Ο Μπάτμαν του Τιμ Μπάρτον από την κινηματογραφική λέσχη Midnight Express στη Ριβιέρα

Το Midnight Express οργανώνει μια προβολή της πρώτης, απολύτως θρυλικής ταινίας "Batman" (1989), με τον Μάικλ Κίτον ως Μπάτμαν και τον Τζακ Νίκολσον ως Τζόκερ, στη Ριβιέρα των Εξαρχείων. Την ταινία προλογίζει η Στελίνα Θεοδοσοπούλου.

 

Tο κείμενο του Midnight Express για την ταινία:

Το σκοτάδι, λένε, έχει πολλές αποχρώσεις: "Σκοτεινός" και ο τελευταίος Μπάτμαν που είδαμε πρόσφατα, "σκοτεινός" και αυτός της τριλογίας του Κρίστοφερ Νόλαν (μέχρι και στους τίτλους των ταινιών του το αναφέρει), "σκοτεινός" και αυτός του Τιμ Μπάρτον που, δυστυχώς, μόλις δυο ταινίες κατάφερε να κάνει, πριν τον στείλουν σπίτι του οι παραγωγοί.

Κάτι έχει όμως το σκοτάδι του Μπάρτον που κάνει τις ταινίες του καλύτερες. Είναι η ιστορία που κουβαλούν οι αναφορές του; Σχεδόν κάθε δεύτερο πλάνο στα φιλμ αυτά, οφείλει την υπαρξή του στον Γερμανικό Εξπρεσιονισμό. Είναι αυτή η εύθραυστη παιδικότητα που φλερτάρει με την ανισορροπία; Κάθε ήρωας εδώ, είτε "καλός" είτε "κακός" είναι ένα ψυχικό χρέπι - και τα τραύματα πάνε πάντα πίσω, στη παιδική ηλικία. Να είναι η μουσική του Ντάνι Έλφμαν που τοποθέτησε στο ράφι όλες τις παραδοσιακές συμφωνικές νόρμες των περασμένων δεκαετιών;

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Μπάτμαν του Μπάρτον είναι αυτός που έθεσε τις βάσεις, που άλλαξε μια για πάντα το υπερ-ηρωικό σινεμά.

 

Σύνοψη:
Όπου διαπράττεται έγκλημα στην Γκόθαμ Σίτι, εμφανίζεται ο σκοτεινός μασκοφόρος εκδικητής Μπάτμαν. Ο δισεκατομμυριούχος Μπρους Γουέιν δεν κινεί τις υποψίες ότι μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτό το μυστήριο. Όμως, η εκδίκηση του δολοφόνου των γονιών του και ο έρωτάς του για τη δημοσιογράφο Βίκυ Βέιλ, γίνονται η αιτία για να κινδυνέψει σοβαρά το μυστικό του.

 

Τρέιλερ:

Remote video URL

 

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Τιμ Μπάρτον
Σενάριο: ΣαμΧαμ, Γουόρεν Σκάαρεν
Μουσική: Ντάνι Έλφμαν
Παίζουν: Τζακ Νίκολσον, Μάικλ Κίτον, Κιμ Μπάσιντζερ, Ρόμπερτ Γουόλ, Πατ Χινγκλ, Μπίλι Ντι Γουίλιαμς

 

Εικόνα
Midnight express Batman Riviera Tim Burton

 

Τι είναι το "Midnight Express";
Από τη σύντομη και νοσταλγική περιγραφή τους: "Μεταμεσονύχτιες προβολές. Μας λείπουν. Επίσης μας λείπει η φθορα του φιλμ και οι υπότιτλοι σε πολυτονικό (παίζουμε και HD, αν κόπια δεν υπάρχει). Κουβέντα στη κουβέντα, ταινία στη ταινία. Και κάθε μήνα, μία προβολή - έστω, ας ειναι αυτό το αρχικό πλάνο. Εδώ κάνουμε κουβέντα. Αν ξέρετε κόσμο που νοσταλγεί τη φάση, ασχέτως με το αν την έχει ζήσει ή όχι, κάντε τον invite. Άντε, να μαζευόμαστε." 

 

*Για να μάθετε ακόμη περισσότερα ακολουθήστε το γκρουπ στο fb

 

Photos
Information

Μεταμεσονύκτιες προβολές της κινηματογραφικής λέσχης "Midnight Express"

Που
Κινηματογράφος Ριβιέρα

Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια
Τηλέφωνο: 21 0384 4827

Πότε 
Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, 2023
Στις 23.00

Ταινία
Μπάτμαν / Batman (1989) 

Εισιτήρια
6 ευρώ
Ηλεκτρονική προπώληση, εδώ.

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

H Aphrodite HGW και ο συνεργάτης της, συνθέτης και μουσικός παραγωγός Sifudindan, παρουσιάζουν το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της, με τίτλο "Ατάλαντη" στο HGW std. Η παρουσίαση του άλμπουμ, θα έχει την μορφή...

local

Η μεγάλη εβδομάδα του βιβλίου από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων μας περιμένει στο βιβλιοπωλείο, με μεγάλες προσφορές σε χιλιάδες τίτλους βιβλίων.

local

Το φιλοζωικό μπαζάρ που διοργανώνει η ομάδα "Αδέσποτα Εξάρχεια" στην πλατεία Εξαρχείων, με βίγκαν φαγητά και γλυκά, αλλά και λαμπάδες, ρούχα, τσάντες, χειροποίητα αντικείμενα, κοσμήματα, βιβλία και είδη δώρων...

local

Newsletter