Χώρος Έκφρασης Zp87 στην Ζωοδόχου Πηγής: Το πρόγραμμα συναυλιών του Φεβρουαρίου

Οι εκδηλώσεις του Φεβρουαρίου στο 87 της Ζωοδόχου Πηγής φέρνουν κοντά τις μουσικές του κόσμου. Μουσικές της Ανατολής, τζαζ, αυτοσχεδιασμοί, τραγούδια-σταθμοί και φυσικά πρωτότυπες συνθέσεις των καλλιτεχνών που θα εμφανιστούν, στο Zp87.

 

Ακολουθεί το πρόγραμμα μουσικών εκδηλώσεων Φεβρουαρίου στο Zp87:

 

Σάββατα 3, 10, 17, 24 Φεβρουαρίου, στις 9 μ.μ.    
Κυριακές 11, 18, 25 Φεβρουαρίου, στις 8 μ.μ.
Μουσικοθεατρική παράσταση  ''Όταν ο τόπος σου…''
 

Δώδεκα τραγούδια ορόσημα της ελληνικής τραγουδοποιΐας, οργανικά δεμένα μ’ ένα πρωτότυπο κείμενο, συνθέτουν την ιστορία του ήρωα μας, ο οποίος αφηγείται την πάλη του σύγχρονου ανθρώπου να προσδιορίσει τη σχέση με τον τόπο του, να διερευνήσει τα όρια της ανθρώπινης ελευθερίας και τη σχέση του ατομικού με το συλλογικό, καθώς και να διεκδικήσει μία αυτόνομη εσωτερική ταυτότητα μέσα σε έναν κατακερματισμένο και αλληλοσπαρασσόμενο κόσμο.

Δραματουργική σύνθεση: Γιάννης Κωσταρής, Βαλεντίνη Σιόβα                
Κείμενο: Γιάννης Κωσταρής                                                        
Σκηνοθεσία: Βαλεντίνη Σιόβα                                                                   
Βίντεο παράστασης: Αλέξανδρος Βόσσος
Παίζουν: Γιάννης Κωσταρής: ερμηνεία, φωνή                                                      
Μάριος Βίττης: ηλεκτρική κιθάρα, synth, ηχοτοπία, ερμηνεία
Βαλεντίνη Σιόβα: ερμηνεία

Εικόνα
Zp87 Εξάρχεια Μουσική

 

 

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου, στις 8 μ.μ.
Solo Project Giorgos Dousos

Το σόλο πρότζεκτ του Γιώργου Δούσου είναι μια ηχητική και εκτελεστική ακροβασία. Με δυο μονοφωνικά όργανα, (φλάουτο και κλαρίνο) και με την βοήθεια ενός loop station και ηχητικών εφέ δημιουργείται ένας κόσμος όπου εναλλάσσονται ηχητικά τοπία και ατμοσφαιρικές εικόνες με ρυθμικά κομμάτια και λυρικές μελωδίες. Πρωτότυπες συνθέσεις από το άλμπουμ "Serres" θα αποτελέσουν τον τόπο και την αφετηρία όπου κλαρίνο και φλάουτο, μέσω του αυτοσχεδιασμού κατασκευάζουν έναν χώρο, όπου πολλά ετερόκλητα στοιχεία ενσωματώνονται αρμονικά, και που το ένα φαίνεται να εμπεριέχει το άλλο. Η ενορχήστρωση και η εναρμόνιση των κομματιών γίνεται πάντα μόνο με το φλάουτο ή το κλαρίνο και τις δυνατότητες που προσφέρουν τα όργανα. Δυο βασικές επιρροές, η κλασική και η δημοτική μουσική, κυριαρχούν αλλά λειτουργούν και ως πέρασμα σε ένα καινούριο άκουσμα που δημιουργείται ζωντανά την στιγμή της συναυλίας. Ο δυϊσμός είναι το αισθητικό, συνθετικό και υπαρξιακό κέντρο αυτής της μουσικής αναζήτησης.
Μπορείτε να ακούσετε το άλμπουμ "Serres" στο παρακάτω εδώ

Εικόνα
Zp87 Εξάρχεια Μουσική Δούσος

 

 

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, στις 9 μ.μ.
Βραδιά ανατολικής μουσικής

Το νέυ συνομιλεί με το ούτι μέσα από τον αυτοσχεδιασμό και συνθέσεις της Εγγύς Ανατολής. Το ντουέτο, με αφετηρία την αγάπη του για τις παραδοσιακές και λόγιες μουσικές της ανατολής κινείται σε ένα ρεπερτόριο αντλούμενο από την Οθωμανική παράδοση, τον Αραβικό χώρο και εν μέρη από την Ελλάδα.

Ταξιάρχης Γεωργούλης: ούτι
Νίκος Παραουλάκης: νέυ

Εικόνα
Zp87 Εξάρχεια Μουσική Παραουλάκης Γεωργούλης

 

 

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, στις 9 μ.μ.  
Yako Trio & Χάρης Λαμπράκης
     

Οι Yako Trio ιδρύθηκαν το 2016 και ήδη μετράνε δύο δίσκους στο ενεργητικό τους, το Ode to Yannis (2018) και το OdesSea (2022) με τον δεύτερο να έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές.  Είναι γνωστοί κυρίως ως τζαζ τρίο. Ωστόσο, τα τελευταία δύο χρόνια ο James Wylie είναι σχεδόν μία μόνιμη προσθήκη στο γκρουπ τους και απολαμβάνουν να παίζουν ως κουαρτέτο στις περισσότερες από τις πρόσφατες παραστάσεις τους. Έχουν μοιραστεί τη σκηνή με πολλούς ακόμη σπουδαίους καλεσμένους μουσικούς όπως οι Nicolas Masson, Χάρης Λαμπράκης, Δημήτρης Αγγελάκης, Μάκης Στεφανίδης, Βασίλης Λαγδάς, Έλσα Μουρατίδου, Δήμος Δάνας και Περικλής Βραχνός.

Το project που θα παρουσιαστεί στη σκηνή του Zp87 ξεκίνησε ως φόρος τιμής στο έργο του γνωστού Έλληνα κλασικού μουσικού και συνθέτη Γιάννη Κωνσταντινίδη και συγκεκριμένα τη διασκευή του σε γνώριμες μελωδίες και ρυθμούς της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. Τα μέλη του Yako Trio έχουν βαθιά γνώση της δουλειάς του Κωνσταντινίδη και σχημάτισαν αυτό το τρίο για να πειραματιστούν με τη δουλειά του και να τη επανασυστήσουν στο κοινό από τη δική τους μουσική οπτική μέσα από το πρώτο τους άλμπουμ Ode to Yannis . Γι' αυτό και ονόμασαν το συγκρότημα «Yako Trio», από τα αρχικά του Yannis Konstantinidis.
Πλέον διαμορφώνουν τη δική τους μουσική ταυτότητα με πρωτότυπες συνθέσεις στο στυλ της σύγχρονης τζαζ.

Χάρης Λαμπράκης: νέυ
Λέανδρος Πασιάς: πιάνο
Βαγγέλης Βραχνός: κοντραμπάσσο
Γιώργος Κλουντζός Χρυσίδης: τύμπανα

Εικόνα
Zp87 Εξάρχεια Μουσική Yako Trio

 

 

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, στις 8 μ.μ.
Koureloú - Δανάη Μωραΐτη

Την Πέμπτη 15 Φλεβάρη θα ακούσουμε την πρώτη δισκογραφική δουλειά της Δανάης Μωραΐτη με τίτλο Koureloú, η οποία κυκλοφόρησε το Δεκέμβρη του 2022 και αποτελείται από οκτώ τραγούδια/αφηγήσεις.
Η Κουρελού έχει παρουσιαστεί ζωντανά μεταξύ άλλων στο Γερμανικό Ινστιτούτο Γκαίτε της Αθήνας, στον Κήπο του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος στο πλαίσιο της καλοκαιρινής σειράς συναυλιών "Μουσικής Μωσαϊκό" και στο Duende Jazz Upstairs στη Θεσσαλονίκη. Τα κομμάτια του δίσκου θα παρουσιαστούν στο Ζp87, ενορχηστρωμένα από μια ομάδα αγαπημένων μουσικών. Η συναυλία θα περιλαμβάνει επιπλέον μια επιλογή από ακυκλοφόρητο υλικό.

Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Αποστόλης Παρασκευαΐδης: κοντραμπάσο   
Γιώργος Παπαϊωάννου: βιολί, λάφτα, αφήγηση
Νίκος Παπαϊωάννου: τσέλο, λάφτα 
Δανάη Μωραΐτη: κιθάρα, βιολί, πιάνο, φωνή
Peter Jaques: τρομπέτα, κλαρίνο, νέυ

Εικόνα
Zp87 Εξάρχεια Μουσική Kourelou

 

 

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, στις 9 μ.μ.  
Chepkalo Projects 

Τo Chepkalo Projects ανιχνεύει μονοπάτια του παρελθόντος, μελωδίες από χάλκινες ορχήστρες και προσπαθεί να διατηρήσει ζωντανά τα "σιωπηλά" τραγούδια και ψίθυρους μιας απαγορευμένης γλώσσας κυρίως από την περιοχή της βορειοδυτικής Μακεδονίας αλλά και των τριγύρω περιοχών, εντός και εκτός συνόρων. 

Το μουσικό σχήμα σχηματίστηκε το 2019 στην Αθήνα και ξεκίνησε τις εμφανίσεις του από τον Απρίλιο του ιδίου έτους σε διάφορους χώρους της Αθήνας κυρίως, σε φεστιβάλ αλλά και το εξωτερικό.

Συντελεστές:
Χρυσούλα Παπαδοπούλου: φωνή, κιθάρα
Κατερίνα Τζιβίλογλου: φωνή
eter Jaques: πνευστά
Δημήτρης Μικέλης: ούτι

Εικόνα
Zp87 Εξάρχεια Μουσική Chepkalo Projects 

 

 

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, στις 9 μ.μ. 
Σταθμοί στο ελληνικό τραγούδι - Ένας αιώνας ελληνικό τραγούδι 1920-2020

Μια αναδρομή σε τραγούδια-σταθμούς. Εμβληματικές δημιουργίες που αλληλοεπιδράσανε με τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες της εκάστοτε εποχής και διαμόρφωσαν το σύγχρονο μουσικό πολιτισμό μας. Τραγούδια που έγραψαν ιστορία κι ακόμα είναι παρόντα στο σήμερα.

Γιάννης Κωσταρής: φωνή
Νικήτας Κρόμπας: τρίχορδο μπουζούκι, κιθάρα
Βασίλης Γιαννούσης: κιθάρα

Εικόνα
Zp87 Εξάρχεια Μουσική Γιάννης Κωσταρής

 

 

Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου, στις 8 μ.μ. 
"Pera δώθε" 

Μουσικές και τραγούδια από την οθωμανική παράδοση της Κωνσταντινούπολης. 

Βασίλης Μπαραμπούτης Τανμπού: φωνή
Νεκτάριος Σταματέλος: Νέι 
Κωνσταντίνα Ραγουζαρίδου: κρουστά

Εικόνα
Zp87 Εξάρχεια Μουσική Σταματέλος

Η fb σελίδα του Χώρου Τέχνης Zp87

 

 

Information

Zp87 (Χώρος Τέχνης)
Ζωοδόχου Πηγής 86 - Εξάρχεια, Αθήνα
www.zita-p87.blogspot.com

Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το φιλοζωικό μπαζάρ που διοργανώνει η ομάδα "Αδέσποτα Εξάρχεια" στην πλατεία Εξαρχείων, με βίγκαν φαγητά και γλυκά, αλλά και λαμπάδες, ρούχα, τσάντες, χειροποίητα αντικείμενα, κοσμήματα, βιβλία και είδη δώρων...

local

Με συνέπεια και αφοσίωση στο D.I.Y. ήθος και την ελευθεριακή κουλτούρα, θέτοντας ως βασικό άξονα τις αξίες της συμμετοχικότητας, της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας, η μουσική ομάδα του Punk Against...

local

Η ζωή και το έργο της θρυλικής Frida Kahlo ξαναζωντανεύει μέσα από την παράσταση του Ανδρέα Ζαφείρη και την Θεατρική Ομάδα 2510.

local

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter