Το Φεμινιστικό Αυτόνομο Κέντρο μας καλεί σε δράση και συμμετοχή για να παραμείνει αυτόνομο.

Το ανοιχτό κέντρο για την μάθηση, την αντίσταση, την φροντίδα, τον αναστοχασμό και την δημιουργικότητα, ξεκίνησε την ετήσια καμπάνια για εγγραφή μελών, προκειμένου να συνεχίσει να υπάρχει και να παραμείνει αυτόνομο.

Στην γειτονιά του Αγίου Παντελεήμονα, μια ομάδα ανθρώπων έχει στήσει το ενεργό ανοιχτό Φεμινιστικό Αυτόνομο Κέντρο (ΦΑΚ) με σκοπό την παραγωγή μιας νέας αφήγησης και γνώσης, από τις κοινότητες που απαρτίζουν την κυψέλη της πόλης μας, από κάτω προς τα πάνω. 


Οι δράσεις του κέντρου αφορούν την εκπαίδευση, την ανταλλαγή γνώσης, τις συλλογικότητες τον ακτιβισμό και άλλα. Το ΦΑΚ προσφέρει ένα μη καταναλωτικό χώρο σε συλλογικότητες και ομάδες, στηρίζει ερευνητικές προσπάθειες, αποτελεί κόμβο συνεργασίας και συλλογικής παρέμβασης στα ερευνητικά πεδία: Κινητικότητα, Διαθεματικότητα, Φύλα και Σεξουαλικότητες, Τέχνη ως Έρευνα, Χώρος και Σώματα εν Κινήσει.

Η ομάδα του Φεμινιστικού Αυτόνομου Κέντρου Έρευνας αποτελείται άτομα που έρχονται από διαφορετικά ακαδημαϊκά μπακράουντ -από τους τομείς της φιλοσοφίας, κοινωνιολογίας, κινητικότητας, γεωγραφίας και του κινηματογράφου- και μοιράζονται ένα κοινό σύστημα ανθρώπινων αξιών. Διαβάστε περισσότερα από την γνωριμία μας με την ομάδα του ΦΑΚ, εδώ. 

 

Εικόνα

 

Εικόνα

 

Στα πλαίσια αυτονομίας και της δυνατότητας να συνεχίσει το έργο του, το ΦΑΚ μας απευθύνει ένα Φεμινιστικό Κάλεσμα για δράση. 
 

Το κάλεσμα όπως το απευθύνει το FAC: 

Το ΦΑΚ ξεκινά την ετήσια καμπάνια για εγγραφή μελών, προκειμένου να συνεχίσει να υπάρχει και να παραμείνει αυτόνομο! Αυτό είναι ένα φεμινιστικό κάλεσμα για δράση. 

Το ΦΑΚ είναι το Φεμινιστικό Αυτόνομο Κέντρο έρευνας στην Αθήνα. Στην πολυπολιτισμική γειτονιά  του Αγίου Παντελεήμονα, στην πλατεία που νικήθηκε ο φασισμός, δημιουργήσαμε ένα χώρο που  μπορούμε να υπάρξουμε, να πειραματιστούμε και να μάθουμε η μία από το άλλο. Ένα χώρο για  διαθεματικό φεμινιστικό αγώνα. 

Ένα από τα στοιχήματα και τους στόχους του ΦΑΚ είναι να ρωτήσουμε ξανά τι θεωρείται γνώση και  ποιό έχει το δικαίωμα να την παράγει. Με αυτή την έννοια θέλουμε να επιχειρήσουμε μια γεφύρωση  του διπόλου θεωρίας και πράξης, ακαδημίας και ακτιβισμού. Να ξεμάθουμε τις ηγεμονικές θεωρίες  και να ζυμωθούμε μέσα από κινηματικές διαδικασίες και εργαλεία που παράγουν θεωρία στην  πράξη. 

Από το 2019 κάνουμε έρευνα, τέχνη, εκθέσεις, μαθήματα, θερινά σχολεία, σεμινάρια, πάντα από  φεμινιστική σκοπιά. Όλες οι δραστηριότητες του ΦΑΚ είναι ανοιχτές για την κοινότητα, χωρίς  αντίτιμο, γιατί πιστεύουμε στη συμπεριληπτικότητα χωρίς αποκλεισμούς. Για να το  πραγματοποιήσουμε αυτό στηριζόμαστε στα μέλη μας.

Αυτονομία για μας σημαίνει ότι ο χώρος μας δεν εξαρτάται από χορηγήσεις κρατικών ή ιδιωτικών  ιδρυμάτων. Η επιβίωση του χώρου και τα βασικά λειτουργικά έξοδα εξασφαλίζονται από τις  συνδρομές των μελών του. Έτσι κάθε χρόνο κάνουμε την ετήσια πρόσκληση μελών, και η συνδρομή  ποικίλει ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του κάθε ατόμου: 

Μηνιαία (κυμαίνεται από €3 έως €10 το μήνα) / Ετήσια (από €25 έως €200 το χρόνο)
 
 

Εικόνα



 

H καμπάνια ξεκινά στις 24 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 15 Μαΐου.
 
Μπείτε εδώ για να γίνετε μέλος του ΦΑΚ. Για να μάθετε περισσότερα: Επισκεφθείτε το ΦΑΚ (Αγίου Παντελεήμονος 7β 104 46 Αθήνα) 

// Δείτε ακόμα: Ατμοσφαιρική βία, διαθεματικότητα και φεμινισμός της κατάργησης / Γράφουν: Άννα Καραστάθη και Μυρτώ Τσιλιμπουνίδη από το Φεμινιστικό Αυτόνομο Κέντρο (ΦΑΚ)

Για να μπορούμε να μιλάμε για αυτονομία και μάθηση θα πρέπει συγχρόνως να αναλάβουμε την ευθύνη της βιωσιμότητας κοινωνικών κέντρων αλληλεγγύης, ακτιβισμού και δράσης. Το κάλεσμα του Φεμινιστικού Κέντρου Έρευνας μας κινητοποιεί να συμμετέχουμε στα κοινά αυτά που προασπίζουν την ελευθερία και την αυτονομία στην κοινωνική δράση και έκφραση. 

Το βιντεάκι της καμπάνιας υποστήριξης

Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το Theatre of the NO, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο στο κέντρο της Αθήνας, άνοιξε τις πόρτες του με την παράσταση «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Samuel Beckett, σε σκηνοθεσία του Νίκου Διονύσιου.

think

Μια επταμελής ομάδα Ελλήνων δημιουργών, όλοι τους από τη γενιά του Φαϊτάκη, συναντιούνται στη Roma Gallery για να τιμήσουν τον πρόωρα χαμένο ζωγράφο.

think

Σαν εργαστήρι δίνει νέα πνοή στα μεταχειρισμένα ρούχα, με τη μέθοδο του upcycling, δηλαδή την ανακατασκευή των ρούχων. Το υλικό δημιουργίας του smock αποτελείται από απλά καθημερινά ρούχα μέχρι και εξαιρετικής...

think

Newsletter