Συναυλία αλληλεγγύης στη Γεωπονική Σχολή

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους διωκόμενους Γιώργο Καλαϊτζίδη και τον Νίκο Ματαράγκα εν όψει του δικαστηρίου στις 13 Οκτωβρίου 2021, διοργανώνει συναυλία αλληλεγγύης στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με τη συμμετοχή πολλών μουσικών σχημάτων.

Συμπαράσταση στα διωκόμενα από το κράτος μέλη του Ρουβίκωνα, Γιώργο Καλαϊτζίδη και Νίκο Ματαράγκα δηλώνει η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους δύο αγωνιστές, απαιτώντας την άμεση παύση των διώξεων. Στην επιτροπή συμμετέχουν μέλη του Ρουβίκωνα, συντρόφισσες και σύντροφοι αλληλέγγυοι, ενώ είναι ανοιχτοί σε όποια και όποιον θέλει να συμμετέχει.

Με διάφορες δράσεις και κινήσεις, όπως η εκδήλωση-συζήτηση στις 5 Οκτώβρη και η μοτοπορεία στις 8 Οκτώβρη, η συλλογή υπογραφών καλλιτεχνών και η συναυλία αλληλεγγύης, η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Γ. Καλαϊτζίδη & Ν. Ματαράγκα συνδράμει στην ανάπτυξη ενός μετώπου αλληλεγγύης και αντίστασης απέναντι στην μεθόδευση του κράτους για ποινικοποίηση του κοινωνικού κινήματος μέσω των δύο πολιτικών ακτιβιστών.

Τα δύο μέλης της αναρχικής συλλογικότητας αντιμετωπίζουν κακουργηματικές κατηγορίες για την υπόθεση της δολοφονίας εμπόρου ναρκωτικών, ο ένας για φυσική και ο δεύτερος για ηθική αυτουργία. Η Επιτροπή Αλληλεγγύης απευθύνει κάλεσμα και για συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Αθηνών, την ημέρα της δίκης, Τετάρτη 13 Οκτωβρίου (Δέγλερη 4 στις 9π.μ.).


Το κάλεσμα για συμμετοχή στην Επιτροπή Αλληλεγγύης:

Την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016 εκτελείται στα Εξάρχεια ένας έμπορος ναρκωτικών. Την ευθύνη της εκτέλεσης αναλαμβάνει η οργάνωση "Ένοπλες ομάδες πολιτοφυλακής" και σε κείμενο που αναρτούν τονίζουν τη βίαιη, αψυχολόγητη και επικίνδυνη συμπεριφορά του στα Εξάρχεια προς συντρόφους και κατοίκους.

Τον Μάρτιο του 2020, η 2η τακτική ανακρίτρια κατόπιν αξιολόγησης του προανακριτικού υλικού που συγκέντρωσε το τμήμα ανθρωποκτονιών μετά από 4 ολόκληρα χρόνια, αποφασίζει να καλέσει σε απολογία τον Γιώργο Καλαϊτζίδη και τον Νίκο Ματαράγκα για ηθική και φυσική αυτουργία σε ανθρωποκτονία, αντίστοιχα.

Τον Ιούνιο του 2020, περνώντας από το γραφείο του ανακριτή οι δύο σύντροφοι αφήνονται ελεύθεροι χωρίς καν εγγύηση και όλα έδειχναν ότι η υπόθεση, ορθά, θα πάει στο αρχείο.

Όμως το κράτος και οι μηχανισμοί καταστολής, τον Απρίλιο του 2021 και παρά την διάτρητη δικογραφία, οδηγούν τους συντρόφους σε δίκη η οποία θα διεξαχθεί στις 13 Οκτωβρίου 2021. 

Η μεθόδευση αυτή από πλευράς του κράτους έχει ως στόχο την ομηρία των δύο συντρόφων, αλλά και την πολιτική και φυσική εξόντωσή τους, μιας και απειλούνται ακόμη και με ισόβια. Βρισκόμαστε μπροστά σε μία πολιτική πρόκληση που δεν έχει υπάρξει παρόμοια τα τελευταία 40 χρόνια. Είναι μία υπόθεση που δεν αφορά μόνο τον ευρύτερο αναρχικό, αντιεξουσιαστικό και ελευθεριακό χώρο, αλλά αφορά το σύνολο του αντικαπιταλιστικού και αντικατασταλτικού κινήματος.

Με βάση τα παραπάνω, ανακοινώνουμε την έναρξη της λειτουργίας της "ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΩΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ Γ. ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ ΚΑΙ Ν. ΜΑΤΑΡΑΓΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΜΠΌΡΟΥ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΤΟ 2016". Στην επιτροπή συμμετέχουν μέλη του Ρουβίκωνα, συντρόφισσες και σύντροφοι αλληλέγγυοι και είναι ανοιχτή για όποιον και όποια θελήσει να συμμετάσχει.

Μέσα από αυτήν την επιτροπή επιθυμούμε να συμβάλλουμε στη μεγάλη πολιτική μάχη εν όψει του δικαστηρίου στις 13 Οκτωβρίου 2021 και να συνδράμουμε στην ανάπτυξη ενός ευρύτατου μετώπου αλληλεγγύης και αντίστασης απέναντι στην πρωτοφανή μεθόδευση του κράτους να στείλει σε δίκη τους δύο συντρόφους μας με κατασκευασμένο κατηγορητήριο και διάτρητη δικογραφία.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ

ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ Γ. ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ ΚΑΙ Ν. ΜΑΤΑΡΑΓΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΜΠΟΡΟΥ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΤΟ 2016

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Εικόνα
epitropi_allilegyis_kalaitzides_mataragkas_geoponiki_synaulia_inexarchiagr

Στη συναυλία συμμετέχουν:

ΣΤΙΧΟΙΜΑ  |  BAZOOKA  |  FUNDRACAR  |  ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ  |  LOST BODIES | THE SCREAMING FLY  | ΑΝΩΜΑΛΑ ΡΙΜΜΑΤΑ | ΡΑΜΜΕΝΟΣ ΑΣΣΟΣ |  ΜΗΤΣΟΣ FER DE LANCE  | ΦΑΚΑ


//


Ίνφο

Που
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ιερά Οδός 75, Βοτανικός

Πότε
Σάββατο 9 Οκτωβρίου

Ώρα έναρξης: 19.30

Επικοινωνία με την επιτροπή
E-mail: solidarityc@riseup.net
Μέλη της επιτροπής θα βρίσκονται στο Κ*ΒΟΞ [Αραχώβης & Θεμιστοκλέους, πλ. Εξαρχείων} από τις 7 Σεπτεμβρίου, κάθε Τρίτη 11:00 – 14:00 και κάθε Πέμπτη 18:00 – 21:00

//

Το κάλεσμα στη Συναυλία Αλληλεγγύης και η σελίδα της Επιτροπής.

Εικόνα
epitropi_allilegyis_kalaitzides_mataragkas_geoponiki_poster_inexarchiagr

Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Πενήντα τέσσερις γυναίκες tattoo artists, συμμετέχουν στην έκθεση που θα φιλοξενηθεί στον καινούργιο χώρο τέχνης HeartbeatInk Gallery, στο κέντρο της Αθήνας.

think

Η παράσταση "Προσοχή: Εκτελούνται Έργα" σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Νοεμή Βασιλειάδου, μετά από μια δυναμική εκκίνηση στη Θεσσαλονίκη, έρχεται στο Θέατρο Εμπρός, επαναφέροντας στο προσκήνιο το πλέον καίριο...

think

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, στην οδό Κύπρου στην Κυψέλη, φιλοξενεί στο ξεκίνημα τις νέας χρονιάς, μουσικές παραστάσεις, spoken word με ανοιχτό μικρόφωνο και περφόρμανς.

think

Newsletter