Μια παράσταση ενάντια στο φόβο και τους διαχωρισμούς, για μικρούς και μεγάλους

Ο «Αλή Μπαμπά και η μία κλέφτρα». Μια ιστορία «παραμυθένια», αστεία και με μεγάλη δόση αισιοδοξίας, επηρεασμένη από τα καθ' ημάς. Για τη διαφορετικότητα, τους πρόσφυγες και τη δύναμη των ανθρώπων και της αλληλεγγύης. Μια ιστορία για την Ανατολή, τον Βορρά και όλα αυτά που μας ενώνουν.

κείμενο/φωτογραφίες: George Fiorakis 

Κυριακή πρωί μετά από ξενύχτι και ποιός πάει σε παιδική παράσταση. Έλα όμως που η παράσταση νίκησε το χανγκόβερ καλύτερα από κάθε κρεβάτιμεκαφέ! Χαμόγελα και ματάκια που παρέμειναν κόκκινα, μετά το πρωινό ξύπνημα, από συγκίνηση σε μια ωραία παράσταση που δεν φοβάται να μιλήσει σε μικρούς και μεγάλους όλου του κόσμου! 

Ο «Αλή Μπαμπά και η μία κλέφτρα» μιλάει για τη δύναμη που έχουμε εμείς οι ίδιοι να αλλάξουμε τον κόσμο, μια παράσταση στην οποία οι συντελεστές, τα παιδιά καλύτερα, δεν δίστασαν να παραλλάξουν και να δημιουργήσουν την δική τους ιστορία με χαρακτήρες που βασίζονται στο γνωστό παραμύθι. Με ζωντανή μουσική και διαδραστικά σημεία τονίζουν όχι μόνο το ενδιαφέρον που έχει η διαφορετικότητα, αλλά και την σημαντικότητά της στην κοινωνία μας. Οι ηθοποιοί παίζουν πραγματικά υποδειγματικά, καταφέρνοντας να κινήσουν συναισθήματα και να μεταδώσουν με την υποκριτική τους, σε μικρούς και μεγάλους, μηνύματα αλληλεγγύγης μέσα από ανάμικτα συναισθήματα καθώς το έργο εξελλίσεται. Με μια κιθάρα, απλά και καλαίσθητα σκηνικά, με τις φωνές, τις κινήσεις και τις εκφράσεις τους, σε μαγνητίζουν σε όλη τη διάρκεια της παράστασης, δημιουργώντας μια ευχάριστη προσμονή για το τι θα γίνει μετά. 


 

Εικόνα
«Αλή Μπαμπά και η μία κλέφτρα»

 
Σαν μεγαλύτερος θεατής παράλληλα σκέφτεσαι συνέχεια τον τρόπο που προσεγγίζουν νέα παιδιά μέσω της τέχνης και μίας παιδικής παράστασης ένα τόσο επίκαιρο θέμα. Η παράσταση «μιλά» στα παιδιά με τη δική τους γλώσσα, θεατρικά και με χρώμα στις φωνές, τα σκηνικά και τη μουσική, αλλά παράλληλα τα βάζει στη διαδικασία να σκεφτούν, να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα και να επιλέξουν. Αποφεύγει να τους «μιλά» σα «να είναι παιδιά» με ρητά, συμβουλές μεγάλων προς μικρούς που «δεν ξέρουν και πολλά», κάτι που συχνά συμβαίνει στο θέατρο αλλά και στα σπίτια, στα σχολεία στην καθημερινότητα μας. Και αυτό είναι ένα από τα στοιχεία που ξεχωρίζουν στην παράσταση. Τα μικρά παιδιά που παρακολουθούν την παράσταση μάλλον που δεν κάνουν όλους αυτούς τους συνειρμούς, αλλά σίγουρα ευαισθητοποιούνται έντονα για την αδικία του φυλετικού διαχωρισμού και φυσικά, όπως ζήσαμε και στην πρεμιέρα, περνάνε υπέροχα. Και οι μικροί και οι μεγάλοι.  


 
"Ας φτιάξουμε τώρα τη δική μας ιστορία, ας βάλουμε κάτω όλα τα στοιχεία, ας δούμε τώρα όλοι μαζί πως συνδέεται ο Βορράς με την Ανατολή..."


Εικόνα
«Αλή Μπαμπά και η μία κλέφτρα»

 

Εικόνα
«Αλή Μπαμπά και η μία κλέφτρα»

   

------

Ακολουθήστε το inExarchia |  facebook - instagram - twitter - youtube

------ 


Εικόνα
Μια παράσταση ενάντια στο φόβο και τους διαχωρισμούς, για μικρούς και μεγάλους

 
Η ιστορία μας συστήνει τον εγγονό του διάσημου - από τις χίλιες και μία νύχτες- Αλή Μπαμπά. Τον Αλή Μπαμπά τον νεότερο, τον χειρότερο βασιλιά στην ιστορία της Ανατολής. Καθώς και την Κυανή Μπουρμπουληθρογουνογαλαζόπετρα: την πιο απομακρυσμένη πόλη του Βορρά, που στους παγωμένους δρόμους της κυκλοφορεί «μια κλέφτρα» πολύ διαφορετική από τους συνηθισμένους κλέφτες. Ένα μεγάλο ταξίδι και ένα ακόμα πιο μεγάλο μυστήριο, πασπαλισμένα με κανέλα και χιόνι, θα μας πείσουν πως αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει, εμείς θα τον αλλάξουμε.

Μας έμεινε το τέλος που τα παιδιά «ελευθερώθηκαν» από τους ρόλους και τα πρόσωπα των ηθοποιών παρέμειναν χαρούμενα αλλά προσθέθηκαν σημάδια συγκίνησης και χείλια λίγο σφιγμένα, σαν νέα παιδιά που χαίρονται και εκτιμούν αυτό που κάνουν, χωρίς τεράστια θέατρα, υψηλά εισιτήρια και καβαλημένα καλάμια. Ένα γεμάτο μικρό θέατρο στο Μεταξουργείο με χειροκροτήματα από μικρούς και μεγάλους, πρόσφυγες και ελληνάκια που είχαν καλέσει οι συντελεστές της παράστασης. Μπράβο παιδιά, τα συγχαρητήρια μας και ευχαριστούμε για το ωραίο Κυριακάτικο πρωινό!  


Εικόνα
«Αλή Μπαμπά και η μία κλέφτρα»

 

Εικόνα
«Αλή Μπαμπά και η μία κλέφτρα»

 

Εικόνα
«Αλή Μπαμπά και η μία κλέφτρα»



 
Μια παράσταση από την εταιρεία θεάτρου Rondade και του Ευάγγελου Κουφάκου, μετά τον «Σταυρή των σφοντυλιών» που έπαιζε στο θέατρο Τζένη Καρέζη. Ντυμένη με τη μουσική του ηθοποιού Θανάση Ισιδώρου. Η παράσταση καθημερινά θα ταξιδεύει στα σχολεία. 

Συντελεστές:
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Ευάγγελος Κουφάκος
Μουσική: Θανάσης Ισιδώρου
Βοηθός σκηνοθέτη: Λίνα Τσιώλη
Κοστούμια: Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος
Σκηνικά: Μonsieur
Σχεδιασμός φωτισμών: Θωμαϊς Τριανταφυλλίδου
Παιδαγωγική επιμέλεια-Εκπαιδευτικό υλικό: Φρόσω Μάνη
Παραγωγή: Εταιρεία θεάτρου Rondade
Φωτογραφίες: Χαράλαμπος Κατσίδης
Face painting φωτογράφισης: Τζένη Λαμπρινάκου
Παίζουν: Κωνσταντίνα Νταντάμη, Θανάσης Ισιδώρου, Κατερίνα Αθανασιάδη, Θανάσης Κρομλίδης
Προβολή-Επικοινωνία: Γκέλλυ Σαρηγιάννη 

Εικόνα
Μια παράσταση ενάντια στο φόβο και τους διαχωρισμούς, για μικρούς και μεγάλους

-----

Δείτε ακόμη:
Οι παραστάσεις που παίζουν στα θέατρα των Εξαρχείων. + παιδική σκηνή

----- 


Εικόνα
Μια παράσταση ενάντια στο φόβο και τους διαχωρισμούς, για μικρούς και μεγάλους

 

Εικόνα
«Αλή Μπαμπά και η μία κλέφτρα»

 
Πληροφορίες:

Διάρκεια Παράστασης 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Η παράσταση απευθύνεται σε θεατές από 3 ετών  


Η παράσταση καθημερινά ταξιδεύει στα σχολεία!
(Οργανωμένες Παραστάσεις General Productions: 210 8231813, 698 5962000)


Από 23 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 12.00 π.μ.
Τιμές εισιτηρίων 8 ευρώ, 5 ευρώ (μειωμένο) 

Θέατρο Σταθμός
Βίκτωρος Ουγκώ 55,Μεταξουργείο
Τηλ.: 2114036322

 
 

Εικόνα
Beatniks Road Bar στα Εξάρχεια: Αυθεντικό, ορθάδικο και ροκενρολ.


 
κείμενο/φωτογραφίες: George Fiorakis 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Πενήντα τέσσερις γυναίκες tattoo artists, συμμετέχουν στην έκθεση που θα φιλοξενηθεί στον καινούργιο χώρο τέχνης HeartbeatInk Gallery, στο κέντρο της Αθήνας.

think

Η παράσταση "Προσοχή: Εκτελούνται Έργα" σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Νοεμή Βασιλειάδου, μετά από μια δυναμική εκκίνηση στη Θεσσαλονίκη, έρχεται στο Θέατρο Εμπρός, επαναφέροντας στο προσκήνιο το πλέον καίριο...

think

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, στην οδό Κύπρου στην Κυψέλη, φιλοξενεί στο ξεκίνημα τις νέας χρονιάς, μουσικές παραστάσεις, spoken word με ανοιχτό μικρόφωνο και περφόρμανς.

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter