Διήμερο Φεμινιστικό Φεστιβάλ στα Πολυκλαδικά Ηλιούπολης

Η πρωτοβουλία Witches of the South διοργανώνει το διήμερο Φεμινιστικό Φεστιβάλ, ενάντια στην εμπορία ανθρώπων και την αστυνομική βία, στα Πολυκλαδικά της Ηλιούπολης.

Το Φεμινιστικό Φεστιβάλ στα Πολυκλαδικά της Ηλιούπολης, ως μία διεκδίκηση ορατότητάς, ελεύθερης έκφρασης – κίνησης στις γειτονιές μας, έρχεται σε συνεχεία της καμπάνιας στήριξης της  επιζώσας Ε., με στόχο την κάλυψη των δικαστικών εξόδων και τη διευκόλυνση της κοινωνικής επανένταξής της. 

 

 

 

 

 

Το κάλεσμα της πρωτοβουλίας Witches of the South:

Η επιλογή της τοποθεσίας στα Νότια προάστια συμβολίζει τον αγώνα επανακοικειοποίησης του δημόσιου χώρου που δομήθηκε από "άλλους" για τους συγκεκριμένους "εκείνους" που ορίζουν και συντηρούν τις καταπιέσεις μας. Δεν ξεχνάμε όλες τις καταγγελίες για τους παραβιαστές στις στάσεις μετρό και στα στενάκια δίπλα στα σπίτια μας.

Η επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος που διαπράχθηκε εις βάρος της Ε. και όχι μόνο, είναι επιστροφή για ενδυνάμωση – πρόσκληση εκείνων που δεν έχουν καταφέρει να διαφύγουν.

Πιο ποιητικά, θα λέγαμε πως επιστρέφουμε γιατί δεν έχουμε φύγει όλες ακόμα και εμείς δεν τις ξεχνάμε – δεν τις προσπερνάμε αλλά δηλώνουμε παρουσία και στήριξη μέχρι να βρούμε τους τρόπους να βρεθούμε.

Μας λένε πως η ευθύνη είναι ζήτημα ατομικό, η επιβίωση ευθύνη των πληττώμενων. Θέλουμε να στήσουμε με τα χέρια μας τους χώρους μας, να βρούμε συλλογικά τα εργαλεία επιβίωσής μας και να κάνουμε τα συνθήματα μας πράξη.

Το κάλεσμα απευθύνεται στον κόσμο της γειτονιάς που στήριξε με την παρουσία του μία από τις μεγαλύτερες πορείες γειτονιάς που γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια (ΑΤ Ηλιούπολης), στις μαθήτριες- μαθητές και στις φεμινιστικές συλλογικότητες, ΛΟΑΤΚΙΑ+ συλλογικότητες, τοπικές και μή συνελεύσεις μεταναστριών-ων, αντιφασιστικές συλλογικότητες, κοινότητες ομάδες γειτονιάς που παλεύουν ενάντια σε σεξισμό και εκφασισμό.

Οι συλλογικότητες και τα άτομα που επιθυμούν να ενισχύσουν με την παρουσία τους το φεστιβάλ , θα συζητήσουν τους στόχους και την φυσιογνωμία του φεστιβάλ για να στηθεί στην γειτονιά. Ελπίζουμε να μπορέσουν να παραβρεθούν στο φεστιβάλ οι φεμινιστικές συνελεύσεις την επαρχίας. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, θα θέλαμε να μας αποσταλούν κείμενα ή άλλα υλικά για να διακινηθούν στο φεστιβάλ στο "επαρχιώτικο φεμινιστοπερίπτερο". 
 

 

Εικόνα
feminist_festival_stop_trafficking_hlioupoli_concert_djset_inexarchiagr

 

Σάββατο 18 Ιουνίου

Η πρώτη μέρα του φεμινιστικού φεστιβάλ ενάντια στο trafficking θα παίξουν μουσική:
Manta J | Sancho | VoxPopuli | Mc Yinka | Nalyssa Green | Kristof Dolly Vara | Expe Penny
θα ακολουθήσει DJ set

 

 

Εικόνα

 

Κυριακή 19 Ιουνίου

Η κεντρική πολιτική εκδήλωση του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 7μ.μ. και όχι την ημέρα της πορείας περηφάνειας #PrideAth, για να μπορέσει η κοινότητα να στηρίξει με την παρουσία της το βράδυ τον αγώνα της Ε.

Ομαδική διεργασία ψυχοδράματος με τίτλο "Εγώ αδελφή μου σε πιστεύω" διάρκειας 2 ωρών. Θα συντονίσει η Ζωή Κόκαλου, κοινωνική λειτουργός και σύμβουλος ψυχικής υγείας
Το ψυχόδραμα θα πραγματοποιηθεί σε ασφαλή και προσβάσιμο χώρο εντός του 5ου Λυκείου Ηλιούπολης. Οι μόνες προϋποθέσεις για την συμμετοχή είναι η δήλωση συμμετοχής και όριο ηλικίας άνω των 18 ετών. Κατά την διάρκεια της ομάδας, θα υπάρχει παιδική γωνία για να διευκολυνθεί η προσέλευση σε γονείς, οικογένειες και φροντιστές-τριες παιδιών. Προτείνεται η συμμετοχή με άνετα ρούχα και παπούτσια. Στο τέλος, θα διατεθεί κουτί ελεύθερης συνεισφοράς για την οικονομική ενίσχυση του δικαστικού αγώνα της Ε.

 

//

Extra Ίνφο

Που
Πολυκλαδικά Ηλιούπολης
Λ.Βουλιαγμένης 521 Αγ. Δημήτριος

Πότε
Σάββατο 18 & Κυριακή 19 Ιουνίου, 2022
Από τις 16.00

Είσοδος ελεύθερη

// 

Η πρωτοβουλία Witches of the South

Γεννήθηκε ως ανάγκη να υπάρχει ένας ασφαλής χώρος για γυναίκες και ΛΟΑΤΚΙΑ+ άτομα στα Νότια: στο δρόμο, τη γειτονιά αλλά και σε όλα τα πεδία της καθημερινότητας.

Μέσα από διαδικασία συνέλευσης με άτομα της γειτονιάς, αναδείχθηκε η ανάγκη πεδίου δράσης ενάντια στις παρενοχλήσεις που βιώνουν καθημερινά και στις πολλαπλές καταπιέσεις που δέχεται το σώμα και η ψυχή μας στο πλαίσιο της πατριαρχίας και του καπιταλισμού. Αναγνωρίζουν ως αφορμή της δημιουργίας της ομάδας τα πρόσφατα περιστατικά σεξουαλικών παρενοχλήσεων και επιδιώκουν στην εξάλειψη τους με μια μόνιμη παρουσία στην περιοχή. Η ομάδα μέσα από τη διαδικασία ανοιχτής ζύμωσης -των συνελεύσεων της- αποσκοπεί στην διεκδίκηση του δημόσιου χώρου για ολ@ και στην κινηματική φεμινιστική δράση ενάντια στην εμφυλη βία και καταπίεση.

 

*To fb κάλεσμα στο Φεμινιστικό Φεστιβάλ.
 

 

 

Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Πενήντα τέσσερις γυναίκες tattoo artists, συμμετέχουν στην έκθεση που θα φιλοξενηθεί στον καινούργιο χώρο τέχνης HeartbeatInk Gallery, στο κέντρο της Αθήνας.

think

Η παράσταση "Προσοχή: Εκτελούνται Έργα" σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Νοεμή Βασιλειάδου, μετά από μια δυναμική εκκίνηση στη Θεσσαλονίκη, έρχεται στο Θέατρο Εμπρός, επαναφέροντας στο προσκήνιο το πλέον καίριο...

think

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, στην οδό Κύπρου στην Κυψέλη, φιλοξενεί στο ξεκίνημα τις νέας χρονιάς, μουσικές παραστάσεις, spoken word με ανοιχτό μικρόφωνο και περφόρμανς.

think

Newsletter