Κάλεσματα συλλογικοτήτων για την υπεράσπιση του Λόφου Στρέφη και της πλατείας Εξαρχείων

Κάλεσμα από το συντονιστικό δράσης για την υπεράσπιση των Εξαρχείων, για πορεία, την ημέρα που θα επιχειρηθεί η τοποθέτηση λαμαρίνων στην πλατεία Εξαρχείων για το ξεκίνημα εργασιών κατασκευής σταθμού μετρό στα Εξάρχεια.

 

Οι συλλογικότητες στη γειτονιά των Εξαρχείων δεν σταματούν να επαγρυπνούν υπερασπιζόμενες τον ανθρώπινο χαρακτήρα της γειτονιάς και συνεχίζουν τις κοινωνικές δράσεις τους. 
Στα Εξάρχεια οι αποφάσεις της πολιτείας για την κατασκευή μετρό στην ιστορική πλατεία, η έπεμβαση "ανάπλασης" του λόφου του Στρέφη αλλά και η διαρκής μετατροπή κτιρίων και κατοικιών σε σημεία βραχυχρόνιας μίσθωσης αποτελούν τα διακυβεύματα πάνω στα όποια κάτοικοι, εργαζόμενοι και φίλοι της γειτονιάς συνεχίζουν τις δράσεις τους. Διαρκής ενημέρωση, πολιτιστικά δρώμενα και ειρηνικές παρεμβάσεις, όπως η παιδική χαρά στην Πλατεία ή το καρναβάλι στου Στρέφη είναι κάποιες από αυτές. 

Η ελεύθερη χρήση των δημοσίων χώρων πρασίνου και η υπενθύμιση της σημαντικότητας συμμετοχής των κατοίκων σε θέματα που αφορούν τον δημόσιο χώρο αλλα και τον περιορισμό του 'εξευγενισμού' της περιοχής είναι βασικός στόχος των δράσεων. 

 

 

 
 

Σε αυτό το πλαίσιο, το συντονιστικό δράσης υπεράσπισης των Εξαρχείων μας καλεί σε πορεία στις 19.00, την ημέρα που θα επιχειρηθεί η τοποθέτηση λαμαρίνων στην πλατεία Εξαρχείων για το ξεκίνημα εργασιών κατασκευής σταθμού μετρό στην πλατεία. 

"Υπερασπιζόμαστε την πλατεία, υπερασπιζόμαστε τα Εξάρχεια. Αγωνιζόμαστε για τα Εξάρχεια της κοινωνικής αυτοοργάνωσης, της ταξικής αλληλεγγύης, ενάντια στο Κράτος και το Κεφάλαιο που συνθλίβουν τις ζωές μας." 

 

 

 

 

 

Εικόνα

 

 

 

Εικόνα

 

 
 
Παράλληλα σήμερα Τρίτη 2 Αυγουστου, μηχανικοί του δήμου και της θυγατρικής της συνεργαζόμενης εταιρείας βρέθηκαν στον Λόφο Στρέφη, συνοδευόμενοι από αστυνομία. Σύμφωνα με τους κατοίκους κόσμος προσπαθεί να προσεγγίσει τον λόφο, ο οποίος παραμένει αποκλεισμένος, αλλά εμποδίζεται από την αστυνομία. Έκτακτο κάλεσμα των κατοίκων για συγκέντρωση στην Πλατεία Εξαρχείων.

 

//Διαβάστε ακόμη: 

- Γιορτή για την υπεράσπιση του Λόφου Στρέφη

Συλλογικότητες των Εξαρχείων ξαναστήνουν την παιδική χαρά, στον αγώνα τους για την υπεράσπιση της πλατείας Εξαρχείων

- Αυτοοργανωμένο Καρναβάλι Εξαρχείων: Οι συλλογικότητες των Εξαρχείων δεν σταματούν να υπερασπίζονται τον δημόσιο χώρο

- Κάτοικοι και συλλογικότητες παίρνουν θέση απέναντι στα σχέδια για τον Λόφο του Στρέφη και το Μετρό στην Πλατεία

- Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων: κάτοικοι και συλλογικότητες της περιοχής έχουν διαφορετική άποψη

- Βρεθήκαμε στην συμβολική περικύκλωση του Λόφου του Στρέφη και μιλήσαμε με τους κατοίκους

- Τι τρέχει με τον Στρέφη; Σημειώσεις από την πρώτη συνάντηση των κατοίκων και η επίσημη ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Εξαρχείων  

- Λόφος Στρέφη: Η απόφαση του δήμου για την ανάθεση της ανάπλασης του Λόφου του Στρέφη σε ιδιωτική εταιρεία βρίσκει απέναντί της την Πρωτοβουλία Κατοίκων Εξαρχείων

- Λόφος Στρέφη: Οι κάτοικοι των Εξαρχείων διαδηλώνουν και υπερασπίζονται τον δημόσιο χώρο

 
 

 

 

Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το φιλοζωικό μπαζάρ που διοργανώνει η ομάδα "Αδέσποτα Εξάρχεια" στην πλατεία Εξαρχείων, με βίγκαν φαγητά και γλυκά, αλλά και λαμπάδες, ρούχα, τσάντες, χειροποίητα αντικείμενα, κοσμήματα, βιβλία και είδη δώρων...

local

Με συνέπεια και αφοσίωση στο D.I.Y. ήθος και την ελευθεριακή κουλτούρα, θέτοντας ως βασικό άξονα τις αξίες της συμμετοχικότητας, της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας, η μουσική ομάδα του Punk Against...

local

Η ζωή και το έργο της θρυλικής Frida Kahlo ξαναζωντανεύει μέσα από την παράσταση του Ανδρέα Ζαφείρη και την Θεατρική Ομάδα 2510.

local

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter