Room Époque στη γειτονική Κυψέλη, η βίνταζ μικρή μπουτίκ της Έμμυς με διαλεγμένα ρούχα για τους εραστές του παρελθόντος

Στην οδό Σποράδων, ανακαλύπτουμε ρούχα και αξεσουάρ από δεύτερο χέρι που αποκτούν νέα ζωή μέσα από την κινηματογραφική ματιά της Αθηναίας που άφησε τις κάμερες και έπιασε τις κρεμάστρες.

 

Στις βόλτες μας στις αθηναϊκές γειτονιές, η Κυψέλη είναι η γειτονιά που μοιραζόμαστε τις δυο πλευρές του πράσινου Πεδίου του Άρεως και τους μπαρόκ διακοσμητικούς έρωτες, μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον, στις πλατείες μας. Οι έρωτες ίσως θα μπορούσαμε να πούμε πως νιώθουμε να είναι οι κινητήριες δυνάμεις που, εκτός από τη γεωγραφική γειτνίαση με τα Εξάρχεια, ενώνουν με μια αόρατη κλωστή τη ζωή στις ιστορικές γειτονιές της Αθήνας που βράζουν. Έρωτες για δυνατές φιλίες, για τη δημιουργία, για την ελευθερία, για την αισιοδοξία και τα όμορφα ξεκινήματα. Ένα από αυτά τα ξεκινήματα είναι και το βιντατζάδικο και second hand της Κυψέλης που άνοιξε μετά την πανδημία. Ανακαλύψαμε το Room Époque περπατώντας ανάμεσα στα στενά της, εκεί που μπλέκονται διαχρονικά καταστήματα με είδη προικός, έθνικ καφενεία και παλιά αθηναϊκή ιστορία. 

Απέναντι στις παραγωγές του fast fashion, η επιλογή των second hand, vintage και thrift ενδυμάτων αποτελεί πια κομμάτι μιας ενιαίας κουλτούρας εναντίον της μαζικής κατανάλωσης. Στην εποχή του γρήγορου και της υπερπληροφόρησης η κοινότητα των καταστημάτων που αφιερώνονται στην επιλογή, διαλογή και προσφορά ενδυμάτων και αξεσουάρ που παραμένουν διαχρονικά στην ντουλάπα μας μεγαλώνει, ειδικά ονλάιν, όμως αυτό που τελικά κάνει τα μικρά καταστήματα να ξεχωρίζουν είναι η προσωπική επαφή και η ενέργεια που δίνουν οι άνθρωποί τους.

 

Εικόνα
Ρούχα Σποράδων Κυψέλη Room Epoque Εμμυ Vintage Retro

 

Εικόνα
Ρούχα Σποράδων Κυψέλη Room Epoque Εμμυ Vintage Retro

 

Εικόνα
Ρούχα Σποράδων Κυψέλη Room Epoque Εμμυ Vintage Retro

Room Époque
Σποράδων 37, Κυψέλη - Αθήνα
Facebook - Instagram - Eshop 

 

Συζητήσαμε με την Έμμυ, το νεαρό κορίτσι που γνωρίσαμε στο Époque Room στην οδό Σποράδων, και καταλάβαμε ότι βιώνει και εκείνη τη δημιουργικότητα ως έναν έρωτα. Έτσι λοιπόν, η ιστορία της μικρής καλόγουστης μπουτίκ που αφιερώθηκε στους “εραστές του παρελθόντος” ξεκινάει όταν ερωτεύτηκε τον κινηματογράφο και ύστερα το σκηνογραφικό και το ενδυματολογικό κατέκτησαν την καρδιά της μία και καλή. “Η οικογένεια μου ασχολούταν με την ανακύκλωση, έτσι μεγάλωσα ουσιαστικά μέσα στην κουλτούρα της επανάχρησης. Η αγάπη μου για το ενδυματολογικό και η “καψούρα” μου με το παλιό με έφεραν εδώ”. Με την Έμμυ θα νιώσεις αμέσως οικεία “έχω σερβίρει μπροστά και πίσω από τις μπάρες πολύ κόσμο.. είναι ένα κομμάτι μου που μου λείπει”. Η καραντίνα, όπως και σε άλλα προσωπικά και φρέσκα εγχειρήματα υπήρξε καταλύτης για τη δημιουργία του δικού της χώρου. “Έμεινα χωρίς εργασία στην εστίαση και έτσι ξεκίνησα το πρώτο διαδικτυακό κατάστημα μέσω του depop από το βεστιάριο που ούτως ή άλλως είχα λόγω της σχέσης μου με τη σκηνογραφία και την ενδυματολογία”. Στην πορεία κατάφερε να πάρει μία χρηματοδότηση για νέα εγχειρήματα και στην ουσία μετά από πολλά χιλιόμετρα αναζήτησης, πολλή ανασφάλεια και σοβαρό πείσμα κατέληξε στο πολύ κόζι κατάστημα στη Σποράδων. Η σχέση της με την Κυψέλη είναι μια αγάπη που μεγαλώνει καθημερινά, η επιλογή του να βρίσκεται στην καρδιά μιας γειτονιάς της δίνει την ευκαιρία να ζει με τους ανθρώπούς της και να μαθαίνει. “Στο Époque Room θα μπει από το νεαρό άτομο που ψάχνει τα μοδάτα βίντατζ μέχρι τις μεγάλες κυρίες, τις Κυψελιώτισσες κοκέτες που θα ψάχνουν κάτι στοχευμένο. Η Κυψέλη έχει μια αίγλη που με συγκινεί”. Η πρώτη σκέψη, όπως μας εξιστορεί, ήταν φυσικά να ανοίξει στα Εξάρχεια, στη “Μέκκα” του vintage και second hand της Αθήνας, από την άλλη καταλήγοντας στην Κυψέλη κράτησε αλώβητη την αδυναμία της για την μπάρα του Ένοικου στην Καλλιδρομίου και τα σουλάτσα στην άλλη πλευρά του Πεδίου. 

 

Εικόνα
Ρούχα Σποράδων Κυψέλη Room Epoque Εμμυ Vintage Retro

 

Εικόνα
Ρούχα Σποράδων Κυψέλη Room Epoque Εμμυ Vintage Retro

 

Εικόνα
Room Epoque

 

 

Στο Époque Room με τη θεατράλε διακόσμηση, ο χώρος δε φλυαρεί. Τα ρούχα είναι επιλεγμένα και στοχευμένα. Πουκάμισα, παντελόνια, πανωφόρια και αξεσουάρ και άλλα και φυσικά η στιλιστική άποψη της οικοδέσποινας είναι στη διάθεσή μας για να επαναπροσδιορίσουμε το στυλ και τον τρόπο που σκεφτόμαστε γύρω από την ένδυση. Η λογική εδώ είναι να εστιάζουμε σε αυτά που πραγματικά φοράμε και χρειαζόμαστε. Σύμφωνα με τις συμβουλές της Έμμυς αρκεί να έχουμε μερικά ρούχα κλειδιά: “Ένα καμηλό παλτό, ένα oversized jacket, ένα τζιν ψηλόμεσο μπλε και ένα μαύρο, ένα λευκό πουκάμισο, μία καμπαρντίνα” ανεξαρτήτως φύλου μπορούν να μας γλιτώσουν πολύ κόπο, χρόνο και περιττά έξοδα. Στην ουσία με αυτό τον τόπο αντιστεκόμαστε στην κουλτούρα της υπερκατανάλωσης και συγχρόνως ενισχύουμε τις μικρές επιχειρήσεις. Άλλωστε, η διαδικασία του να αγοράζουμε ρούχα από δεύτερο χέρι είναι από μόνη της δημιουργική και σίγουρα δίνει μία μικρή ανάσα στον πλανήτη μας.

 

Εικόνα
Room Epoque

 

Εικόνα
Ρούχα Σποράδων Κυψέλη Room Epoque Εμμυ Vintage Retro

 

Εικόνα
Ρούχα Σποράδων Κυψέλη Room Epoque Εμμυ Vintage Retro

 

Σε μια κοινωνία που μοιάζει να έχει χάσει το κέντρο της ανάμεσα στις πληροφορίες που κατεβαίνουν ασταμάτητα στις οθόνες μας, η νοσταλγία για το παλιό, η αναβίωση του συναισθήματος και η ανάγκη να διαφυλάξουμε ότι έχει μείνει αλώβητο βρίσκει έκφραση στις τέχνες, στο αντεργκράουντ και τελικά στον καθημερινό τρόπο που εκφραζόμαστε. Ακόμα και μέσα από την εμφάνιση και τον τρόπο ζωή μας. Η άνθιση του vintage & second hand, περα από έναν οικονομικό και προσιτό τρόπο ντυσίματος, έφερε μαζί της και την ευκαιρία να γνωριστούμε με όποια/ον/ο τρέχει το βίνταζ σοπ που μας αρέσει και να ενισχύσουμε τους κοινωνικούς μας δεσμούς. Περιδιαβαίνοντας τις αθηναϊκές γειτονιές μην διστάσεις να ανοίξεις την πόρτα στα ενδιαφέροντα μικρά καταστήματα που θα βρεις. Εκεί μπορεί να γνωρίσεις ατρόμητα κορίτσια και αγόρια που κάνουν αυτό που αγαπούν και δε σταματούν να μας εμπνέουν.. ε και μετά μπορεί να καταλήξουμε να πίνουμε και τα ποτάκια μας στον Ένοικο!
 

Information

Room Époque
Κατάστημα vintage & second hand ρούχων

Σποράδων 37, Κυψέλη - Αθήνα
694 065 2450 

Facebook - Instagram - Eshop

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Πενήντα τέσσερις γυναίκες tattoo artists, συμμετέχουν στην έκθεση που θα φιλοξενηθεί στον καινούργιο χώρο τέχνης HeartbeatInk Gallery, στο κέντρο της Αθήνας.

think

Η παράσταση "Προσοχή: Εκτελούνται Έργα" σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Νοεμή Βασιλειάδου, μετά από μια δυναμική εκκίνηση στη Θεσσαλονίκη, έρχεται στο Θέατρο Εμπρός, επαναφέροντας στο προσκήνιο το πλέον καίριο...

think

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, στην οδό Κύπρου στην Κυψέλη, φιλοξενεί στο ξεκίνημα τις νέας χρονιάς, μουσικές παραστάσεις, spoken word με ανοιχτό μικρόφωνο και περφόρμανς.

think

Newsletter