Το Μποστάνι φέρνει κοντά καλλιεργητές και καταναλωτές τις Τετάρτες, στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Μία συνέργεια για τη διατροφή. Παίρνουμε τις πάνινες τσάντες μας και πάμε Κυψέλη! Το Μποστάνι, η κοινότητα παραγωγών και καταναλωτών που έχει στόχο την αλληλεπίδραση καλλιεργητών που σέβονται το περιβάλλον και τη γη και ανθρώπων που αναζητούν ποιοτικά προϊόντα, τα οποία παράγονται με ηθικές και βιώσιμες διαδικασίες, δίνουν και αυτή την Τετάρτη ραντεβού, στον αίθριο χώρο της Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

 
Μια ψηφιακή και φυσική συνέργεια για τη διατροφή έχει ξεκινήσει από το Μποστάνι, τη σύμπραξη του Ευρωπαϊκού Χωριού και του Impact Ηub Athens, οι οποίοι μας προσκαλούν να δημιουργήσουμε μαζί μια κοινότητα παραγωγών και καταναλωτών.

Στο εβδομαδιαίο ραντεβού, κάθε Τετάρτη απόγευμα στον κεντρικό χώρο της στεγασμένης Δημοτικής Αγοράς της Κυψέλης (Φωκίωνος Νέγρη 42), τα μέλη της κοινότητας συναντιούνται και κάνουν άμεσα τις αγορές τους αλλά και συνομιλούν με τους παραγωγούς. Θα γνωρίσουμε καλλιεργητές από τα Μέγαρα, Κόρινθο, Εύβοια, Θήβα, Αργολίδα και Αττική, που χρησιμοποιούν οικολογικές μεθόδους και μας καλούν με τις πάνινες τσάντες μας!

Στόχος, εκτός από το να προμηθευόμαστε ποιοτικά και γευστικά προιόντα, είναι και να κατανοήσουμε διαφορετικές οπτικές του θέματος της διατροφής και να διαμορφώσουμε τη βάση για πολλές μικρές κοινότητες γύρω από τη διατροφή.


Εικόνα
mpostani_dimotikiagorakipselis_inexarchia

Σύντομα θα λειτουργήσει πλατφόρμα για ηλεκτρονικές παραγγελίες στο mpostani.gr, μια αντίστοιχη ηλεκτρονική αγορά όπου η κοινότητα διαδρά ψηφιακά. Οι καταναλωτές θα μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στα προϊόντα των παραγωγών και να κάνουν ηλεκτρονικά τις παραγγελίες τους – 7 ημέρες την εβδομάδα και 24 ώρες την ημέρα.

Όπως αναφέρει η ομάδα του Μποστανιού στη σελίδα της:

"Οι ηλεκτρονικές παραγγελίες θα συμβάλλουν στον καλύτερο προγραμματισμό των αγορών και στη μείωση της σπατάλης τροφής από τη μεριά των παραγωγών, αφού θα γνωρίζουν τις επιθυμητές ποσότητες και τα είδη που χρειάζεται να συγκομίσουν".

*Βρείτε εδώ το fb κάλεσμα για την Τετάρτη 29/5

Εικόνα
mpostani_impacthub_dimotikiagorakipselis_inexarchiagr


Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Πενήντα τέσσερις γυναίκες tattoo artists, συμμετέχουν στην έκθεση που θα φιλοξενηθεί στον καινούργιο χώρο τέχνης HeartbeatInk Gallery, στο κέντρο της Αθήνας.

think

Η παράσταση "Προσοχή: Εκτελούνται Έργα" σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Νοεμή Βασιλειάδου, μετά από μια δυναμική εκκίνηση στη Θεσσαλονίκη, έρχεται στο Θέατρο Εμπρός, επαναφέροντας στο προσκήνιο το πλέον καίριο...

think

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, στην οδό Κύπρου στην Κυψέλη, φιλοξενεί στο ξεκίνημα τις νέας χρονιάς, μουσικές παραστάσεις, spoken word με ανοιχτό μικρόφωνο και περφόρμανς.

think

Newsletter