VIDEODROME MINIFEST: Ένα διήμερο προβολών και συζητήσεων μέσα και έξω από την οθόνη

Ένα διήμερο προβολών και συζητήσεων με κινηματογραφικές μεταφορές και πολλούς καλεσμένους από τον χώρο των κόμικς και των βιβλίων. Οι διοργανωτές Nerdcult και Luben μας περιμένουν στις 24 και 25 Απριλίου στον κινηματογράφο Ααβόρα, στην Ιπποκράτους.

Από το κάλεσμα:

"Πώς καταναλώνουμε pop κουλτούρα; Πώς απολαμβάνουμε τις ταινίες και τις σειρές που βλέπουμε μανιωδώς; Πώς τις συζητάμε μεταξύ μας; Πώς νιώθουμε που οι nerd εμμονές της παιδικής μας ηλικίας έχουν γίνει blockbuster νοσταλγικά προϊόντα; Πώς έφτασαν τα fantasy/sci-fi/horror βιβλία και κόμιξ με τα οποία μεγαλώσαμε να γίνουν το πιο περιζήτητο υλικό για τις τηλεοπτικές και κινηματογραφικές μεταφορές; Ποιος θα μιλήσει για όλα αυτά; Λοιπόν, εμείς κι εσείς θα μιλήσουμε για όλα αυτά.

To Nerdcult σας καλεί σ’ ένα διήμερο προβολών και συζητήσεων στις 24 και 25 Απριλίου στον κινηματογράφο Ααβόρα - μαζί με εκλεκτούς καλεσμένους από τον χώρο των κόμιξ και του βιβλίου. Θα δούμε στην μεγάλη οθόνη γνωστές ή λιγότερο γνωστές κινηματογραφικές μεταφορές και θα συζητήσουμε για την pulp λογοτεχνία και τον pulp κινηματογράφο σαν αυτά που είναι: στοιχεία μιας λαϊκής κουλτούρας που μας μεγάλωσε και μας έβαλε σ’ έναν κόσμο σκοτεινών δωματίων, εξωπραγματικών υπερδυνάμεων, αλλόκοτων πλασμάτων, χιλιοτσακισμένων σελίδων και φανταστικών πλανητών." Nerdcult / Luben / Ααβόρα 
 
Βρισκόμαστε εν αναμονή της ανακοίνωσης του πλήρους προγράμματος των προβολών και των συζητήσεων, που θα αναρτηθούν στο 
event του Videodrome. 

Από αυτά που αλιεύσαμε προς το παρώνε:
 

Προβολές | Τρίτη 24 Απριλίου 
 

American Splendor
Το American Splendor του Harvey Pekar, μεταφέρθηκε στην μεγάλη οθόνη το 2003 από τους σκηνοθέτες και σεναριογράφους Shari Springer Berman και Robert Pulcini, με τον Paul Giamatti στον πρωταγωνιστικό ρόλο ως Harvey Pekar. Παίρνοντας ως βάση τις ιστορίες του ομώνυμου αυτοβιογραφικού κόμικ (αλλά και του offshoot του, Our Cancer Year, όπου ο Pekar αναμετράται με την διάγνωση καρκίνου), οι Berman και Pulcini δημιουργούν μια από τις πιο όμορφες, σκληρές αλλά παράλληλα ευαίσθητες μεταφορές κόμιξ που έχουμε δει. 
 

Shari Springer Berman & Robert Pulcini | 2003 | 101’

The Whisperer in Darkness
Μια παραγωγή του 2011, που αποτελεί μεταφορά στη μεγάλη οθόνη της γνωστής ομώνυμης ιστορίας του H.P. Lovecraft. Μια ταινία επιστημονικής φαντασίας και τρόμου, γυρισμένη σε στυλ ταινιών τρόμου του '30.




Sean Branney 
| 2011 | 103'

 

Προβολές | Τετάρτη 25 Απριλίου

 

A Boy & His Dog
Μια αληθινή midnight ταινία, μια εκκεντρική κωμωδία, ένα cult θρίλερ επιβίωσης. Η ταινία είναι βασισμένη στον ομώνυμο αφηγηματικό κύκλο του new wave sci-fi συγγραφέα Harlan Ellison που αποτελείται από μια νουβέλα, μερικά διηγήματα και ένα graphic novel - ξεκινώντας από το 1969 και φτάνοντας μέχρι το σήμερα. 

 

L.Q. Jones | 1975 | 91’ 

 

The Wailing
Είναι η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του νοτιοκορεάτη Hong-jin Na, με σενάριο γραμμένο από τον ίδιο. Συνταιριάζει τις σκοτεινές μοχθηρές δυνάμεις από την λογοτεχνία του τρόμου και του φανταστικού με την αλλόκοτη ατμόσφαιρα των φολκλορικών τοπικών θρύλων. 
 

Hong-jin Na | 2016 | 156’


//
 

Καλεσμένοι στις συζητήσεις

Η σκιτσογράφος, εικονογράφος Αλέξια Οθωναίου θα συζητήσει με το κοινό για τα κόμιξ και το σινεμά. 

Εικόνα
alexia_inexarchia

Alexia Othonaiou page


Στη συζήτηση περί κόμιξ και κινηματογράφου, θα ακούσουμε τι έχει να πει ο αρχισυντάκτης του Μπλε Κομήτη, Γιώργος Γούσης, δημιουργός κόμικς (Ιστορίες από τις αθώες εποχές (ΚΨΜ 2012), εικονογράφος και συνδημιουργός του graphic novel Ερωτόκριτος, με τους Δημοσθένη Παπαμάρκο και Γιάννη Ράγκο στο σενάριο (Polaris 2016). 
 

Εικόνα
gousis_inexarchia

Giorgos Gousis page
 

Στην συζήτηση για τα κόμιξ και τον κινηματογράφο θα είναι και ο Αντώνης Βαβαγιάννης (Antonis Kourafelkythros), δημιουργός του "Κουραφέλκυθρα - Δεν είναι καν λέξη", ιδρυτικό μέλος των Empty Frame στους οποίους παίζει κιθάρα και πιάνο, συνδημιουργός του κόμικ "Οι Προτελευταίοι", με τον καλό του φίλο Θανάση Πετρόπουλο. 
 

Εικόνα
vavagiannis_inexarchia

 

Ο καθηγητής κλασικής φιλολογίας του Παν/μιου Πατρών Γιώργος Καζαντζίδης, συμμετέχει στη συζήτηση για το αλλόκοτο στη λογοτεχνία και το σινεμά. Ανάμεσα στα επιστημονικά του ενδιαφέροντα βρίσκεται η ιστορία των ψυχικών ασθενειών και των συναισθημάτων στην κλασική αρχαιότητα. Αυτόν τον καιρό δουλεύει πάνω σε ένα βιβλίο με θέμα την ελληνιστική και ρωμαϊκή παραδοξογραφία, με έμφαση στις απαρχές του τρόμου ως λογοτεχνικού είδους.

Στην ίδια συζήτηση θα ακούσουμε και την Όλγα Βερελή, αρθρογράφο στο διαδικτυακό περιοδικό ΣΚΡΑ-punk, με τη στήλη Cabinet of Curiosities και στην εφημερίδα Εποχή.

Επίσης καλεσμένη του Videodrome θα είναι η δημιουργός κόμιξ, ζωγράφος, εικονογράφος Δήμητρα Αδαμοπούλου (''True Story'', σειρά κωμικών στριπ ''Dracula" (μαζί με την Α.Oθωναίου), κόμικ "Το πιο κρύο καλοκαίρι", εικονογράφηση αληθινών ιστοριών προσφύγων για το ίδρυμα Rosa Luxemburg, και το "Celestial".

 

Εικόνα
adamopoulou_inexarchia

Dimitra Adamopoulou page
 

ινφο

Videodrome Minifest Vol.1 by Nerdcult | Luben

Κινηματογράφος Ααβόρα,
Ιπποκράτους 180, Νεάπολη, Εξάρχεια
Tηλ: 2106423271

Ημέρες
Τρίτη 24 & Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Ώρες
t.b.a.

Εισιτήρια
t.b.a.


Εικόνα



Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το φιλοζωικό μπαζάρ που διοργανώνει η ομάδα "Αδέσποτα Εξάρχεια" στην πλατεία Εξαρχείων, με βίγκαν φαγητά και γλυκά, αλλά και λαμπάδες, ρούχα, τσάντες, χειροποίητα αντικείμενα, κοσμήματα, βιβλία και είδη δώρων...

local

Με συνέπεια και αφοσίωση στο D.I.Y. ήθος και την ελευθεριακή κουλτούρα, θέτοντας ως βασικό άξονα τις αξίες της συμμετοχικότητας, της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας, η μουσική ομάδα του Punk Against...

local

Η ζωή και το έργο της θρυλικής Frida Kahlo ξαναζωντανεύει μέσα από την παράσταση του Ανδρέα Ζαφείρη και την Θεατρική Ομάδα 2510.

local

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter