε την ιστορία γύρω από το Think Bricks, το πρωτότυπο πρότζεκτ διαμέσου του οποίου τα τουβλάκια που παίζαμε παιδιά μετατρέπονται σε είδη δώρου, κοσμήματα και χρηστικά αντικείμενα. Δημιουργία, διαφορετικότητα, φαντασία: με κάθε κουτί γεμάτο bricks ο καθένας θα έκανε κάτι διαφορετικό, η Κατερίνα το έκανε τρόπο ζωής. 


Εικόνα
Think Bricks τουβλάκια

 

Εικόνα
Think Bricks τουβλάκια

 

Εικόνα
Think Bricks τουβλάκια

 

Πάμε πίσω τον χρόνο, όταν ήταν ακόμα παιδάκι, που οι κατασκευές με τουβλάκια και τα πλεϊμομπίλ πρωταγωνιστούσαν ανάμεσα στα παιχνίδια της, καταναλώνοντας ατελείωτες ώρες παιξίματος και κατασκευών, η κλίση της και το σποράκι για τις μετέπειτα σπουδές της φυτεύτηκαν για τα καλά. Έτσι, όταν ήρθε ή ώρα να αποφασίσει “τι να γίνει όταν μεγαλώσει”, άφησε πίσω της την πόλη του Βόλου και βρέθηκε στο ΑΤΕΙ Πατρών, όπου σπούδασε Ανακαίνιση και Αποκατάσταση Κτιρίων. Το 2011/12 μένει δύο χρόνια άνεργη λόγω της οικονομικής κρίσης και κάπου εκεί είναι που αποφασίζει να ξεθάψει τα παιδικά εργαλεία κατασκευών της, τα τουβλάκια! Μούσα της, και καρδιά του πρότζεκτ, ο γάτος της ο Τάκης, μιας και η πρώτη της σκέψη ήταν ότι είχε έρθει η ώρα να αποκτήσει το δικό του custom γατόσπιτο φτιαγμένο από τουβλάκια. Λίγο αργότερα μπορεί τελικά ο Τάκης να νιάουριζε παραπονεμένα, γιατί δεν φτιάχτηκε ποτέ το σπιτάκι του, αλλά το τραπεζάκι με την αντοχή στο βάρος που κατέληξε να φτιάξει η γατομάμα του, γέννησε στο μυαλό της χιλιάδες ιδέες για τις εφαρμογές του υλικού στην καθημερινή μας ζωή.

Από εκείνη τη στιγμή και για δύο χρόνια, η Κατερίνα δε σταμάτησε να πειραματίζεται με τα τουβλάκια, και παράλληλα με τις άλλες της δουλειές, εφάρμοζε με αυτά τις κατασκευαστικές της γνώσεις και ικανότητες. Αρχικά ερασιτεχνικά και έπειτα πηγαίνοντας σε μάρκετ σχεδιαστών και crafts που φιλοξένησαν την δημιουργική και σχεδιαστική έκρηξη στην χώρα μας τα χρόνια της κρίσης. Το ενδιαφέρον του κόσμου και η ανατροφοδότηση της ιδέας σίγα σιγά άνοιξαν τον δρόμο για να γίνει το μικρό της θαύμα “να κάνει την αγάπη της για τα τουβλάκια επάγγελμα”. Μέσω των μάρκετ αλλά και των πλατφορμών Etsy και JamJar γνωρίσαμε τα κοσμήματα και τα φωτιστικά από bricks και από τον Μάρτιο του 2018, μετά από πολύ ψάξιμο και βασισμένη στο ένστικτό της, η Κατερίνα στέγασε στο εργαστήρι και κατάστημα της Ασκληπιού 24, το Think Bricks! Η Ασκληπιού για το Think Bricks, εκτός από τον φυσικό χώρο του καταστήματος, ήταν και ένα παράθυρο στον κόσμο και την γειτονιά των Εξαρχείων για την δημιουργό. Φανατική κάτοικος Αθηνών, με μεγάλη αγάπη στις απεριόριστες επιλογές τους, έφτιαξε ένα από τα σημεία στα σύνορα Εξάρχεια-Νεάπολης-Κολωνακίου που συνέθεσαν τα τελευταία δύο χρόνια, μαζί με τα παλιά στέκια και τα φρέσκα μπαράκια, μια γειτονιά που συναντιέται πολύς και ανήσυχος κόσμος της πόλης.

*για ονλάιν αγορές, θα βρείτε το e-shop του Think Bricks, εδώ.

 

Εικόνα
Think Bricks τουβλάκια

 

Εικόνα
Think Bricks Ασκληπιού

 

Εικόνα
Think Bricks Ασκληπιού

 
 
Η ανατροφοδότηση και η ανεξάντλητη έμπνευση που παίρνει από την χαρά των ανθρώπων που περνούν το κατώφλι από τον πολύχρωμο κόσμο της, αλλά και τα πρόσφατα γεγονότα της καραντίνας, την έσπρωξαν στην δημιουργία ενός ιστότοπου για το Think Bricks που μας βάζει στο κλίμα ακόμα και πίσω από την οθόνη του υπολογιστή μας. 


Το ThinkBricks.gr προσγειώθηκε γεμάτο τουβλάκια και λέγκο πολύχρωμα μπαρμπαδελάκια στις οθόνες μας για όταν δεν μπορούμε να επισκεφτούμε τον φυσικό χώρο του εργαστηρίου/ καταστήματος. Σουλατσάροντας με το ποντίκι μας στην εύχρηστη σελίδα βρίσκουμε εύκολα και γρήγορα όλο τον φανταστικό κόσμο φτιαγμένο από τουβλάκια του Think Bricks: φυσικά τα κοσμήματα δήλαδή κολιέ, βραχιόλια, σκουλαρίκια, δαχτυλίδια...η τρομερή φάση με αυτά τα κοσμήματα, τα όποια φοριούνται από παιδάκια 8 έως 118 ετών, είναι ότι παραμένουν παιχνίδια. Μπορείς πάνω στο αρχικό σχέδιο να κουμπώσεις τουβλάκια με διαφορετικά σχέδια και χρώματα! Άλλωστε “αυτή είναι και η λογική, τίποτα δε μένει στατικό αλλά συνεχώς μεταμορφώνεται και μεταβάλλεται όταν φοράς ή κατασκευάζεις με τουβλάκια”, έτσι εκεί που έχεις ένα βραχιόλι μπορείς να έχεις δέκα διαφορετικά κ.ο.κ  Κλικάρουμε στα είδη σπιτιού και γραφείου και βρίσκουμε ντυμένα notebooks, κορνίζες, σουβέρ και cardholders. Στα φωτιστικά μπορείς να παραγγείλεις επιδαπέδια και κρεμαστά (αν σταματήσεις στη βιτρίνα της Ασκληπιού θα τσεκάρεις και τον ωραίο φωτισμό που δημιουργούν). Τα ανδρικά ή unisex παπιγιόν και τα μανικετόκουμπα κάνουν θραύση σε γαμπρούς και κρυμμένους πίσω από κουστούμια φάνκι επαγγελματίες, και φυσικά οι επιλογές δώρων από τα αξεσουάρ (για μαλλιά, καρφίτσες, μπρελόκ) είναι πολλές και παιχνιδιάρες. Τα δικά μας αγαπημένα είναι τα πολύ εικαστικά φτιαγμένα από υπόλοιπα κατασκευών abstract πινακάκια, που στο μυαλό μας έφεραν τους πίνακες του Αλέξη Ακριθάκη. Στο αν μπορεί κανείς να κάνει τέχνη με τουβλάκια η απάντηση της κατασκευάστριας είναι ότι “μπορείς να κάνεις τα πάντα, αρκεί να έχεις τουβλάκια” εν αναμονή λοιπόν των μελλοντικών καλλιτεχνικών δημιουργιών της. 


Εικόνα
Think Bricks Ασκληπιού

 

Εικόνα
Think Bricks Ασκληπιού

 

Εικόνα
Think Bricks Ασκληπιού

 
 
Αν δεν είσαι για online αγορές: Η σχέση της δημιουργού με τους ανθρώπους που αγαπούν τις δημιουργίες της γίνεται εύκολα προσωπική, μιας και πίσω από όλο αυτό πάντα είναι η ίδια, αρκεί ακόμα και ένα τηλεφώνημα για να λάβεις στον χώρο σου αυτό που σου γυάλισε από το site ή κάποια παλιότερη βόλτα από το κατάστημα. Μέχρι να ανοίξει ξανά φυσικά!


Στους παράξενους καιρούς μας, το Think Bricks είναι μια στάση για επανασύνδεση με την παιδικότητά μας, μια χρωματιστή λεπτομέρεια στο ντύσιμο ή στο σπίτι που θα κάνει το χειλάκι μας να σκάσει, μια τέλεια ιδέα για δωράκια αντίδοτο στο μαύρο και η δική μας στήριξη στα μικρά καταστήματα που στεγάζουν μικρά αντικείμενα, με μεγάλη ψυχή, όνειρα και γατίσιες καρδιές σαν της Κατερίνας.



Εικόνα

 

Εικόνα
Think Bricks Ασκληπιού

 

Εικόνα
Think Bricks Ασκληπιού

 
 

 
Συντάκτης: Κλέλια Αρμπηλιά / Eπιμέλεια: George Fiorakis 
Φωτογραφίες: Advart

Information

Think Bricks 
Ασκληπιού 24, Αθήνα
2155653098
 
Facebook pageSite

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Η Αργυρώ και η Ευαγγελία Κοκκίνη συνεχίζουν την παράδοση και εξελίσσουν τις υπηρεσίες στον νέο χώρο του στεγνοκαθαριστηρίου Athens Laundry. Βουτάμε στα καθαρά μας ρούχα και την ιστορία ενός επαγγέλματος και...

Go Out

Η Μαριαλένα μεγάλωσε στο βιβλιοπωλείο της μητέρας της στο Βαρθολομιό και αποφάσισε να ανοίξει ένα μικρό βιβλιοπωλείο στα Εξάρχεια. Οικείο σαν τα βιβλιοπωλεία γειτονιάς που μας μεγάλωσαν, το Book/owski’s...

Go Out

Μια δραστήρια εξαρχειώτισσα, η Ευαγγελία Σωτηροπούλου, δημιούργησε το πρότζεκτ Oinosporos. Χειροποίητα φυσικά καλλυντικά και προϊόντα, από το λάδι του κουκουτσιού του σταφυλιού, με μια ολιστικά φιλική προς το...

Go Out

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter