Σινεμά και Ψυχανάλυση: Προβολή της ταινίας "Κλέφτες Καταστημάτων" και συζήτηση

Το "Σινεμά και Ψυχανάλυση" μας προσκαλεί στην προβολή της ταινίας "Κλέφτες Καταστημάτων" του Hirokazu Koreeda, στον Δαναό.

Το "Σινεμά και Ψυχανάλυση", υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας της Νέας Λακανικής Σχολής, προβάλλει τη βραβευμένη ταινία "Κλέφτες Καταστημάτων" του Hirokazu Koreeda, στον κινηματογράφο Δαναό. Μια ταινία γεμάτη συναισθηματισμό και συγκινητικές ερμηνείες από τον βραβευμένο Ιάπωνα σκηνοθέτη Χιροκάζου Κόρε-Έντα. Οι οικογενειακοί δεσμοί, η ηθική, οι αξίες και η πεμπτουσία της ανθρώπινης ψυχής, σε μια ταινία που καθηλώνει.

Στη συζήτηση που θα ακολουθήσει θα μιλήσουν οι:
Νασία Λινάρδου, ψυχαναλύτρια
Δέσποινα Καραγιάννη, ψυχαναλύτρια
Ελένη Ρηγούτσου, ψυχαναλύτρια
Γιώργος Γιαννακόπουλος, διδάκτορας Αγγλικής Φιλολογίας ΕΚΠΑ


Σύνοψη ταινίας
Ο κλέφτης Οσάμου και ο γιος του, επιστρέφουν με τα κλοπιμαία τους σπίτι, όταν ξαφνικά συναντούν ένα μικρό κορίτσι εγκαταλελειμμένο στο κρύο. Της προσφέρουν στέγη, τροφή και την κάνουν να αισθανθεί μέλος της οικογένειάς τους. Ζουν μέσα στη φτώχια, με μικροκλοπές, όμως αισθάνονται ευτυχισμένοι. Ώσπου ένα απρόσμενο γεγονός βάζει σε κίνδυνο τους δεσμούς που τους ενώνουν. 


Τρέιλερ

 
Bραβεία

Mε 40 υποψηφιότητες και 17 βραβεύσεις συνολικά, οι "Κλέφτες καταστημάτων" απέσπασαν το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών 2018 και είναι η επίσημη πρόταση της Ιαπωνίας για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας 2019 και για το αντίστοιχο βραβείο στις Χρυσές Σφαίρες. 
 
Συντελεστές
Συγγραφείς: Χιροκάζου Κόρε-Έντα
Σκηνοθέτες: Χιροκάζου Κόρε-Έντα
Ηθοποιοί: Γιόκο Μοριγκούτσι, Κίριν Κίκι, Λίλη Φράνκι, Μάγιου Ματσουόκα, Μοέμι Καταγιάμα, Σακούρα Αντό, Σοσούκε Ικεμάτσου


//

Extra Ινφο

Που
Κινηματογράφος Δαναός,
Λ.Κηφισίας 109, Αμπελόκηποι
Τηλ: 21 0692 2655

Πότε
Κυριακή 26 Ιανουαρίου, 2019
14.00-17.00

Εισιτήρια
5 ευρώ


//

*Το fb κάλεσμα στην προβολή

Εικόνα
shoplifters_danaos_inexarchiagr




Εικόνα



Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Πενήντα τέσσερις γυναίκες tattoo artists, συμμετέχουν στην έκθεση που θα φιλοξενηθεί στον καινούργιο χώρο τέχνης HeartbeatInk Gallery, στο κέντρο της Αθήνας.

think

Η παράσταση "Προσοχή: Εκτελούνται Έργα" σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Νοεμή Βασιλειάδου, μετά από μια δυναμική εκκίνηση στη Θεσσαλονίκη, έρχεται στο Θέατρο Εμπρός, επαναφέροντας στο προσκήνιο το πλέον καίριο...

think

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, στην οδό Κύπρου στην Κυψέλη, φιλοξενεί στο ξεκίνημα τις νέας χρονιάς, μουσικές παραστάσεις, spoken word με ανοιχτό μικρόφωνο και περφόρμανς.

think

Newsletter