7ο Φεστιβάλ Βρύσης Τυρνάβου. Ένα διήμερο καλοκαιρινό φεστιβάλ ΦΩΤΙΑ, μία μουσική κοινότητα πιστή στο ραντεβού της

Άκου κατάσταση..! Σάββατο μεσημέρι να είσαι σε ρεμπέτικο γλέντι και να περιμένεις να ακούσεις το βράδυ Last Drive, ΓΚΟΥΛΑΓΚ και άλλες καλές, με ιστορία, μπάντες, ενώ την προηγούμενη μέρα χόρευες reggaepunk και έζησες Vodka juniors λάιβ σκηνικά.. σε κάμπιγκ με μπαρ και μπάρμπεκιου! Το καλύτερο όμως από όλα: οι διαθέσεις και οι θετικές δονήσεις, από μια μουσική κοινότητα που είναι πιστή στο ραντεβού της. Για 7η συνεχόμενη χρονιά το φεστιβάλ Βρύσης Τυρνάβου επιστρέφει για μια ξεχωριστή, πολυεπίπεδη, μουσική, και όχι μόνο, εμπειρία! Στις 25 και 26 Αυγούστου κάτω από τα πλατάνια, σε ένα μαγικό περιβάλλον, με φυσική λίμνη και πολλές δυνατές μπάντες σε ένα διήμερο φωτιά.

Με σύνθημα “η μουσική είναι η δύναμή μας” το αυτοδιαχειριζόμενο φεστιβάλ Βρύσης Τυρνάβου δίνει δυνατά το παρόν για 7η συνεχόμενη χρονιά! Το φετινό line up συνεχίζει την παράδοση στις καλές μουσικές με τον κόσμο να έχει την ευκαιρία να δει και να ακούσει από κοντά μεγάλες μπάντες, με ακόμα μεγαλύτερη ιστορία. Πάρτε τα sleeping bag σας και καλή μας αντάμωση!

Ο χώρος θα είναι στη διάθεση των επισκεπτών από την Πέμπτη 24 Αυγούστου. Το βράδυ της Πέμπτης θα υπάρχει pre fest λάιβ προθέρμανσης και οι μπάντες θα ανακοινωθούν σύντομα! Ετοιμαστείτε! Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα παίζει bazaar με χειροποίητα αντικείμενα, Fanzines, comics, Distro, Vinyl, T-shirts και άλλα ωραία.

* Bazaar, FREE CAMPING, bar, bbq, wc, shower, παιδότοπος


7ο Φεστιβάλ Βρύσης Τυρνάβου - το φοβερό line up:

1η Ημέρα, Παρασκευή 25 Αυγούστου

Vodka Juniors
Fundracar Official
Appalachian Cobra Worshipers
Hidden in the basement
Ψύλλοι στ' Αχυρα
Secret Theory

2η Ημέρα, Σάββατο 26 Αυγούστου

The Last Drive
ΓΚΟΥΛΑΓΚ (GULAG)
OLDSCHOOL REDNEX
The Banksters Band
The Dead Ends
Friends Of Harmony beats Kampilaga' s Monster

Σάββατο μεσημέρι:
Τσιπουροκατάσταση και ρεμπέτικο γλέντι με τους "Μαλλιά Κουβάρια".

Και τις 2 μέρες μετά το τέλος της συναυλίας θα συνεχιστεί η βραδιά με dj's set και ατελείωτο πάρτυ. 

 
Δείτε το φοβερό line up, ακούστε και διαβάστε λίγα λόγια για τις μπάντες που θα εμφανιστούν, παρακάτω! Επίσης, στο τέλος του ποστ θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την πρόσβαση στο φεστιβάλ και τα λεωφορεία της διοργάνωσης από Αθήνα.

 

Εικόνα
7ο Φεστιβάλ Βρύσης Τυρνάβου

Φωτογραφίες από το προηγούμενο φεστιβάλ στη Βρύση Τυρνάβου

Εικόνα
Φεστιβάλ Βρύσης Τυρνάβου


 

Εικόνα
Φεστιβάλ Βρύσης Τυρνάβου

Φωτογραφίες από το προηγούμενο φεστιβάλ στη Βρύση Τυρνάβου
 

Λίγα λόγια για τις μπάντες που συμμετέχουν:

//

The Last Drive


Facebook page

Τα λόγια είναι περιττά για το το πιο εμβληματικό και ένα από τα σημαντικότερα γκρουπ της Ελληνικής Ροκ σκηνής. Το 1983, μία παρέα από τους Αμπελόκηπους δημιούργησε την πιο σημαντική garage μπάντα στην ιστορία του ελληνικού ροκ. Οι Last Drive πήραν το όνομά τους από το αγαπημένο τους κοκτέιλ και έκαναν το πρώτο τους live στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 1983.
 
Ακολούθησαν πάνω από 1.000 live -­τα περισσότερα sold out- 4 περιοδείες στο εξωτερικό, ένα συμβόλαιο με πολυεθνική δισκογραφική, μία διάλυση το 1995, μια επανένωση το 2007 και η μηχανή είναι ακόμα αναμμένη.

// 


Vodka Juniors



Facebook page

Στις αρχές του 2000 μια παρέα από την Αθήνα έβαλε πλώρη για το πιο εντυπωσιακό ταξίδι. Από υπόγειο σε υπόγειο μέχρι τα μεγαλύτερα ιστορικά live της ελληνικής σκηνής. Με το τελευταίο τριπλό "Clubriot", το κλασικό "Dark Poetry" και το θρυλικό "Suburbancore", αμέτρητα χιλιόμετρα σε όλη την Ευρώπη, δεκάδες περιοδείες σε καθε γωνια του κόσμου αλλά και τα μυθικά Pirate Tours, γεμίζουν πλέον όποιο χώρο βρουν μπροστά τους.

Punkrock μπλεγμενο με dub, hiphop και electronics όλα μαζί βράζουν σε ένα καζάνι γεμάτο ιστορίες, οργή και συναισθηματα. Και το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό. Όσοι έχουν ζήσει κάποιο από τα live ξεσπάσματα γνωρίζουν ότι πρόκειται για μία μοναδική μυσταγωγική εμπειρία. Κόσμος και μπάντα γίνονται ένα και το ταξίδι μόλις ξεκίνησε.

// 


ΓΚΟΥΛΑΓΚ (GULAG)



Facebook page

Οι Γκούλαγκ είναι πανκ συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη. Δημιουργήθηκαν γύρω στα 1985. Χαρακτηρίζονται ως ένα από τα πιο σημαντικά ελληνικά συγκροτήματα, με έντονα πολιτικοποιημένους στίχους αλλά και πρωτοποριακές ιδέες στη σύνθεση.

Στις αρχές του 1987 θα κυκλοφορήσει ο πρώτος τους δίσκος. Πρόκειται για τον δίσκο ''Είσοδος Κινδύνου 0° C'' όπου κυκλοφόρησε από την ανεξάρτητη Lazy Dog Records. Να σημειώσουμε ότι είναι ο πρώτος δίσκος βινυλίου που κυκλοφόρησε η Lazy Dog Records και ηχογραφήθηκε στο Αγροτικόν Studio του Νικου Παπαζογλου.

Το συγκρότημα ήταν ιδιαίτερα ενεργό συναυλιακά τα πρώτα του χρόνια και πρωτοστάτησαν στην ίδρυση μιας ανεξάρτητης συναυλιακής εστίας στην πανεπιστημιούπολη της πόλης, το "Στέκι Της Φιλοσοφικής".

Tο '88 εμφανίζονται και σε Νορβηγία, Γερμανία και Ιταλία, όπου παίζουν κυρίως σε φοιτητικές εστίες. Στις 8 Φεβρουαρίου του '88 παίζουν στο "Σινέ Αργώ" μαζι με τους "The Ex". Επίσης έχουν παίξει με άλλες μπάντες του εξωτεικού όπως "Fugazi", "Chaos U.K.", "Homo Detrutis" και "Disorder". Τον Ιανουάριο του '89 κυκλοφορούν την d.i.y. κασέτα "Είμαστε Μικροί Μα Θα Μεγαλώσουμε". Το Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου κυκλοφορούν από την Γερμανική εταιρεία "Wreck Age Records" το εφτάιντσο "Big Talk". Κάνουν και δεύτερη περιοδεία στην Ευρώπη το '90 με σταθμούς στη Γιουγκοσλαβία, Αυστρία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο και Ιταλία.

Το Νοέμβριο του '90 κυκλοφορεί ο δίσκος "Στην Αυλή Των Θεαμάτων" από την "Lazy Dog Records". Το '95 συμμετέχουν σε άλλη μία Γερμανική συλλογή, τη "Lacmayer's Island" της "Mekka Conserveci", με το κομμάτι "Η 'Αλλη Πλευρά". Το '96 κυκλοφορεί η τελευταία τους δουλειά, το "Πάτα Γερά", πάλι από τη"Lazy Dog Records".
 
Οι Γκούλαγκ δίνουν ακόμα ζωντανές συναυλίες οι οποίες αποτελούν πραγματική εμπειρία.

// 


OLDSCHOOL REDNEX



Facebook page

18 χρόνια από τότε που μια παρέα φίλων ξεκίνησαν να γρατζουνάνε τις κιθάρες τους σε μια αποθήκη φωνάζοντας ότι αισθάνονται εξωγήινοι σ’ αυτόν τον πλανήτη. 18 χρόνια αστείρευτης αγάπης για τη μουσική και γι' αυτό που κάνουνε, ακόμη μέσα κι από σκοτεινές περιόδους, ήταν αυτό που τους κράτησε ζωντανούς.

18 χρόνια με σκαμπανεβάσματα, ανακατατάξεις, απογοητεύσεις, κι όμως συνεχίζουν να κάνουν "βουτιά μες το μυαλό μας" μέσα από μουσικές και στίχους, ενώ η καινούργια τους δισκογραφική δουλειά αναμένεται σύντομα.

// 


The Banksters Band



Facebook page

Banksters (λέξη σύνθετη, που προκύπτει από την συγχώνευση των λέξεων banker και gangster). Δημιουργήθηκαν το 2009, έκτοτε εμφανίζονται σε bar, καφενεία, στάδια, γάμους, καταλήψεις και παιδικά πάρτυ ανά την υφήλιο. Τα σόλο τους έχουν χαρακτηριστεί τα πλέον άτεχνα στην Ευρώπη. Οι στίχοι τους μιλάνε για γυναίκες, αλκοόλ, πολιτική, τις χαρές της ανεργίας, την καταστροφή του κόσμου και για όλα τα προηγούμενα μαζί.

Κάποιοι μουσικολόγοι τους χαρακτηρίζουν βρώμικο neo-rockabilly με ρομαντικά στοιχεία. Άλλοι ερευνητές ωστόσο επιμένουν οτι παίζουν Desperate Rock’n’Roll με punk επιρροές και ηθελημένα κακή τεχνική. Αυτό στο οποίο συμφωνούν όσοι τους παρακολουθούν ζωντανά είναι οτι έχουν άφθονα ψυχολογικά προβλήματα.

// 


Fundracar Official



Facebook page

'Oλη η μέθη και η έκσταση της σκηνής πλαισιωμένη από μουσικές που προκαλούν δονήσεις, με τον αντίστοιχο ανατρεπτικό -πολλές φορές προκλητικό στίχο- βγαίνει συμπυκνωμένη ως ακαριαίο γεγονός που δεν αφήνει αμέτοχο τον θεατή.

Αντικαθεστωτικοί στον ήχο, ήχο προσωπικό που σου κολλάει, χωρίς να σνομπάρουν κανένα είδος μουσικής συσπειρώνουν διαφορετικούς μουσικούς κόσμους. RIFFS από την κόλαση, τετράγωνο μπάσο δυναμίτης, βουκολικά πνευστά και rave syths δημιουργούν ένα psych reggae παραλλήρημα που σε συνδυασμό με την Punk αισθητική και ενέργεια της μπάντας σε απογειώνει τα live σε στραγγίζουν, αδειάζεις τριπάρεις βιώνοντας μια θρησκευτική εμπειρία καλύτερη από την κάθε εκκλήσια. 

 

//

Appalachian Cobra Worshipers



Facebook page

Σαν φαντάσματα πάνω από μια ρημαγμένη πόλη, οι Appalachian Cobra Worshipers περιφέρονται εδώ και κάμποσο καιρό κυρίως σε μπαράκια και μικρές μουσικές σκηνές, πυρπολώντας το ακροατήριο σε μια τελετουργία βουντού που αποδομεί το χώρο και σε μεταφέρει σε μυστηριώδη και επικίνδυνα βαλτοτόπια όπου βασιλιάς είναι το σκοτάδι. Και ναι μεν μπορεί να μην υπάρχουν κόμπρες στα Απαλάχια, αλλά στην προκειμένη περίπτωση το δηλητήριο στάζει μέσα από τα μουσικά όργανα, είναι εθιστικό, δεν σκοτώνει αλλά, απεναντίας, διεγείρει συναισθήματα που δικαιολογούν ακόμα και την πιο σκοτεινή σκέψη. Σε τελική ανάλυση, το μόνο βέβαιο στη ζωή είναι ότι θα πεθάνουμε – δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φιλοσοφία.

Το πρώτο, ομώνυμο άλμπουμ των ACW όπως ήταν εξαρχής αναμενόμενο, έχει ήδη εξαντληθεί. Εννέα κομμάτια που, με χιουμοριστική διάθεση ο Μανόλης Αγγελάκης επιμένει σχεδόν σε κάθε εμφάνιση της μπάντας ότι είναι δικά τους, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για διασκευές - διασκευές με όλη τη σημασία της λέξης: «Hard Times Killing Floor» (Skip James), «Ten Million Slaves» (Otis Taylor), εκτελέσεις παραδοσιακών τραγουδιών («House of the Rising Sun», «Another Man Done Gone», «Gallows Pole», «The Cuckoo»), η συγκλονιστική, θαυμάσια ποιητική ενορχήστρωση του «Against the Law» (Woody Guthrie), το δυσοίωνο «Thirteen» (ένα κομμάτι που ο Glenn Danzig είχε γράψει για τον Johnny Cash) και, τέλος, αυτό το υπέροχο «Red Right Hand» του Nick Cave που, παρ’ όλες τις διασκευές που έχουν καταγραφεί, οι ACW καταφέρνουν να το απογειώσουν σε άλλη διάσταση.

Οι Appalachian Cobra Worshipers (ουσιαστικά μέλη των Illegal Operation), όσο κι αν προσπαθεί κανείς να τους εντάξει μέσα στο πλαίσιο της americana, βρίσκουν την κατάλληλη διέξοδο για να απελευθερωθούν από το κλασικό ύφος και να ξεπροβάλλουν με έναν καινούργιο ήχο που στέκει με σεβασμό απέναντι στους ήρωές τους και προσδίδει νέο χαρακτήρα στα blues, στα gospel, στο hillbilly, στην country και στη folk. Στα σπλάχνα αυτού του δίσκου κινούνται με ευελιξία ο Joe Hill, o Pete Seeger, o Johnny Cash, o Tom Waits, ο Eric Burdon, ο Nick Cave, παρέα με ένα πλήθος από νεκρούς μπλουζίστες και folkies – τι άλλο θέλετε; Οι ACW οικοδομούν μια καινούργια λατρεία, οι ζωντανές εμφανίσεις τους είναι πραγματικά μυσταγωγικές, η μουσική τους απλή και ουσιαστική. Μην χάσετε την επόμενη εμφάνισή τους…

ACW: Μανώλης Αγγελάκης (φωνή, κιθάρες, μάντολα), Μάριος Σαρακινός (κρουστά), Γιώργος Τσαλκίδης (ορθιο μπάσο, φωνητικά), Στάθης Ιωάννου (κιθάρα, μπάντζο, φωνητικά) 
 

//

Hidden in the basement



Facebook page

Οι Hidden in the basement είναι ένα heavy rock συγκρότημα από τη Λάρισα, το οποίο δημιουργήθηκε το 2007. Έχουν κυκλοφορήσει 1 EP και 2 studio albums ( "ego"-2013,"'Behind the shadow"-2016).

Το συγκρότημα έχει πραγματοποιήσει πολλές συναυλίες στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας της Τουρκίας. Έχουν ανοίξει για τεράστιες μπάντες όπως οι Sepultura, Karma to Burn, Orange Goblin, Burst, Clutch, Septic Flesh, Rotting Christ.
 
Το καλοκαίρι του 2017 η μπάντα πραγματοποιοεί ευρωπαϊκό τουρ στα πλαίσια της προώθησης του νέου άλμπουμ "behind the shadow". 

 

//

The Dead Ends

 


Facebook page

Οι Dead Ends είναι μια Rock μπάντα από την Καβάλα. Δημιουργήθηκαν το 2015 από τους Δημήτρη Αποστολίδη, Γιώργο Σεχλίδη και Πασχάλη Καλογερούδη. Ηχογράφησαν ένα demo με τέσσερα τραγούδια και μία διασκευή στο τραγούδι "Run Through the Jungle" των CCR, ενώ παράλληλα περιόδευσαν στην Βόρεια Ελλάδα.

To Καλοκαίρι του 2016 ο Σείριος Σαββαϊδης αντικατέστησε τον Πασχάλη Καλογερούδη στην σύνθεση της μπάντας. Ο ήχος της μπάντας είναι επηρεασμένος από την ψυχεδελική rock και folk σκηνή των δεκαετιών 60' και 70' άλλοτε με σαφείς αναφορές και άλλοτε αναμεμειγμένος με μελωδίες απο την εγχώρια μουσική παράδοση.

Από το Νοέμβριο του 2016 μέχρι τον Απρίλιο του 2017 η μπάντα ηχογράφησε το ντεμπούτο LP άλμπουμ της με τίτλο "Deeper the dark, the brighter we shine" ο οποίος θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2017 σε βινύλιο από την "Sound Effect Records" 

 

//

Ψύλλοι στ' Αχυρα

 


Facebook page

Οι Ψύλλοι στ' Αχυρα παραδόθηκαν απ'το Δεκέμβριο του 2014 στη μεγάλη αγκαλιά του post punk και Rock & Roll.
 
Γράφουν τραγούδια με ελληνικό στίχο, ψάχνουν μέσα στη μουσική τους τις υφές και τα ανάγλυφα ηχοχρώματα της πόλης, ενώ οι ήχοι τους είναι ποτισμένοι με την αρμύρα του Θερμαϊκού και τους λεβάντες της Ανατολικής Μεσογείου. 

 

//

Secret Theory



 

//

Friends of Harmony Beats Kampilaga' s Monster


Φαντάσου λέει μια πανδαισία πνευστών και κρουστών να ηχήσουν κάτω από τα πλατάνια και οι νότες τους να μας ταξιδέψουν σε διάφορες δεκαετίες.
 
// 
 

Extra info:
6ο φεστιβάλ Βρύσης Τυρνάβου
Τύρναβος/Θεσσαλία

Ημέρες
25 και 26 Αυγούστου 2017

Είσοδος
Early birds 2ημερου: 8 ευρώ (περιορισμένος αριθμός)
Προπώληση 2ημερου: 10 ευρώ
Ταμείο: 6 ευρώ/ημέρα και 12 ευρω/2ημερο

Σημεία Προπώλησης
Λάρισα: Αλομπάρ, Snuff Tobacco Store
Θεσ/νικη: Rover Bar, Punk rock bar thessaloniki bate skylee
Τύρναβος: Πέριξ, grupie

Όσοι είναι από μακριά και θέλουν να προμηθευτούν εισιτήρια 2ημέρου μπορούν επίσης να κάνουν κράτηση στέλνοντας τα στοιχεία τους στη σελίδα του φεστιβάλ και θα τα παραλάβουν στην είσοδο.

Για τη μεταφορά σας

Με τα λεωφορεία της διοργάνωσης, απευθείας για το φεστιβάλ
Αναχώρηση - Παρασκευή 25 Αυγούστου στις 12.00 από Αθήνα και στις 14.00 από Θεσσαλονίκη. Επιστροφή - Κυριακή 27 Αυγούστου στις 13.00.

Τιμή με επιστροφή: Αθήνα 35 ευρώ (Π. Άρεως) και Θεσ/νίκη 22 ευρώ (Λ. Πύργος)

Δρομολόγια ΚΤΕΛ από Λάρισα για Τύρναβο έχει ανα μία ώρα

Εναλλακτική πρόταση: Παίρνετε το λεωφορείο από το ΚΤΕΛ Λαρίσης για Ελασσόνα (Νέα Εθνική οδο) και ζητάτε στάση στη Βρύση Τυρνάβου. Από τη στάση περπατάτε περίπου 1 χλμ.

Οδικώς από την εθνική Αθηνών - Λαρίσης
Μπαίνετε μέσα στην πόλη της Λάρισας και ακολουθείτε πινακίδες προς Ελασσόνα - Κοζάνη. Φτάνοντας στο ύψος του Τυρνάβου, συνεχίζετε πάνω στην εθνική, μετά από 1 χλμ περίπου, στρίβετε δεξιά όπου σε 2 λεπτά ο δρόμος σας βγάζει στη Βρύση. Πάνω στην στροφή θα υπάρχουν και ταμπέλες του φεστιβάλ για να μην μπερδευτεί κανείς και πάρει τον ανήφορο για την Μελούνα.

Οδικώς από την εθνική Θεσσαλονίκης - Λαρίσης
Περνάτε τα νέα τούνελ και μετά τα διόδια αφήνετε την πρώτη έξοδο για Λάρισα και αμέσως στα 100 μέτρα βρίσκετε ταμπέλα για Κοζάνη - Γυρτώνη - Τύρναβο. Φτάνοντας στον Τύρναβο, ακολουθείτε πινακίδες για Νέα Εθνική Οδό προς Ελασσόνα. Πάνω στην εθνική, μετά απο 1 χλμ περίπου, στρίβετε δεξιά όπου σε 2 λεπτά ο δρόμος σας βγάζει στη Βρύση. Πάνω στην στροφή θα βρείτε και ταμπέλες του φεστιβάλ.


Το ιντερνετικό κάλεσμα του φεστιβάλ στο link για τα τελευταία νέα.
 
Εδώ και η σελίδα του Φεστιβάλ Βρύσης Τυρνάβου από όπου και αλιεύσαμε πληροφορίες και τις φωτογραφίες. 
 

//

Και το αφισάκι του φεστιβάλ!

Εικόνα
7ο Festival Vrisis Tirnavou
Ηandmade art work από την Raphaella Koni 



Εικόνα
 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube
 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Πενήντα τέσσερις γυναίκες tattoo artists, συμμετέχουν στην έκθεση που θα φιλοξενηθεί στον καινούργιο χώρο τέχνης HeartbeatInk Gallery, στο κέντρο της Αθήνας.

think

Η παράσταση "Προσοχή: Εκτελούνται Έργα" σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Νοεμή Βασιλειάδου, μετά από μια δυναμική εκκίνηση στη Θεσσαλονίκη, έρχεται στο Θέατρο Εμπρός, επαναφέροντας στο προσκήνιο το πλέον καίριο...

think

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, στην οδό Κύπρου στην Κυψέλη, φιλοξενεί στο ξεκίνημα τις νέας χρονιάς, μουσικές παραστάσεις, spoken word με ανοιχτό μικρόφωνο και περφόρμανς.

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter