Το Αλάτι Της Γης: Προβολή στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών

Το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, στο πλαίσιο των δράσεων που φιλοξενεί, μας καλεί στην προβολή του βιογραφικού φιλμ "Το Αλάτι της Γης".

"Το Αλάτι της Γης" είναι μία γαλλοβραζιλιάνικη ταινία, σε σκηνοθεσία του Βιμ Βέντερς για τη ζωή και το έργο του κορυφαίου Βραζιλιάνου φωτογράφου Σεμπαστιάο Σαλγκάδο.

Μια φωτογραφική ματιά σε περιοχές του πλανήτη ξεχασμένες και από το θεό, όπου οι άνθρωποι παλεύουν να επιβιώσουν ενάντια σε μεγάλες αντιξοότητες. Μια μαρτυρία γεγονότων που η πλειοψηφία του δυτικού κόσμου αρνείται να δεχτεί ότι υπάρχουν, πολύ δε περισσότερο να δώσει λύση. Από το ντοκιμαντέρ δεν θα μπορούσε να λείπει η αναφορά στο οικολογικό ζήτημα ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας των ανθρώπων.

Στο φιλμ αυτό τα περισσότερα προβλήματα για τα οποία συζητάμε τα τελευταία χρόνια παρουσιάζονται στα μάτια μας με τον πιο ανθρώπινο και καλλιτεχνικό τρόπο γιατί ο σκοπός των δημιουργών δεν είναι να προκαλέσουν τη φρίκη αλλά να μας δείξουν πως ο άνθρωπος είναι το αλάτι της γης.

Τρέιλερ

The Salt of the Earth | Ντοκιμαντέρ 2014 | Έγχρ. | Διάρκεια: 110'

Το Κυριακάτικο Σχολείο Mεταναστών 
Πρωτοβουλία μεταναστών/-τριών και Ελλήνων εθελοντών/-ριών για δωρεάν εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας σε εργαζόμενους μετανάστες και πρόσφυγες. Η γλώσσα είναι πολύτιμη για την καθημερινότητα και τη διεκδίκηση δικαιωμάτων από τους μετανάστες/-τριες. Εκτός από τα μαθήματα λειτουργεί ομάδα νομικής υποστήριξης προσφήγων και μεταναστών. Από την ίδρυσή του το σχολείο μας αποτελεί ενεργό τμήμα του κινήματος για τα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων, ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία και δραστηριοποιείται στην Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό" στην Αθήνα.

Τα μαθήματα γίνονται τα Σαββατοκύριακα και οι εθελοντές είναι εκπαιδευτικοί, φοιτητές παιδαγωγικών σχολών και όποιος/-α θέλει να ενισχύσει την προσπάθειά μας. Κάθε χρονιά χωρίζεται σε δύο κύκλους σπουδών: ο πρώτος διαρκεί από τον Οκτώβριο ως τον Φεβρουάριο και ο δεύτερος από τον Μάρτιο ώς τον Ιούνιο. Οι μαθητές δεν απαιτείται να διαθέτουν νομιμοποιητικά έγγραφα. Δεν είμαστε κρατικός φορέας και στηριζόμαστε στην οικονομική ενίσχυση του κόσμου που θέλει να συμβάλει.

Αν θέλεις να μάθεις ελληνικά, να συμμετάσχεις στην ομάδα δασκάλων, τη γραμματειακή ομάδα, τη νομική υποστήριξη, την αντιρατσιστική μας δράση ή να ενισχύσεις οικονομικά το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών επικοινώνησε με το σχολείο, εδώ.

//

Ινφο

Που
Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών
Γιατράκου 22, Μεταξουργείο

Πότε 
Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, 2020
Ώρα: 19.30

Είσοδος ελεύθερη


//

*Βρείτε εδώ το fb κάλεσμα στην προβολή

Εικόνα
salt_of_the_earth_school_refugees_inexarchia



Εικόνα
Beatniks Road Bar στα Εξάρχεια: Αυθεντικό, ορθάδικο και ροκενρολ.

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Πενήντα τέσσερις γυναίκες tattoo artists, συμμετέχουν στην έκθεση που θα φιλοξενηθεί στον καινούργιο χώρο τέχνης HeartbeatInk Gallery, στο κέντρο της Αθήνας.

think

Η παράσταση "Προσοχή: Εκτελούνται Έργα" σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Νοεμή Βασιλειάδου, μετά από μια δυναμική εκκίνηση στη Θεσσαλονίκη, έρχεται στο Θέατρο Εμπρός, επαναφέροντας στο προσκήνιο το πλέον καίριο...

think

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, στην οδό Κύπρου στην Κυψέλη, φιλοξενεί στο ξεκίνημα τις νέας χρονιάς, μουσικές παραστάσεις, spoken word με ανοιχτό μικρόφωνο και περφόρμανς.

think

Newsletter