Gimme Shelter Film Festival: Οι Δευτέρες είναι πλέον ανεκτές, με προβολές και μουσική στο Gagarin

Το κινηματογραφικό φεστιβάλ Gimme Shelter έρχεται στο Gagarin 205 και φέτος για να γεμίσει τις Δευτέρες με μουσικά ντοκιμαντέρ, συζητήσεις και ξεχωριστά live acts.

Βλέπουμε τη μουσική, ακούμε τις εικόνες, ζούμε την εμπειρία, και απολαμβάνουμε τη μοναδική ατμόσφαιρα μιας κινηματογραφικής προβολής στον ιστορικό συναυλιακό χώρο του Gagarin 205. Τις χειμωνιάτικες Δευτέρες και αυτής της χρονιάς μπορούμε να τις ομορφύνουμε με το Gimme Shelter Film Festival.

Παρακολουθώντας ξεχωριστά φιλμ με θέμα τη μουσική, γνωρίζοντας καλεσμένους- έκπληξη, συμμετέχοντας σε Q&A's με τους δημιουργούς και συζητήσεις που μας βάζουν μέσα στην ταινία, την εποχή, την ατμόσφαιρα και τα γεγονότα.

Το πρόγραμμα του Gimme Shelter 2019

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου

Greek Rock Revolution! μία ταινία που διηγείται την ιστορία της μουσικής επανάστασης που συμβαίνει γύρω μας, στην Ελλάδα του σήμερα, και καταγράφει το πώς μια κοινωνία σε αστάθεια, μια οικονομία σε κατάρρευση και μια διαρκής αβεβαιότητα για το μέλλον, μπορούν να εμπνεύσουν την καλλιτεχνική δημιουργία και έκφραση μιας γενιάς που αρνείται να συμβιβαστεί.
Οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι αυτού του κινήματος μιλούν για την μουσική τους και την έμπνευση που αντλούν από την ζοφερή καθημερινότητα, για το πώς βιώνουν αυτή την μουσική επανάσταση.
Ο σκηνοθέτης Miguel Angel Cano Santizo ταξιδεύει στην Ελλάδα, ακολουθεί τις μπάντες στις πρόβες και τα live τους, αφουγκράζεται τις ανησυχίες τους, ζει την καθημερινότητά τους. Στην ταινία εμφανίζονται τα συγκροτήματα Nightstalker, 1000mods, Planet of Zeus, Puta Volcano, Naxatras, Tuber, Villagers of Ioannina City.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30
21:00 Electric Feat live
21:40 Συζήτηση με τον σκηνοθέτη της ταινίας Miguel Cano
και τους Anna Papathanasiou (Puta Volcano), Argyris Galiatsatos (Nightstalker), Stelios Provis (Planet of Zeus)
22:00 Προβολή: Greek Rock Revolution (96')


Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου


Ήταν 2 Δεκεμβρίου 1966 όταν ο David Bowie κυκλοφορούσε το πρώτο του single, Ruber Band. Ακριβώς 53 χρόνια μετά, 2 Δεκεμβρίου του 2019, το Gimme Shelter Film Festival παρουσιάζει σε πρώτη πανελλήνια προβολή, το ντοκιμαντέρ Beside Bowie: The Mick Ronson Story.

Με αφήγηση από τον ίδιο τον David Bowie, το ντοκιμαντέρ αποτελεί έναν φόρο τιμής στον πολύ μεγάλο κιθαρίστα Mick Ronson ο οποίος, παρά την τεράστια συνεισφορά του σε αμέτρητες συνθέσεις που άλλαξαν την ιστορία της μουσικής, δεν έχει τύχει της ανάλογης αναγνώρισης. Ως συνθέτης, στιχουργός ή και παραγωγός, ο Mick Ronson συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με τους Morrissey, Lou Reed, Ian Hunter, Mott the Hoople, Bob Dylan, αλλά κυρίως με τον David Bowie ως κιθαρίστας των Spiders From Mars, συμμετέχοντας στην σύνθεση και παραγωγή ιστορικών άλμπουμ. H έμπνευση, η δημιουργικότητα και ο δυναμισμός του ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από την πλέον δημιουργική φάση της καριέρας του Βowie. Αυτό ακριβώς διερευνά και παρουσιάζει η ταινία, μέσα από αποκλειστικές μαρτυρίες και αρχειακό υλικό που παρουσιάζεται για πρώτη φορά, αναδεικνύοντας τον ρόλο του Ronson στην δημιουργική πορεία και εξέλιξη του David Bowie, αλλά και της μουσικής γενικότερα.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30
21:00 Heroes - Tribute to David Bowie live
21:40 Πάνελ
Για την ταινία θα μιλήσουν οι:
Mαρία Παππά (μουσική δημοσιογράφος, Lifo)
Μαρία Πετρίδη (ραδιοφωνική παραγωγός, Athens Voice Radio)
Θεοδόσης Μίχος (ραδιοφωνικός παραγωγός Best 92,6, αρχισυντάκτης Popaganda)
22:00 Προβολή Beside Bowie: The Mick Ronson Story (102’)

Μ. Βρετανία, 2017 | 102' | Σκηνοθεσία: John Brewer


Δευτέρα 09 Δεκεμβρίου

Το 1974, οι νεαροί φίλοι από το Ίλιον της Δυτικής Αττικής σχηματίζουν το γκρουπ Tα 4 Επίπεδα της Ύπαρξης. Γράφουν μουσική, παίζουν σε αυτοσχέδια προβάδικα, κάνουν πράξη την δική τους "επανάσταση" και ηχογραφούν τα τραγούδια του ενός και μοναδικού τους δίσκου. Ενός δίσκου που ακολούθησε μια μοναχική και ανεξέλεγκτη πορεία, από τις προθήκες των λιγοστών δισκάδικων της Αθήνας στις συλλογές συλλεκτών από όλα τα μέρη του κόσμου, αλλά και στα αυτιά μουσικών παραγωγών από την Αμερική.
Το 2009, στελέχη της δισκογραφικής εταιρείας του Jay Z αναζήτησαν τον Θανάση Αλατά, μέλος της μπάντας και συνθέτη πολλών από τα τραγούδια του δίσκου, ζητώντας του την άδεια να χρησιμοποιήσουν τμήμα ενός εκ των τραγουδιών του. Κάπως έτσι το "Κάποια μέρα στην Αθήνα" γίνεται τμήμα του "Run this Town" που τραγουδούν η Rihanna, o Jay Z και ο Kanye West, κατακτώντας μάλιστα, το 2010, 2 βραβεία Grammy και ένα People's Choice Award!
Η ταινία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2019, όπου κέρδισε το Βραβείο της Πανελλήνιας Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30
21:00 Live on stage: Οtus + μέλη του συγκροτήματος Tα 4 Επίπεδα της Ύπαρξης
22:00 Συζήτηση με την σκηνοθέτη της ταινίας Iliana Danezi και τους Θανάση Αλατά (Τα 4 Επίπεδα της Ύπαρξης), Θέκλα Τσελεπή (ραδιοφωνική παραγωγός, Στο Κόκκινο) Συντονιστής: Angelos Krallis (Εικαστικός, μουσικός, μέλος του συγκροτήματος Chickn)
22:30 Προβολή: Τα 4 Επίπεδα της Ύπαρξης (75’)

Ελλάδα, 2019 | 75’ | Σκηνοθεσία: Ηλιάνα Δανέζη

 

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου

Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 κυριαρχούσαν το Hard Rock και το MTV, και το L.A. ήταν το κέντρο του μουσικού σύμπαντος. Λίγο πιο βόρεια όμως, στο Bay Area της California, οι σκληροπυρηνικοί μεταλλάδες που έψαχναν κάτι διαφορετικό, έφτιαξαν έναν πολύ πιο "επικίνδυνο" ήχο, τον οποίο ονόμασαν Thrash.
Στο ντοκιμαντέρ Murder In The Front Row, θα παρακολουθήσουμε την πορεία μιας μικρής τοπικής σκηνής προς την παγκόσμια καταξίωση. Μέσα από συζητήσεις με τους Metallica, Megadeth, Slayer, Anthrax, Exodus, Testament, Death Angel, Possessed και όλους τους πρωτοπόρους του Βay Area Thrash Metal, παρακολουθούμε και διαπιστώνουμε πώς, μέσα από την «χέρι με χέρι» ανταλλαγή κασετών, demos και fanzines στα δισκάδικα και τα κλαμπ, ένας σκληρός πυρήνας μετατρέπεται σε μουσικό κίνημα. Οι αυθεντικές μαρτυρίες, οι συζητήσεις σε πρώτο πρόσωπο, το ιδιαίτερο animation και η φωτογραφία, συνθέτουν το σκηνικό μέσω του οποίου ο σκηνοθέτης Adam Dubin παρουσιάζει ένα κοινωνικό δοκίμιο για μια εποχή και μια ομάδα νεαρών μουσικών που, παίζοντας τη μουσική που γουστάρουν, δημιούργησαν έναν ιδιαίτερο ήχο ο οποίος εξελίχθηκε, γιγαντώθηκε και έφτασε να αφορά όλο τον υπόλοιπο πλανήτη.

Oι πόρτες ανοίγουν στις 20:30
21:00 Memorain live
21:40 Πάνελ
Για την ταινία θα μιλήσουν οι:
Hakos Pervanidis (Aρχισυντάκτης Metal Hammer, Παρουσιαστής TV WAR)
Kostas Chronopoulos (Διευθυντής Metal Hammer)
Sakis Fragos (Αρχισυντάκτης Rock Hard, ραδιοφωνικός παραγωγός)
Xaris Symvoulidis (ραδιοφωνικός παραγωγός Στο Κόκκινο, αρχισυντάκτης Avopolis)
22:00 Προβολή Murder In The Front Row: Τhe San Francisco Bay Area Thrash Metal Story (92’)

Η.Π.Α., 2019 | 92’ | Σκηνοθεσία: Adam Dubin

//

Extra Ινφο

Που
Gagarin 205
Λιοσίων 205, Αθήνα

Πότε
Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, 2019  - Greek Rock Revolution (+ Electric Feat live)
Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, 2019 - Beside Bowie (+ Heroes live)
Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, 2019 - Τα 4 Επίπεδα Της Ύπαρξης (+OTUS live)
Δευτέρα Δεκεμβρίου, 2019 - Murder In The Front Row (+ Memorain live)

Εισιτήρια
7-10 ευρώ

//

Η αφίσα του φεστιβάλ και η fb σελίδα του Gimme Shelter

Εικόνα
gimmeshelter_filmfestival_poster_gagarin_2019_inexarchiagr

Εικόνα



 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Πενήντα τέσσερις γυναίκες tattoo artists, συμμετέχουν στην έκθεση που θα φιλοξενηθεί στον καινούργιο χώρο τέχνης HeartbeatInk Gallery, στο κέντρο της Αθήνας.

think

Η παράσταση "Προσοχή: Εκτελούνται Έργα" σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Νοεμή Βασιλειάδου, μετά από μια δυναμική εκκίνηση στη Θεσσαλονίκη, έρχεται στο Θέατρο Εμπρός, επαναφέροντας στο προσκήνιο το πλέον καίριο...

think

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, στην οδό Κύπρου στην Κυψέλη, φιλοξενεί στο ξεκίνημα τις νέας χρονιάς, μουσικές παραστάσεις, spoken word με ανοιχτό μικρόφωνο και περφόρμανς.

think

Newsletter