To 2ο φεστιβάλ Βooks n' Βeer στην Πλατεία Πρωτομαγιάς

3 μέρες, 63 εκδόσεις, 2 μικροζυθοποιίες, 3 ετικέτες μπίρας, 13 εκδηλώσεις και βιβλιοπαρουσιάσεις, ψιλή κουβέντα και αμέτρητα βαρέλια μπίρας στο 2ο φεστιβάλ books n' beer.

 

Σε κάποια απόσταση από τη μουσειακή λογική των εκθέσεων βιβλίου, το φεστιβάλ Books n' Beer του καφέ-βιβλιοπωλείου Red n' Noir, επιδιώκει να είναι ένα ζωντανό φεστιβάλ.

Οι παρουσιάσεις βιβλίων, οι συζητήσεις και οι εκδηλώσεις συνοδεύονται από καφέ (Coffee Republic S.A.), μπύρα (Noctua Brewery Athens και Αθηναίισα), books n’ beer σημειωματάρια (Βιβλιοτεχνία), συλλεκτικές τσάντες (InkSpit Rats), συλλεκτικά μπιροπότηρα (Hijo De Cupa), κρύα σνακ, σαλάτες, σαντουιτσάκια και φίνγκερ φουντ (Bread and Roses).
 

Το κάλεσμα στο φεστιβάλ:

Πιστεύουμε πως το βιβλίο δεν ανήκει στη σφαίρα του "ιερού", αλλά, αντίθετα, αποτελεί μια βιωμένη και απτή πραγματικότητα· αιτία και αφορμή για ζωηρή και "αφρώδη" κουβέντα.

Από τη συγγραφέα και την επιμελήτρια, τη μεταφράστρια και τους εκδότες, τον τυπογράφο, τον εργάτη του βιβλιοδετείου και τον υπάλληλο που κουβαλάει δεκάδες παλέτες με βαριές κούτες, έως ότου το βιβλίο φτάσει τελικά στα χέρια της αναγνώστριας και του αναγνώστη, χρειάζονται μόχθος, πόνος, αγωνία, απελπισία, ματαίωση, ιδρώτας και λερωμένα χέρια που σχεδόν αφήνουν το αποτύπωμά τους στο κάθε αντίτυπο.

Τα books n’ beer fest, περισσότερο, θέλουμε να μοιάζουν σαν τρύγος για συγκομιδή βιβλίων, καθώς κλείνει η σεζόν. Χωρίς καμιά ευλάβεια, αλλά με αρκετό διονυσιακό ενθουσιασμό.
 

 

Εικόνα
books_n_beer_2022_plateia_prwtomagias_inexarchiagr

 

 

Εικόνα
booksnbeer_2022_plateia_prwtomagias_inexarchiagr

 

 

Εικόνα
booksnbeer_2022_plateia_prwtomagias__inexarchiagr

 

 

Εικόνα
books&beer_2022_plateia_prwtomagias_inexarchiagr

 

 

Πρόγραμμα:

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Με θέμα "Γυναικοκτονίες και δικαίωμα στη γυναικεία αυτοάμυνα" η πρώτη ημέρα περιλαμβάνει εκδηλώσεις και παρουσιάσεις με αφορμή τα βιβλία:

18:00: Η Ελένα Ξέρει της Κλαούδια Πινιέιρο από τις εκδόσεις Carnivora. Μιλάνε η Ασπασία Καμπύλη (μεταφράστρια και εκδότρια του βιβλίου) και η Πηνελόπη Αλεξίου (κοινωνική ανθρωπολόγος).

18:45: Μια γυναίκα απολογείται της Μαρίας Λούκα από τις εκδόσεις Τόπος. Μιλάνε η Νατάσα Κεφαλληνού (υπεύθυνη επικοινωνίας στο Κέντρο Διοτίμα), η Νιόβη Αναζίκου, (δημοσιογράφος-κινηματογραφίστρια) και η Μαρία Λούκα (συγγραφέας του βιβλίου)

19:30: Έμφυλη βία-Βία κατά των γυναικών, συλλογικό έργο που επιμελήθηκαν οι Ντίνα Βαΐου, Γεωργία Πετράκη και Μαρία Στρατηγάκη από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια. Μιλάνε οι δύο από τις τρεις επιμελήτριες του βιβλίου, Γεωργία Πετράκη και Μαρία Στρατηγάκη (αναπληρώτριες καθηγήτριες στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου).

20:15: Καημένε Αθανασόπουλε; του Τάσου Θεοφίλου από τις εκδόσεις red n' noir. Μιλάνε η Ειρήνη Δαφέρμου (αρχειονόμος, φεμινίστρια και μπαλαρίνα στα Μπολσόι), η Αναστασία Γκόνη-Καραμπότσου (δικηγόρος) και ο Τάσος Θεοφίλου (συγγραφέας του βιβλίου).

21:00: Δέκα μικρές αναρχικές του Ντανιέλ ντε Ρουλέ από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων. Μιλάνε η Ευαγγελία Νάτσικα (ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια) και η Κατερίνα Χαραλαμπάκη (κοινωνιολόγος-ιστορικός).
 

Σάββατο 4 Ιουνίου 2022

Η δεύτερη ημέρα με θέμα "Λατινική Αμερική" περιλαμβάνει παρουσιάσεις και εκδηλώσεις με αφορμή τα βιβλία:

19:00: Padre Camilo της Χρύσας Τζιαφέτα από τις εκδόσεις red n’ noir. Μιλάνε ο Θανάσης Ν. Παπαθανασίου (διδάκτωρ Θεολογίας), ο Γιώργος Κουτσοδιάκος (συγγραφέας-εκδότης των εκδόσεων Firebrand) και η Χρύσα Τζιαφέτα (συγγραφέας του βιβλίου).

20:00: Καχάμπρε του Αρμάντο Ρομέρο από τις εκδόσεις Τόπος. Μιλάνε η Βικτωρία Κρητικού (καθηγήτρια του Τμήματος Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου), η Νικολέτα Μπούγου (υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου), η Αγαθή Δημητρούκα (μεταφράστρια) και ο Αρμάντο Ρομέρο (συγγραφέας του βιβλίου).

21:00: Χρώματα πολέμου, γκράφικ νόβελ του Άνχελ ντε λα Κάγιε από τις εκδόσεις red n’ noir. Μιλάνε ο Κρίτωνας Ηλιόπουλος (μεταφραστής του βιβλίου), ο Ανδρέας Αποστολίδης (συγγραφέας, σκηνοθέτης και μεταφραστής), η Δανάη Ταχτάρα (μεταφράστρια) και ο Άνχελ ντε λα Κάγιε (δημιουργός του γκράφικ νόβελ).

Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Την τρίτη και τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, η πρώτη θεματική έχει τίτλο "Φύλο, φυλή, τραύμα και τάξη" και θα γίνουν παρουσιάσεις με αφορμή τα βιβλία:

17:00: Ενσώματες εκπτώσεις έμψυχες συντέλειες, σκατένια πάρτι, ποιήματα 2013-2022 της Παγκόσμιας Τζένης /Universal Jenny από τις εκδόσεις RedMarks. Μιλάνε ο Θοδωρής Χιώτης (ποιητής), η Άντζελα Δημητρακάκη (συγγραφέας και ιστορικός τέχνης), η Παυλίνα Μάρβιν (ποιήτρια), η Παρθενόπη Μπουζούρη (ηθοποιός), ενώ την ψιλή κουβέντα συντονίζει η Κατερίνα Σεργίδου (εκδόσεις RedMarks).

18:00: Είμαστε οι απελευθερωτές μας, επιλεγμένα κείμενα του Τζαλίλ Α. Μουντακίμ από τις εκδόσεις Ψηφίδες. Μιλάνε ο Μανόλης Αρκολάκης (ιστορικός) και ο Χρίστος Μάης (μεταφραστής, επιμελητής και εκδότης του βιβλίου)

19:00: Chav του Ντ. Χάντερ από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων. Μιλάει ο Χρήστος Πάνας από τη μεταφραστική ομάδα του Chav.

20:00: Είμαι το τέρας που σας μιλάει του Πωλ Μπ. Πρεθιάδο από τις εκδόσεις Αντίποδες. Μιλάνε ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου (κριτικός κινηματογράφου) και η Έλενα-Όλγα Χρηστίδη (ψυχολόγος).

Η δεύτερη θεματική περιλαμβάνει ενημέρωση από δικηγόρους και δημοσιογράφους για το Εφετείο της υπόθεσης "Χρυσή Αυγή".

21:00: Συζήτηση με θέμα "#GDtrial: Το Εφετείο της Χρυσής Αυγής. Οι συνέπειες της καταδίκης και η επανάληψη της δίκης σε δεύτερο βαθμό". Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 θα ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό. Μετά από την πρωτόδικη διαδικασία που διήρκεσε πεντέμισι χρόνια κι έληξε τον Οκτώβριο του 2020 με την καταδίκη και φυλάκιση του αρχηγού της ναζιστικής οργάνωσης και των περισσότερων από τα ηγετικά της στελέχη, καθώς και των πυρηναρχών και μελών των ταγμάτων εφόδου Νίκαιας και Περάματος, το Α' Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων καλείται να επανεξετάσει την υπόθεση. Ενόψει του εφετείου και με τη συμμετοχή δικηγόρων από την υποστήριξη κατηγορίας (πολιτική αγωγή) και του Σημείου για τη Μελέτη και Αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς, το omniatv συντονίζει μια συζήτηση που θα κινηθεί γύρω από τα ερωτήματα: Τι περιλαμβάνει η δευτεροβάθμια εκδίκαση; Ποιες διαφοροποιήσεις μπορούν να προκύψουν σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση; Ποιες συνέπειες είχε η πρωτόδικη απόφαση για την ακροδεξιά στην Ελλάδα; Πώς διαμορφώνεται το κοινωνικό κλίμα ενόψει του εφετείου της Χ.Α.; Τι κατάλαβε και τι δεν κατάλαβε το πολιτικό σύστημα από την δίκη της Χ.Α.;

Μιλάνε η Χρύσα Παπαδοπούλου (δικηγόρος, υποστήριξη κατηγορίας οικ. Φύσσα), Κώστας Σκαρμέας (δικηγόρος, υποστήριξη κατηγορίας αιγύπτιων αλιεργατών), Ιωάννα Μεϊτάνη (συντονίστρια στο Σημείο για τη Μελέτη και την Αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς). Εισαγωγή και συντονισμός συζήτησης: Λουκάς Σταμέλλος (μέλος της συντακτικής ομάδας του omniatv).

 

 

Εικόνα
collage_books_n_beer_rednnoir_kypseli_festival_poster_inexarchiagr

 

Συμμετέχουν οι εκδόσεις:

Αίολος / Αιώρα / Ακυβέρνητες Πολιτείες / Αλεξάνδρεια / Αντίποδες / Απρόβλεπτες / Ασίνη / Ασύμμετρη Απειλή / Βαβέλ / Βιβλιοπέλαγος / Διάδοση / Δώμα / Εκδόσεις στο Περιθώριο / Εκδόσεις των Ξένων / Εκδόσεις των Συναδέλφων / Εκτός Γραμμής / Εκτός των τειχών / Ελευθεριακή Κουλτούρα / Έναστρον / Ενύπνιο / Εργατική Πάλη / Έρμα / Ευρασία / Ευτοπία / Θεμέλιο / Καστανιώτης / Κέλευθος / Κίχλη / Κυψέλη / ΚΨΜ / Μάγμα / Μπαταρία project / Ναυτίλος / Νήσος / Οξύ / Ουαπίτι / Πλήθος / Πόλις / Ποταμός / Πρωτοποριακή βιβλιοθήκη / Στάσει Εκπίπτοντες / Τεφλόν / Τοποβόρος / Τόπος / Ύψιλον / ΦΡΜΚ / Χαραμάδα / Ψηφίδες / Angelus Novus / Ars Nocturna / Carnivora / FULK / Firebrand / futura / jemma press / Kaboom / opera / opportuna / RedMarks / red n’ noir / Sestina / yusra

 

//
 

2ο Books n’ Beer fest

Που
Πλατεία Πρωτομαγιάς (Πεδίον του Άρεως)
Βρείτε το σημείο στο χάρτη, εδώ.

Πότε
Παρασκευή 3 έως Κυριακή 5 Ιουνίου, 2022
Παρασκευή από τις 15:00 μέχρι τις 22:00
Σάββατο και την Κυριακή από τις 12:00 μέχρι τις 22:00.

Ελεύθερη είσοδος

 

//

 

Το fb κάλεσμα στο φεστιβάλ

Εικόνα
books_n_beer_rednnoir_kypseli_festival_poster_inexarchiagr

 

 

Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Πενήντα τέσσερις γυναίκες tattoo artists, συμμετέχουν στην έκθεση που θα φιλοξενηθεί στον καινούργιο χώρο τέχνης HeartbeatInk Gallery, στο κέντρο της Αθήνας.

think

Η παράσταση "Προσοχή: Εκτελούνται Έργα" σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Νοεμή Βασιλειάδου, μετά από μια δυναμική εκκίνηση στη Θεσσαλονίκη, έρχεται στο Θέατρο Εμπρός, επαναφέροντας στο προσκήνιο το πλέον καίριο...

think

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, στην οδό Κύπρου στην Κυψέλη, φιλοξενεί στο ξεκίνημα τις νέας χρονιάς, μουσικές παραστάσεις, spoken word με ανοιχτό μικρόφωνο και περφόρμανς.

think

Newsletter