Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού & Νεανικού Κινηματογραφου Cinedoc Kids– Προβολές Ιανουαρίου

Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ CineDoc Kids ανοίγει την αυλαία του στον κινηματογράφο Δαναό, με προβολές για μικρά και μεγάλα παιδιά! Σταθερό στο ραντεβού του, με το αθηναϊκό κοινό, κάθε Σαββατοκύριακο το μεσημέρι, με ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ.

Update: Διπλές Προσκλήσεις! Σας κανονίσαμε δύο διπλές προσκλήσεις για κάθε προβολή. Στείλτε μας απλά ένα μήνυμα στο facebook ή μέσω email, με το όνομά σας και την ταινία που θα θέλατε να δείτε, και θα σας ενημερώσουμε αν προλάβατε!   

// 

Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου ανοίγει αυλαία το Φεστιβάλ CineDoc Kids για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον κινηματογράφο Δαναό, με ιστορίες που απεικονίζουν τη ζωή μέσα από τα μάτια παιδιών και εφήβων. Το CineDoc Kids ανανεώνει το σταθερό πλέον ραντεβού του με το κοινό, με ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ που μας ταξιδεύουν από τον αρκτικό βορρά ως την Ινδία και από τις ελβετικές Άλπεις στον πλανήτη Άρη! Κάθε Σαββατοκύριακο έως τις 4 Μαρτίου! 


Οι προβολές συνοδεύονται από βιωματικά εργαστήρια και παράλληλες δράσεις, που προσφέρουν στα παιδιά την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τα θέματα των ταινιών όπως την Φυσική, τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τις πολεμικές τέχνες, τον σχολικό εκφοβισμό ή να έρθουν πιο κοντά στην τέχνη του κινηματογράφου.

Το φεστιβάλ κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 20/1 με τη νορβηγική ταινία μυθοπλασίας Επιχείρηση Aρκτική που διηγείται την περιπέτεια τριών παιδιών που αναγκάζονται να επιβιώσουν μόνα τους στον αρκτικό βορρά και συνεχίζει την Κυριακή 21/1 με το ντοκιμαντέρ Τραγουδώντας με τον Angry Bird, την απίθανη ιστορία ενός Κορεάτη τραγουδιστή όπερας με το παρατσούκλι Angry Bird. 

Το CineDoc Kids εντάσσεται στο πρόγραμμα του CineDoc που προβάλλει βραβευμένα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, τον κινηματογράφο Δαναός, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το ABCinema Πάτρας, το Δήμο Βόλου και το CineCinema Αμαλιάδας.


*To inExarchia βρίσκεται στους υποστηρικτές επικοινωνίας του Cinedoc & του Cinedoc Kids. Με χαρά!
 

2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού & Νεανικού Κινηματογράφου CineDoc Kids

*περισσότερες πληροφορίες και ενημερώσεις στο fb event


// 
Δείτε ακόμη:
inExarchia Spot: Για μπύρα στους Πέντε Δρόμους στην Κωλέττη!

 


Πρεμιέρα στον Κινηματογράφο Δαναό 
Σάββατο, 20/01, στις 15.30 - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ARCTIC
& κινηματογραφικό εργαστήριο


Σκηνοθεσία: Grethe Bøe-Waa | 2014 | 87’ | Νορβηγία | Μυθοπλασία / Στα νορβηγικά με ελληνικούς υπoτίτλους

Η Τζούλια και τα δίδυμα αδέλφια της μετακομίζουν με τη μητέρα τους σε μια μικρή πόλη του αρκτικού βορρά. Στην προσπάθειά τους να επισκεφθούν τον πατέρα τους, επιβιβάζονται κρυφά σε ένα ελικόπτερο που κατευθύνεται νότια. Όμως στη διαδρομή, το ελικόπτερο αλλάζει ξαφνικά πορεία. Την προβολή θα ακολουθήσει κινηματογραφικό εργαστήριο με τον σκηνοθέτη Πιέρρο Ανδρακάκο.
 

Κυριακή, 21/01, στις 15.30
ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ANGRY BIRD
& Η παιδική Χορωδία της POLYPHONICA


Σκηνοθεσία: Hyewon Jee | 2016 | 56’ | Νότια Κορέα | Ντοκιμαντέρ
Στα αγγλικά με ελληνικούς υποτίτλους 


O Τζάε-Τσανγκ Κιμ, ένας τραγουδιστής όπερας από την Κορέα, ξεκινάει μια παιδική χορωδία στις φτωχογειτονιές της Πούνε, στην Ινδία. Απογοητευμένος από την έλλειψη υποστήριξης των γονέων, αποφασίζει να τους πείσει να τραγουδήσουν μαζί με τα παιδιά τους. Ο δαιμόνιος δάσκαλος με το
παρατσούκλι Angry Bird μας καλεί σε ένα ταξίδι γεμάτο δάκρυα και γέλιο! Μετά τις προβολές, στο Γαλλικό Ινστιτούτο και στον Κινηματογράφο Δαναό, σε συνεργασία με τη διαπολιτισμική παιδική χορωδία POLYPHONICA, θα ακολουθήσει μία ξεχωριστή εκδήλωση. Τα παιδιά της χορωδίας θα τραγουδήσουν για πρώτη φορά μαζί με τους γονείς τους, εμπνευσμένα από την ιστορία του Angry Bird. 

 

Σάββατο, 27/01, στις 15.30
ΜΙΚΡΟΣ ΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡ

& Κινηματογραφικό εργαστήριο
 


Arne Toonen, Arent Jack / 2015 / Ολλανδία / Μυθοπλασία

Ο Ρικ ονειρεύεται μια διαφορετική ζωή όπου δεν θα πέφτει συνεχώς θύμα εκφοβισμού από τους συμμαθητές του και θα έχει έναν πιο δυναμικό πατέρα να τον στηρίζει. Μήπως η μετακόμισή τους σε μια καινούργια περιοχή είναι η ευκαιρία για μια νέα αρχή; Θα ακολουθήσει κινηματογραφικό εργαστήριο με τη συγγραφέα και δημοσιογράφο Nadja Drakoula. 

 

Κυριακή, 28/01, στις 15.30
ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ

& Διαδραστικό εργαστήριο φυσικής


 
Peter Chelson / 2017 / ΗΠΑ / Μυθοπλασία

Ο 16χρονος Γκάρντερ είναι το πρώτο μωρό που γεννήθηκε στον Άρη. Όταν ταξιδεύει στη Γη, οι γιατροί του απαγορεύουν να βγει από την καραντίνα διότι κινδυνεύει άμεσα η υγεία του. Εκείνος όμως δραπετεύει και αναζητά τον πατέρα του καθώς και το κορίτσι με το οποίο αλληλογραφούσε από τον Κόκκινο Πλανήτη. Θα ακολουθήσει διαδραστικό εργαστήριο φυσικής με την Tina Nantsou Εκπαιδευτικός Φυσικός Σχολή Χιλλ Εξερευνήσεις & την Ολυμπία Τριανταφύλλου Εκπαιδευτικός Νηπιαγωγός Σχολή Χιλλ.


//
ίνφο

Κινηματογράφος Δαναός 
Κηφισίας 109, Αθήνα

Κάθε Σάββατο & Κυριακή 

Ώρα προβολών: 15:30
Τιμή εισιτηρίου: 6€ (παιδικό μέχρι 12 ετών, 5€)


 

ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Σαν εργαστήρι δίνει νέα πνοή στα μεταχειρισμένα ρούχα, με τη μέθοδο του upcycling, δηλαδή την ανακατασκευή των ρούχων. Το υλικό δημιουργίας του smock αποτελείται από απλά καθημερινά ρούχα μέχρι και εξαιρετικής...

think

Η αρχιτεκτονική εκδήλωση που έγινε θεσμός κλείνει φέτος τα 10 χρόνια παρουσίας, στην πόλη της Αθήνας. Το OPEN HOUSE Athens, επανέρχεται με περισσότερα από 70 κτήρια καθώς και πλήθος παράλληλων δράσεων.

think

Ένας δρόμος σύγχρονης αθηναϊκής ιστορίας, ένα από τα πιο ιδιαίτερα κομμάτια του ντόπιου ιστού, γεμάτο αφηγήσεις. Ένας κοινός τόπος, όπου η καθημερινότητα συνυπάρχει με τις αναμνήσεις και τα μικρά ανθρώπινα...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter