Εκδήλωση-συζήτηση για τη μεταρρύθμιση οικογενειακού δικαίου

Συζήτηση με θέμα "Μεταρρύθμιση οικογενειακού δικαίου: επιστροφή στην "Αγία Οικογένεια" και αποκλεισμοί ΛΟΑΤΚΙ ατόμων", τον Ιούνιο στην πλατεία Αυδή του Μεταξουργείου.

Με αφορμή τη πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου της υποχρεωτικής συνεπιμέλειας και τον Ιούνιο - μήνα Pride, η Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό & το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών μας προσκαλεί στην εκδήλωση "Μεταρρύθμιση οικογενειακού δικαίου: αντιδραστική επιστροφή στην "Αγία Οικογένεια" και αποκλεισμοί των ΛΟΑΤΚΙΑ ατόμων".

Θα συζητηθούν μαζί τα όσα επικίνδυνα για γυναίκες, ευάλωτους γονείς και παιδιά φέρνει η νέα νομοθεσία για την εξαναγκαστική συνεπιμέλεια των παιδιών μετά το διαζύγιο, και για την απόλυτη σιωπή του όσον αφορά σε διαχρονικές διεκδικήσεις του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος.

Το κάλεσμα στη συζήτηση:

"Στη βασική της φιλοσοφία η μισογυνική αντιμεταρρύθμιση που έφερε η Νέα Δημοκρατία, (με την πίεση και τις ευλογίες του λόμπυ των "ενεργών μπαμπάδων") πρόκειται να δυσκολεύει με πολλαπλούς τρόπους την επιλογή των γυναικών να παίρνουν μετά το διαζύγιο ανεξάρτητη πορεία στις ζωές τους από συγκρουσιακές/καταπιεστικές σχέσεις. Ειδικά για περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, ο νέος νόμος εκθέτει παιδιά και γυναίκες σε επικοινωνία με κακοποιητικό γονέα, έως ότου υπάρξει οριστική δικαστική απόφαση (χρονοβόρα διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει ως και 2-4 χρόνια).

Στον πυρήνα του ο νέος νόμος είναι βέβαια και ετεροκανονικός: ένα παιδί μας είπε ο ίδιος ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας, όπως και άλλοι βουλευτές της κυβέρνησης, για να μεγαλώσει "υγιώς" χρειάζεται πρότυπα και από τα δύο φύλα. Καμία αναφορά βέβαια δεν έχει ο νέος νόμος στο γάμο των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, στα παιδιά των ΛΟΑΤΚΙ ζευγαριών που ζουν με λειψά δικαιώματα, στο δικαίωμα στη γονεικότητα και την τεκνοθεσία από ΛΟΑΤΚΙ άτομα".

Μετά τη συζήτηση, θα ακολουθήσει μουσικούλα από @Strap-on Unicorns και ποτάκι σε προσιτές τιμές για οικονομική ενίσχυση του χώρου μας.

Θα μιλήσουν:
-Βανέσα Βενέτη  Τρανς γονέας, ακτιβίστρια & αρθρογράφος.
-Αναστασία Γκόνη Καραμπότσου  Δικηγόρος.
-Γιώργος Κουμπούρας  Μέλος ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων της Γενικής Γραμματείας Ισότητας.
-Ελένη Αναστασιάδου & Νίκος Δημητριάδης  Μέλη ΚΑΡ & ΚΣΜ, ακτιβίστρια & ακτιβιστής, αντίστοιχα.

Στον χώρο της εκδήλωσης θα συλλέγονται τρόφιμα μακράς διαρκείας, καθαριστικά και είδη προσωπικής υγιεινής για την ομάδα αλληλεγγύης του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών και της Κίνησης Απελάστε τον Ρατσισμό.


//

Ίνφο

Που
Πλατεία Αυδή, Μεταξουργείο

Πότε
Σάββατο 26 Ιουνίου, 2021
Στις 19.00

Θα τηρηθούν τα υγειονομικά μέτρα για την ασφάλεια όλων μας.

//

Το fb κάλεσμα στην εκδήλωση-συζήτηση.

Εικόνα
kyriakatiko_sxoleio_metanastwn_avdi_square_event_inexarchiagr


Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Πενήντα τέσσερις γυναίκες tattoo artists, συμμετέχουν στην έκθεση που θα φιλοξενηθεί στον καινούργιο χώρο τέχνης HeartbeatInk Gallery, στο κέντρο της Αθήνας.

think

Η παράσταση "Προσοχή: Εκτελούνται Έργα" σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Νοεμή Βασιλειάδου, μετά από μια δυναμική εκκίνηση στη Θεσσαλονίκη, έρχεται στο Θέατρο Εμπρός, επαναφέροντας στο προσκήνιο το πλέον καίριο...

think

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, στην οδό Κύπρου στην Κυψέλη, φιλοξενεί στο ξεκίνημα τις νέας χρονιάς, μουσικές παραστάσεις, spoken word με ανοιχτό μικρόφωνο και περφόρμανς.

think

Newsletter