Αυτή την Κυριακή οι κάτοικοι των Εξαρχείων αγκαλιάζουν τον Λόφο του Στρέφη

Η ανοιχτή Συνέλευση για τον Λόφο του Στρέφη καλεί τους κατοίκους της Αθήνας και των Εξαρχείων, να ενώσουν συμβολικά τα χέρια και τη φωνή τους και να περικυκλώσουν τον λόφο προστατευτικά, αυτή την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι.

Και ενώ η κοινωνία ταρακουνιέται από τις δονήσεις των αποκαλύψεων των θυμάτων βιασμού και σεξουαλικής παρενόχλησης και η δημοκρατία βρίσκεται στα όρια να δεχθεί σοβαρότατο λάβωμα στο κομμάτι των ανθρώπινων δικαιωμάτων, με τη ζωή του κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα να κρέμεται από μία κλωστή, παράλληλα σε τοπικό επίπεδο οι γειτονιές βρίσκονται αντιμέτωπες με το επιθετικό πρόσωπο του εξευγενισμού και βιώνουν ένα αποκλεισμό από την διαχείριση του δημόσιου χώρου.

Οι πολίτες της Αθήνας και οι ανήσυχοι κάτοικοι των Εξαρχείων δεν υποχωρούν απέναντι στα σχέδια για την ιδιωτικοποίηση του λόφου και συνεχίζουν την αντίσταση τους με ενεργές δράσεις. Η Συνέλευση για τον Λόφο του Στρέφη επαναλαμβάνεται στο θεατράκι κάθε Σάββατο, με συμμετοχή από διαφορετικές κοινωνικές ομάδες και συλλογικότητες. 

Σε συνέχεια των παρεμβάσεων που ξεκίνησαν από την πορεία στο Δημαρχείο την 1η Φεβρουαρίου 2021, και των συναντήσεων των ανθρώπων που υπερασπίζονται τα αυτονόητα για την συντήρηση και το μέλλον του ταλαιπωρημένου από την αδιαφορία της πολιτείας πνεύμονα της γειτονιάς, η συνέλευση απευθύνει νέο κάλεσμα για την “Περικύκλωση του Λόφου του Στρέφη”.

Η δράση σχεδιάζεται να λάβει χώρα την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021 και καλεί όλους τους φίλους του λόφου να συναντηθούν σε διαφορετικά σημεία συνάντησης (λεπτομέρειες στην ανακοίνωση) με σκοπό να “αγκαλιάσουν” τον Στρέφη και να δώσουν ένα συμβολικό μήνυμα για την υπεράσπιση και την επαγρύπνηση του αναφαίρετου δικαιώματος των κατοίκων της πόλεων στην ελεύθερη χρήση των δημοσίων χώρων πρασίνου.  


Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση της Ανοιχτής συνέλευσης για το Λόφο του Στρέφη.

 

Εικόνα

 
 

ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ ΤΟΥ ΛΟΦΟΥ ΤΟΥ ΣΤΡΕΦΗ 

Μετά από την επιτυχημένη παρέμβαση και πορεία στο δημαρχείο Αθηνών την 1η Φλεβάρη, ο αγώνας για τον Στρέφη συνεχίζεται.

Την Κυριακή, 28 Φλεβάρη, 12 το μεσημέρι θα συναντηθούμε όλα μαζί στα παρακάτω σημεία για να περικυκλώσουμε τον λόφο του  Στρέφη, δείχνοντας την παρουσία μας στη γειτονιά και δίνοντας ένα συμβολικό μήνυμα πως δεν θα εκδιωχθούμε από τους ελεύθερους χώρους. Δίνουμε ραντεβού στα ακόλουθα σημεία για να διασκορπιστούμε περιμετρικά του λόφου και να τον κυκλώσουμε.

Τα σημεία συνάντησης είναι: Εμμ. Μπενάκη και Πετσόβου, Εμμ. Μπενάκη & Ειρήνης Αθηναίας, Ειρήνης Αθηναίας & Χρυσολωρά, Πουλχερίας - 36ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, Ταρατσάκι κλειστού μπάσκετ, Έξω από το ανοιχτό μπασκετάκι.

Μετά την περικύκλωση μένουμε στον λόφο με μουσικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες για μικρά και μεγάλα.

Ο λόφος είναι για εμάς χώρος παιχνιδιού, άθλησης, χαλάρωσης. Η εγκατάλειψη του Δήμου, τα συμφέροντα ιδιωτικών εταιριών και οι απειλές της ΕΛ.ΑΣ., δε θα μας στερήσουν αυτήν την ανάσα. Ο λόφος είναι και θα παραμείνει ελεύθερος για όλον τον κόσμο.

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΛΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ

Ανοιχτή συνέλευση για το Λόφο του Στρέφη



//Διαβάστε ακόμη
- Τι τρέχει με τον Στρέφη; Σημειώσεις από την πρώτη συνάντηση των κατοίκων και η επίσημη ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Εξαρχείων  

- Λόφος Στρέφη: Η απόφαση του δήμου για την ανάθεση της ανάπλασης του Λόφου του Στρέφη σε ιδιωτική εταιρεία βρίσκει απέναντί της την Πρωτοβουλία Κατοίκων Εξαρχείων 

-
Λόφος Στρέφη: Οι κάτοικοι των Εξαρχείων διαδηλώνουν και υπερασπίζονται τον δημόσιο χώρο 


Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Ο πολιτιστικός Χώρος 2510, διοργανώνει το 4ο Πασχαλινό Μπαζάρ στην γειτονιά των Εξάρχειων. Έως και 40 χειροτέχνες, σχεδιαστές κοσμημάτων και εκθέτες συμμετέχουν προβάλλοντας τη δουλειά τους.

local

H Aphrodite HGW και ο συνεργάτης της, συνθέτης και μουσικός παραγωγός Sifudindan, παρουσιάζουν το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της, με τίτλο "Ατάλαντη" στο HGW std. Η παρουσίαση του άλμπουμ, θα έχει την μορφή...

local

Η μεγάλη εβδομάδα του βιβλίου από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων μας περιμένει στο βιβλιοπωλείο, με μεγάλες προσφορές σε χιλιάδες τίτλους βιβλίων.

local

Newsletter