Παζάρι οικονομικής ενίσχυσης και αλληλεγγύης στην πλατεία από τη Λαϊκή Συνέλευση Εξαρχείων

Η Λαϊκή Συνέλευση Εξαρχείων παραμένει ενεργή και μας καλεί όλες και όλους στο παζάρι οικονομικής ενίσχυσης για δράσεις Αλληλεγγύης, τέλη Ιουνίου στην πλατεία Εξαρχείων.

Η Λαϊκή Συνέλευση Εξαρχείων, που αποτελείται από κατοίκους, θαμώνες, εργαζόμενους, συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και γενικά από κάθε άτομο που αγαπά τα Εξάρχεια στήνει παζάρι στην πλατεία Εξαρχείων.

Στόχος είναι η οικονομική ενίσχυση όλων των δράσεων αλληλεγγύης της Συνέλευσης και όπως πάντα η συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων.

 
"Η Λαϊκή Συνέλευση Εξαρχείων αποτελείται από κατοίκους, θαμώνες, καταστηματάρχες, συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και γενικά από κάθε άτομο που αγαπά τα Εξάρχεια. Σε μία εποχή ηθικής και οικονομικής παρακμής, αποξένωσης και αδράνειας, επιχειρούμε να ενεργοποιηθούμε, να αυτοοργανωθούμε, να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας."


"Με αυτή την πολύ ωραία αφίσα σας που έφτιαξε ένα μέλος μας, σας καλούμε την Κυριακή το πρωί, στην Πλατεία Εξαρχείων στο παζάρι μας. Ευκαιρία μετά την καραντίνα να τα πούμε από κοντά! Επίσης, αν έχει κάποιος να προσφέρει κάτι για το παζάρι καλοδεχούμενο."   
 

 

Εικόνα

 

Συλλογή Τροφίμων:

Τους τελευταίους μήνες η Λαϊκή Συνέλευση Εξαρχείων στηρίζει έμπρακτα τις και τους πρόσφυγες και μετανάστες στο κολαστήριο της Πέτρου Ράλλη, καθώς και τη συλλογική κουζίνα El Chef που 4 φορές την εβδομάδα ετοιμάζει και μοιράζει γεύματα. Για τις ανάγκες της συλλογικής κουζίνας elChef συλλέγουν τρόφιμα κάθε Τρίτη από τις 18.00 έως τις 21.00, Τσαμαδού 12 (στο κηπάκι)-Εξάρχεια.

Οι άνθρωποι της Συλλογικής Κουζίνας El Chef μαγειρεύουν από το 2007 σταθερά στο Στέκι Μεταναστών ενώ βρίσκονται σε πολλές περιπτώσεις προσφέροντας γεύματα σε αντιφασιστικές δράσεις, απεργιακές κινητοποιήσεις και συνανθρώπους που αγωνίζονται. Η κουζίνα el-Chef από την έναρξη της καραντίνας αποφάσισε να μαγειρεύει καθημερινά, προσφέροντας συσκευασμένα γεύματα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη και να τροφοδοτεί άλλες δομές αλληλεγγύης (Μυρμήγκι-Στέκι αλληλεγγύης Κυψέλης, Άλλος Άνθρωπος κ.α.). Τον προηγούμενο καιρό παρασκεύασαν χιλιάδες μερίδες ζεστού φαγητού, τηρώντας όλα τα μέτρα για τη μη διάδοση του νέου κορονοϊού. Σήμερα, παρότι τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποιήσης μετριάζονται σταδιακά, οι κοινωνικές συνέπειες της υγειονομικής κρίσης παραμένουν και εντείνονται. Η περίοδος που έρχεται θα αποτελέσει μια κρίσιμη δοκιμασία για την κοινωνία της αλληλεγγύης ώστε να ανταπεξέλθει για δεύτερη φορά την τελευταία δεκαετία στη μαζική ανεργία και φτωχοποίηση μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού, αλλά και στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές κοινωνικού αυτοματισμού, πειθάρχησης και ρατσισμού. 

Στις συνθήκες αυτές συνεχίζουν τη δράση τους προβάλλοντας ότι η τροφή και η συλλογική κάλυψη των αναγκών μας δεν είναι απλώς στήριξη των πιο αδύναμων αλλά κοινωνική πρόταση για μια άλλη κοινωνία, μια κοινωνία που αποσπά τις βασικές κοινωνικές ανάγκες από τον κύκλο της εμπορευματοποίησης και της κερδοφορίας για να τις κάνει κτήμα και κοινό ολόκληρης της κοινωνίας.

 

Εικόνα

 

//Διαβάστε ακόμη: Η Κουζίνα El Chef μαγειρεύει συλλογικότητα & αλληλεγγύη


//

Ινφο

Που
Πλατεία Εξαρχείων

Πότε
Σάββατο 27 Ιουνίου
Ώρα: 11π.μ. με 3μ.μ.




Εικόνα
lse_bazaar_poster_large_inexarchiagr

Εικόνα

Ακολουθήστε το inExarchia το facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Σήμερα, Δευτέρα 13 Μαΐου, οι λαμαρίνες επεκτάθηκαν στην πλατεία – αν ακόμη μπορούμε να τη λέμε πλατεία- Εξαρχείων. Η ανοιχτή συνέλευση «Όχι Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων» καλεί για συγκέντρωση και πορεία, στις...

local

Ο πολιτιστικός Χώρος 2510, διοργανώνει το 4ο Πασχαλινό Μπαζάρ στην γειτονιά των Εξάρχειων. Έως και 40 χειροτέχνες, σχεδιαστές κοσμημάτων και εκθέτες συμμετέχουν προβάλλοντας τη δουλειά τους.

local

H Aphrodite HGW και ο συνεργάτης της, συνθέτης και μουσικός παραγωγός Sifudindan, παρουσιάζουν το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της, με τίτλο "Ατάλαντη" στο HGW std. Η παρουσίαση του άλμπουμ, θα έχει την μορφή...

local

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter