Συζητήσεις και προβολές στο Circuits and Currents στην Νοταρά - ελεύθερη συμμετοχή

Το CAPACETE Athens συνεχίζει την καλλιτεχνική του δράση και φιλοξενείται ξανά στο πρότζεκτ space της Σχολής Καλών Τεχνών, Circuits and Currents, στον αριθμό 13 της οδού Νοταρά.

Η ομάδα ερευνητών, καλλιτεχνών και επιμελητών από τη Λατινική Αμερική και την Ελλάδα, που βρίσκεται στην Αθήνα τους τελευταίους μήνες, φιλοξενείται ξανά στο πρότζεκτ space Circuits and Currents.

Το Capacete στο πλαίσιο της άσκησης συλλογικής δημιουργίας και μάθησης, συνεχίζει το δημόσιο προγράμμά του. Ερευνητές και καλλιτέχνες του προγράμματος θα βρεθούν δύο απογεύματα στο Circuits and Currents, για να πειραματιστούν συλλογικά πραγματοποιώντας άνοιγμα στο κοινό. 

 

Σάββατο 18 Νοεμβρίου | Θολά Σταυροδρόμια-Ζωντανές Χαρτογραφήσεις
Ως απάντηση στην ανεξέλεγκτη ιδιωτικοποίηση που επιβάλλουν κράτος και κεφάλαιο, οι συλλογικές πρακτικές αντίστασης και οι φεμινιστικές στρατηγικές διευρύνουν τον πολιτικό ορίζοντα της Αθήνας. Ο Σταύρος Σταυρίδης και η Δέσποινα Σεβαστή, στο πλαίσιο μιας χαρτογράφησης της πόλης, θα συζητήσουν για την πολιτική της επιθυμίας, τις προσωρινές συμμαχίες και τις σχέσεις εξουσίας στο δημόσιο χώρο.
Η Δέσποινα Σεβαστή είναι καλλιτέχνης και εκπαιδεύτρια με εργαλεία της το κείμενο, τη ζωγραφική, το βίντεο, τον ήχο, τη φωτογραφία και ο Σταύρος Σταυρίδης είναι αρχιτέκτων και αναπληρωτής καθηγητής στη σχολή Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου και έχει εκδώσει άρθρα και βιβλία με αντικείμενο τη θεωρητική διερεύνηση των προβλημάτων του χώρου και της αρχιτεκτονικής. Συμμετέχουν ακόμη η καλλιτέχνιδα Eliana Otta (PE), ο ερευνητής και συγγραφέας Jari Malta (UY) και ο καλλιτέχνης Νίκος Δουλος. 
 

Κυριακή 19 Νοεμβρίου | Δεν περάσαμε τα σύνορα, τα σύνορα πέρασαν εμάς
Μία εκδήλωση-πρόσκληση να σκεφτούμε τα σύνορα πέρα από τη γεωπολιτική, λαμβάνοντας υπόψιν τις συναισθηματικές, γλωσσικές και προσωπικές διαστάσεις. Μέσα από τα έργα-βίντεο της ερευνήτριας και video artist Yara Haskiel, του καλλιτέχνη Nuno Cassola, της καλλιτέχνιδος Φωτεινής Γουσέτη με αντικείμενο έρευνας την κοινωνία, της καλλιτέχνιδος Εύας Γιαννακοπούλου και της ακαδημαικού και καλλιτέχνιδος Περσεφόνης Μύρτσου, θα παρουσιάστουν οι εντάσεις μεταξύ εθνικισμού, αγάπης, φιλοξενίας, ρήξεων, απόστασης και εγκύτητας και θα δοθεί η αφορμή για συζήτηση. Συμμετέχουν επίσης, ο καλλιτέχνης και επιμελητής Gris Garcías και ο καλλιτέχνης και ερευνητής Gian Spina. 

Εικόνα
Οι Capacete ξανά στο Circuits and Currents

Εικόνα
capacete-inexarchia-drasi

Φώτο από τις δράσεις του Οκτωβρίου του Capacete, στο Circuits and Currents

//

Ινφο

Εκδηλώσεις
Blurry Crossroads -Vibrant Cartographies | Σάββατο 18 Νοεμβρίου, 18.30 | Το fb ιβεντ εδώ 
We didn’t cross the border, the border crossed us | Κυριακή 19 Νοεμβρίου, 18.30 | Το fb ιβεντ εδώ

Circuits and Currents
Τοσίτσα & Νοταρά 13
Circuits and Currents site

Είσοδος Ελεύθερη

//

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το φιλοζωικό μπαζάρ που διοργανώνει η ομάδα "Αδέσποτα Εξάρχεια" στην πλατεία Εξαρχείων, με βίγκαν φαγητά και γλυκά, αλλά και λαμπάδες, ρούχα, τσάντες, χειροποίητα αντικείμενα, κοσμήματα, βιβλία και είδη δώρων...

local

Με συνέπεια και αφοσίωση στο D.I.Y. ήθος και την ελευθεριακή κουλτούρα, θέτοντας ως βασικό άξονα τις αξίες της συμμετοχικότητας, της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας, η μουσική ομάδα του Punk Against...

local

Η ζωή και το έργο της θρυλικής Frida Kahlo ξαναζωντανεύει μέσα από την παράσταση του Ανδρέα Ζαφείρη και την Θεατρική Ομάδα 2510.

local

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter