Γιορτή για την υπεράσπιση του Λόφου του Στρέφη

H Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης του Λόφου Στρέφη επιδιώκοντας να μείνει ο λόφος ανοιχτός, ελεύθερος, δημόσιος και άγριος, ετοιμάζει και μας καλεί σε μια μεγάλη γιορτή.

 

 

Μία γιορτή για την υπεράσπιση του Λόφου του Στρέφη στήνεται από την Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης του Λόφου, στο θεατράκι. Από τις 3 το μεσημέρι, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου και μέχρι αργά το βράδυ, καλούν κατοίκους και ανθρώπους που αγαπούν τον λόφο, για ενημέρωση, πικνικ και δράσεις.

 

 

 

Το πρόγραμμα:

 
15.00 Vegan πικνίκ: Φέρνουμε φαγητό, τρώμε μαζί

 
16.30 Δεντροαναρρίχηση, σχοινί ισορροπίας και flying fox

 
17.00 Η Παιδαγωγική Ομάδα "Το Σκασιαρχείο" μαζί με τα "Τα θρανία της Άνοιξης":

- Συνεταιρισμός παιδιών, μικρά βιβλία, τυπώματα με θέμα "Ο αγαπημένος μας Λόφος", χαρακτική, παραμύθι, παιδικό ραδιόφωνο
- Μαζί μας το "Βιβλιοπερίπτερο" με δανειστική, ανταλλακτική, χαριστική βιβλιοθήκη 
 
17.30 Ανάγνωση του βιβλίου "Εγκώμιο των πουλιών", του Giacomo Leopardi

 
18.30 Διάλειμμα και ενημέρωση για τον αγώνα του Λόφου Στρέφη από την Ανοιχτή Συνέλευση 

20:00 Θα ακολουθήσει γλέντι με μουσική, φέρτε τα όργανά σας 

 

 

Εικόνα
lofos_strefi_eleftheros_giorti_poster2_inexarchiagr

 

 

Το κείμενο της Ανοιχτής Συνέλευσης Υπεράσπισης του Λόφου Στρέφη

Σαν Ανοιχτή Συνέλευση για το λόφο του Στρέφη, που συναντηθήκαμε μετά τη δημοσιοποίηση της συμφωνίας Μπακογιάννη – Prodea, δηλώσαμε εξ’ αρχής πως:
Δεν θέλουμε τις γειτονιές μας αντικείμενο εκμετάλλευσης και κερδοφορίας. Θέλουμε τους χώρους μας ανοιχτούς και ελεύθερους, όπου θα κοινωνικοποιούμαστε, θα οργανώνουμε τις αντιστάσεις μας, θα ορίζουμε εμείς οι ίδιες και οι ίδιοι τις ανάγκες μας.

Η γειτονιά μας των Εξαρχείων χαρακτηριζόταν πάντα από την έντονη και πολύπλευρη πολιτική δράση ανθρώπων που ζουν και δρουν σε αυτήν, με κύρια χαρακτηριστικά την αυτοοργάνωση, την ενεργό συμμετοχή στους αγώνες που αναπτύσσονται, τη διαρκή επαγρύπνηση και τη δίκαιη αμφισβήτηση των τοπικών αρχών, των εκάστοτε κυβερνήσεων και των σχεδίων τους. Με αυτά τα εργαλεία θα αντισταθούμε και θα κρατήσουμε το Λόφο ζωντανό και δημόσιο.
Ο δρόμος που επιλέγουμε να πάρουμε για τα ζητήματα που μας απασχολούν, είναι η ουσιαστική μας ενασχόληση με αυτά, η μεταξύ μας ενημέρωση και αντιπληροφόρηση, η διαρκής επαγρύπνησή μας, η δημιουργία δομών και σχέσεων αλληλεγγύης, αντίστασης και αγώνα, μακριά από επίδοξους σωτήρες. Και γνωρίζουμε καλά πως αυτή μας η στάση ενοχλεί και δυσκολεύει τους διάφορους καλοθελητές και κυβερνώντες.

Ωστόσο, οι αγώνες από εμάς για εμάς, με όρους αλληλεγγύης είναι ακριβώς εκείνοι οι οποίοι μπορούν να φέρνουν τα αποτελέσματα που έχουμε πραγματικά ανάγκη και μας συμπεριλαμβάνουν, πέρα από ιδία οφέλη, κέρδη και δοσοληψίες των ισχυρών.

//

 

Η fb σελίδα της Ανοιχτής Συνέλευσης Υπεράσπισης του Λόφου Στρέφη

Εικόνα
lofos_strefi_eleftheros_poster_inexarchiagr

 

 

Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Ο πολιτιστικός Χώρος 2510, διοργανώνει το 4ο Πασχαλινό Μπαζάρ στην γειτονιά των Εξάρχειων. Έως και 40 χειροτέχνες, σχεδιαστές κοσμημάτων και εκθέτες συμμετέχουν προβάλλοντας τη δουλειά τους.

local

H Aphrodite HGW και ο συνεργάτης της, συνθέτης και μουσικός παραγωγός Sifudindan, παρουσιάζουν το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της, με τίτλο "Ατάλαντη" στο HGW std. Η παρουσίαση του άλμπουμ, θα έχει την μορφή...

local

Η μεγάλη εβδομάδα του βιβλίου από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων μας περιμένει στο βιβλιοπωλείο, με μεγάλες προσφορές σε χιλιάδες τίτλους βιβλίων.

local

Newsletter