"Επιστροφή στο Μέλλον" και "Donnie Darko": Βραδιά με δύο νεανικές ταινίες στη Ριβιέρα

Το "Επιστροφή στο Μέλλον" του Ρόμπερτ Ζεμέκις και το "Donnie Darko" του Ρίτσαρντ Κέλι κάνουν ένα ιδανικό double bill για μία και μοναδική προβολή στη Ριβιέρα των Εξαρχείων.

Δύο νεανικές ταινίες που σημάδεψαν για πάντα τις δεκαετίες από τις οποίες προήλθαν, όσο και το είδος του σινεμά του φανταστικού, έρχονται για μία και μοναδική προβολή, σε ένα special double feature.

Η ταινία Επιστροφή στο Μέλλον έγινε η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία του 1985, παγκοσμίως. Το Donnie Darko, παρά την κριτική αποδοχή του, άφησε αδιάφορο το κοινό στην πρώτη κινηματογραφική του διανομή, αλλά στο πέρασμα του χρόνου απέδειξε πως, απλά, ήταν μπροστά από την εποχή του και απέκτησε σταδιακά τεράστια φήμη ως ένα διαχρονικής σημασίας cult classic.

"Αυτό το ραντεβού με τον Μάρτι ΜακΦλάι και τον Ντόνι Ντάρκο δεν χάνεται!"

Εικόνα
Back to the Future Riviera

Επιστροφή στο Μέλλον | 1985 |ΗΠΑ|116'

Σύνοψη:
Ο Μάρτι ΜακΦλάι, ένας φευγάτος νεαρός με φίλο τον επιστήμονα Έμετ Μπράουν, χωρίς να το καταλάβει, μπαίνει στη χρονομηχανή που εφηύρε ο Έμετ και βρίσκεται στην ίδια πόλη, αλλά 30 χρόνια πριν. Τώρα, πρέπει να βρει τρόπο να επιστρέψει χωρίς να χαλάσει το χρονικό συνεχές.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Μπομπ Ζεμέκις
Με τους: Μάικλ Φοξ, Κρίστοφερ Λόιντ, Λι Θόμπσον

Εικόνα
Donnie Darko Riviera

Donnie Darko | 2001 | ΗΠΑ | 113'

Σύνοψη:
Ο Ντόνι Ντάρκο είναι ένας πανέξυπνος νέος, με ζωηρή φαντασία και εντυπωσιακή ωριμότητα. Έχει όμως ένα σοβαρό πρόβλημα: τον Φρανκ, ένα πλάσμα που αν και είναι γέννημα της φαντασίας του, τον συμβουλεύει και τον καθοδηγεί σαν να ήταν υπαρκτό πρόσωπο. Σύντομα, ο Φρανκ θα αποκαλύψει στον Ντόνι έναν μακάβριο, σκοτεινό κόσμο γεμάτο μυστικά και οφθαλμαπάτες.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία / σενάριο: Ρίτσαρντ Κέλι
Παίζουν: Ντρου Μπάριμορ, Τζέικ Τζίλενχαλ, Μάγκι Τζίλενχαλ, Τζέιμς Ντιβάλ, Πάτρικ Σουέιζι
 

Εικόνα
Donnie Darko Back to the Future Riviera

Αφίσα από τον Andreas Bouboukas

Information

Που
Κινηματογράφος Ριβιέρα

Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια
Τηλέφωνο: 21 0384 4827

Πότε
Σάββατο 26 Αυγούστου, 2023
20.40 "Επιστροφή Στο Μέλλον"
23.00 "Donnie Darko"

Εισιτήρια
Για μία ταινία: 6 ευρώ
Και για τις δύο ταινίες: 10 ευρώ

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

H Aphrodite HGW και ο συνεργάτης της, συνθέτης και μουσικός παραγωγός Sifudindan, παρουσιάζουν το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της, με τίτλο "Ατάλαντη" στο HGW std. Η παρουσίαση του άλμπουμ, θα έχει την μορφή...

local

Η μεγάλη εβδομάδα του βιβλίου από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων μας περιμένει στο βιβλιοπωλείο, με μεγάλες προσφορές σε χιλιάδες τίτλους βιβλίων.

local

Το φιλοζωικό μπαζάρ που διοργανώνει η ομάδα "Αδέσποτα Εξάρχεια" στην πλατεία Εξαρχείων, με βίγκαν φαγητά και γλυκά, αλλά και λαμπάδες, ρούχα, τσάντες, χειροποίητα αντικείμενα, κοσμήματα, βιβλία και είδη δώρων...

local

Newsletter