Main Nav

Ο street artist Nar δηλώνει "Είμαι ακόμα εδώ" στη νέα του ατομική έκθεση

Σχόλια: 0
inExarchia - 08/03/2018

O street artist Nar είναι ακόμα εδώ και παρουσιάζει τη νέα του δουλειά στην ατομική έκθεση "I am still here", στον χώρο τέχνης Alibi, Σαρρή 12 στου Ψυρρή, έως και τις 8 Μαΐου.

"I am still here", χώρος τέχνης Alibi

Ο  Ιάκωβος Βολκώβ (Nar), στη νέα του δουλειά με τίτλο "I am still here", συνδυάζει τεχνικές με κυρίαρχο υλικό και πηγή έμπνευσης τα χρησιμοποιημένα ρούχα και καθημερινά αντικείμενα, με καινούριες οπτικές γωνίες και ευαισθησίες του καλλιτέχνη.

H πορεία του από τους δρόμους και τους τοίχους σε εσωτερικούς χώρους, εγκαταλελειμμένα κτίρια, εκθεσιακούς χώρους με τη συμμετοχή του σε ομαδικές εκθέσεις και την παρουσίαση προσωπικών εκθέσεων, τη χρήση διαφορετικών υλικών (καρφιά, υφάσματα, σπρέυ κ.λπ.) διαμορφώνει μία πολυδιάστατη καλλιτεχνική έκφραση που αποτυπώνεται στα πιο πρόσφατα έργα του. nar_inexarchia Work in progress που θα δούμε ολοκληρωμένο στην έκθεση "Είμαι ακόμα εδώ"


Η Ivana De Innocentis, ο άνθρωπος πίσω από το Urban Lives γράφει για τον Nar:
"Κάποιοι άνθρωποι έχουν το χάρισμα να εκπλήσσονται συνεχώς με απλά καθημερινά, τετριμμένα αντικείμενα, να ξαναδίνουν ζωή σε ξεχασμένα, παρατημένα πράγματα, να μεταμορφώνουν το συνηθισμένο σε εξαιρετικό. Ένας τέτοιος δημιουργός είναι και ο καλλιτέχνης Ιάκωβος Βολκώβ, τον οποίο είχα την χαρά να γνωρίσω πριν από ένα χρόνο. Ο Ιάκωβος με ξενάγησε στον κόσμο του, με φιλοξένησε στο εργαστήριο του, διηγούμενος την ιστορία του, μου παρουσίασε έργα του και μου έδειξε μερικά αγαπημένα του μέρη. Αλλά πάνω απ΄όλα μοιράστηκε μαζί μου την οπτική του για τον κόσμο. Απλό, ευαίσθητο, πρωτότυπο και δημιουργικό.
Η τέχνη του γεννήθηκε και διαμορφώθηκε στους δρόμους, στα προάστια, στις φτωχές γειτονιές, στους εγκαταλελειμμένους και ξεχασμένους χώρους. Ένας από τους πρωταρχικούς του στόχους εδώ και χρόνια είναι να ξαναδίνει ζωή και αρμόζουσα αξιοπρέπεια σε παλιά, χρησιμοποιημένα, λερωμένα αντικείμενα, που απαξιώθηκαν από το χρόνο, διατηρώντας την ιστορία τους και το παρελθόν τους.

Ανακυκλώνει και ανασχηματίζει καθημερινά εργαλεία και αντικείμενα δημιουργώντας εντυπωσιακές εγκαταστάσεις, που εμπεριέχουν σκληρή δουλειά, και εκπέμπουν πάθος και ζωή. Η ευαισθησία του στις λεπτομέρειες, στους χρωματικούς συνδυασμούς και στα υλικά, σε συνδυασμό με τον ιδιαίτερο τρόπο σύνθεσης της εικόνας, δημιουργούν ένα ατμοσφαιρικό αποτέλεσμα. Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο της τέχνης του είναι ο κυρίαρχος ρόλος των λέξεων.

Από τότε που ξεκίνησε ως καλλιτέχνης του δρόμου, οι έννοιες των λεκτικών αποσπασμάτων υπήρξαν ο οδηγός της καλλιτεχνικής του πορείας. Η ανάγκη επικοινωνίας του ήταν έκδηλη, από τότε που ζωγράφιζε στους τοίχους της πόλης , που έγραφε ποιητικές φράσεις δίπλα στα "γκράφιτι". Οι λέξεις που έχει γράψει στους τοίχους των δρόμων και εγκαταλελειμμένων εργοστασίων, με ευμεγέθεις γραμματοσειρές, δεν είναι απλή έκφραση της ματαιοδοξίας του, αλλά περισσότερο, αποσπάσματα και ιδέες, είτε ερωτικές, είτε προκλητικές, αλλά σίγουρα απροσδόκητες. Ο καμβάς, τα γράμματα, οι λέξεις καθίστανται τρισδιάστατα με την σωστή επιλογή των υλικών, ρούχων, παιδικών παιχνιδιών, σπρέι.
Όποιος κι αν είναι ο χώρος που επιλεγεί, από τον τοίχο ενός εγκαταλελειμμένου εργοστασίου έως μία γκαλερί, ο καλλιτέχνης δεν φοβάται να εκφράσει τα βαθύτερα, ακόμη και αντιφατικά του συναισθήματα, φανερώνοντας κυνικές και άβολες αλήθειες, παρουσιάζοντας στους ανθρώπους, τον ιδιαίτερο του κόσμο".

Πρόσφατα έργα του Ιάκωβου που βρίσκουμε στη σελίδα του.

narathens_inexarchia found clothes and plexi glass | 220εκ.Χ20εκ.| Αθήνα 2017

narlarnaca_inexarchia don't put people in a box | in situ εγκατάσταση | αρχεία εργατών | Λάρνακα, Κύπρος 2017

//


Ινφο

"I am still here" by Nar
Αίθουσα Τέχνης Alibi

Σαρρή 12, Ψυρρή

Πότε
Εγκαίνια: Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018, 20.00
Διάρκεια Έκθεσης: 8 Μαρτίου - 8 Μαΐου
Μέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Παρασκευή: 16.00 - 20.30
Σάββατο - Κυριακή: 12.00 -17.00

Ελεύθερη είσοδος

Και η αφίσα της έκθεσης
narexhibition_inexarchia
 

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Σχόλια

Σχολιάστε

Εισέλθετε στο σύστημα για να υποβάλετε σχόλια