Το Videodrome του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ (1983) / σε Μεταμεσονύκτια Προβολή στην Ααβόρα

Το μελλοντολογικό θρίλερ του Καναδού Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, "Videodrome", προβάλλεται σε μεταμεσονύκτια προβολή από την κινηματογραφική λέσχη Midnight Express.

Ο εθισμός του ανθρώπου για την τεχνολογία και τα μίντια είναι η αφετηρία για δημιουργία ενός φιλμ φαντασίας, ενός θρίλερ για την κοινωνική μετάλλαξη. Η ταινία "Videodrome" (Βιντεοδρόμιο) του 1983, σε σενάριο και σκηνοθεσία Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ προβάλλεται στον κινηματογράφο Ααβόρα, από τη λέσχη Midnight Express

Την προβολή θα προλογίσει ο κριτικός κινηματογράφου Ρόμπυ Εκσιέλ.

Σημείωμα από τη σελίδα της λέσχης:
"Ένας τηλεοπτικός παραγωγός πέφτει πάνω σε μια πειρατική συχνότητα ενός καναλιού που δε μοιάζει με τα άλλα: Στο Videodrome παρουσιάζονται μονάχα βασανιστήρια και δολοφονίες. Και με το που θα το δείς, έχεις "παγιδευθεί" στον ιστό του. Ο δε έντονος σουρεαλισμός του φιλμ καθηλώνει αμέσως τον θεατή ταξιδεύοντάς τον σ’ έναν αλλόκοτο κόσμο ψευδαισθήσεων όπου η δύναμη του τηλεοπτικού μηνύματος υπερτονίζεται πειστικά και απειλητικά. Η πιο παράξενη, η πιο τολμηρή, η πιο... Κρονενμπεργκ-ική ταινία του δημιουργού της, με τον Τζέιμς Γουντς και την Ντέμπι Χάρι σε αδιανόητη σύζευξη, δεν αγοράστηκε ποτέ από έλληνα διανομέα, αν και σήμερα θεωρείται η πιο αντιπροσωπευτική ταινία του. Το Midnight Express την παρουσιάζει με περηφάνια σε μια μεταμεσονύχτια προβολή που θα σας μείνει αξέχαστη".

Τρέιλερ


Σύνοψη:

Ο Μαξ (James Woods) έχει ένα καλωδιακό κανάλι τηλεόρασης ο οποίος ψάχνωντας για καινούργια προγράμματα ανακαλύπτει το Videodrome, ένα κανάλι που δείχνει αληθινές σκηνές βιασμών, φόνων και βασανιστηρίων. O Mαξ αρχίζει να αντιλαμβάνεται τον εθισμό του στην βία από το Videodrome έχoντας φαντασιώσεις και παραισθήσεις. Η κοπέλα του Νίκι (Debbie Harry) πάει για οντισιόν σε αυτό το κανάλι και από εκεί ξεκινούν τα προβλήματα του Μαξ, καθώς η θέαση των εκπομπών του Videodrome έχει ως συνέπεια την μετάλλαξη του σώματος του στο απόλυτο όπλο εναντίων του.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία & σενάριο: Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ
Ηθοποιοί: Τζέιμς Γουντς, Ντέμπορα Χάρι, Λέσλι Κάρλσον, Λιν Γκόρμαν, Πίτερ Ντβόρσκι, Σόνια Σμιτς, Τζακ Κρίλεϊ

Εικόνα
videodrome_aavora_midnight_express_screening_inexarchiagr

//

Μεταμεσονύκτιες προβολές της κινηματογραφικής λέσχης "Midnight Express"

Που
Κινηματογράφος Ααβόρα
Ιπποκράτους 180, Αθήνα
Τηλ:21064623271

Πότε 
7 Μαρτίου, 2020
Σάββατο προς Κυριακή, 00.30 

Ταινία
Videodrome (1983)

Εισιτήρια
5 ευρώ

//


Τι είναι το "Midnight Express";
Από τη σύντομη και νοσταλγική περιγραφή τους: "Μεταμεσονύχτιες προβολές. Μας λείπουν. Επίσης μας λείπει η φθορα του φιλμ και οι υπότιτλοι σε πολυτονικό (παίζουμε και HD, αν κόπια δεν υπάρχει). Κουβέντα στη κουβέντα, ταινία στη ταινία. Και κάθε μήνα, μία προβολή - έστω, ας ειναι αυτό το αρχικό πλάνο. Εδώ κάνουμε κουβέντα. Αν ξέρετε κόσμο που νοσταλγεί τη φάση, ασχέτως με το αν την έχει ζήσει ή όχι, κάντε τον invite. Άντε, να μαζευόμαστε."

*Για να μάθετε ακόμη περισσότερα ακολουθήστε το γκρουπ στο fb.

Εικόνα
videodrome_aavora_midnight_inexarchiagr

Εικόνα

Ακολουθήστε το inExarchia το facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

H Aphrodite HGW και ο συνεργάτης της, συνθέτης και μουσικός παραγωγός Sifudindan, παρουσιάζουν το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της, με τίτλο "Ατάλαντη" στο HGW std. Η παρουσίαση του άλμπουμ, θα έχει την μορφή...

local

Η μεγάλη εβδομάδα του βιβλίου από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων μας περιμένει στο βιβλιοπωλείο, με μεγάλες προσφορές σε χιλιάδες τίτλους βιβλίων.

local

Το φιλοζωικό μπαζάρ που διοργανώνει η ομάδα "Αδέσποτα Εξάρχεια" στην πλατεία Εξαρχείων, με βίγκαν φαγητά και γλυκά, αλλά και λαμπάδες, ρούχα, τσάντες, χειροποίητα αντικείμενα, κοσμήματα, βιβλία και είδη δώρων...

local

Newsletter