Η ταινία τρόμου Candyman, του Κλάιβ Μπάρκερ, σε μεταμεσονύκτια προβολή στην Ααβόρα

Η ταινία τρόμου Candyman έρχεται σε πρώτη πανελλήνια προβολή στην Ααβόρα, από την κινηματογραφική λέσχη Midnight Express.

Ο Candyman είναι χαρακτήρας που γεννήθηκε μέσα από το διήγημα του Barker, "The Forbidden". Ο δημιουργός παίρνει την ιστορία και εντάσσει σε αυτή έναν αστικό θρύλο δημιουργώντας μια φιγούρα του απόκοσμου, ένα cult κακό. Σύμφωνα με το θρύλο λοιπόν ο γιος ενός σκλάβου συνάπτει ερωτικό δεσμό με την κόρη ενός πλουσίου και ως τιμωρία, θανατώνεται με τσιμπήματα μελισσών. Ο ήρωας της ταινίας, Candyman, κρύβεται στα γκέτο ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό σε μία προσπάθεια αλληγορικής προσέγγισης προσωπικοτήτων που μένουν αθάνατες μέσω των θρυλικών διηγήσεων.

Πρωταγωνιστικό δίδυμο η Virginia Madsen ως Helen και ο Tony Todd ως Candyman. Την ατμοσφαιρική μουσική υπογράφει ο Philip Glass.

Την προβολή του Midnight Express στην Ααβόρα θα προλογίσει ο stand-up κωμικός Ηλίας Φουντούλης, ο οποίος τρέφει μεγάλη αγάπη για το φανταστικό.

Σύνοψη:
Η φοιτήτρια Έλεν Λάιλ γράφει διατριβή πάνω στους τοπικούς μύθους. Έτσι μαθαίνει για τον Κάντιμαν, έναν μονόχειρα δολοφόνο που εμφανίζεται αν πεις το όνομα του πέντε φορές μπροστά σε καθρέπτη. Η Έλεν είναι δύσπιστη, αλλά καθώς διερευνά το θέμα βρίσκεται εμπρός αιματηρών αποδείξεων.

Τρέιλερ

Συντελεστές:
Συγγραφείς: Κλάιβ Μπάρκερ, Μπέρνερντ Ρόουζ
Σκηνοθέτες: Μπέρνερντ Ρόουζ
Ηθοποιοί: Βανέσα Γουίλιαμς, Βιρτζίνια Μάντσεν, Εχάντερ Μπέρκλεϊ, Κάσι Λέμονς, Μαριάνα Έλιοτ, Ντεζουάν Γκάι, Τεντ Ράιμι, Τόνι Τοντ

//

Μεταμεσονύκτιες προβολές της κινηματογραφικής λέσχης "Midnight Express"

Που
Κινηματογράφος Ααβόρα
Ιπποκράτους 180, Αθήνα
Τηλ:21064623271

Πότε 
8 Φεβρουαρίου, 2020 τα μεσάνυχτα
Σάββατο προς Κυριακή, 00.30 

Ταινία
Candyman (1992)

Εισιτήρια
5 ευρώ


//


Τι είναι το "Midnight Express";
Από τη σύντομη και νοσταλγική περιγραφή τους: "Μεταμεσονύχτιες προβολές. Μας λείπουν. Επίσης μας λείπει η φθορα του φιλμ και οι υπότιτλοι σε πολυτονικό (παίζουμε και HD, αν κόπια δεν υπάρχει). Κουβέντα στη κουβέντα, ταινία στη ταινία. Και κάθε μήνα, μία προβολή - έστω, ας ειναι αυτό το αρχικό πλάνο. Εδώ κάνουμε κουβέντα. Αν ξέρετε κόσμο που νοσταλγεί τη φάση, ασχέτως με το αν την έχει ζήσει ή όχι, κάντε τον invite. Άντε, να μαζευόμαστε."

 
*Για να μάθετε ακόμη περισσότερα ακολουθήστε το γκρουπ στο fb

Εικόνα
candyman_aavora_midnight_inexarchiagr

 

Εικόνα

Ακολουθήστε το inExarchia το facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

H Aphrodite HGW και ο συνεργάτης της, συνθέτης και μουσικός παραγωγός Sifudindan, παρουσιάζουν το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της, με τίτλο "Ατάλαντη" στο HGW std. Η παρουσίαση του άλμπουμ, θα έχει την μορφή...

local

Η μεγάλη εβδομάδα του βιβλίου από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων μας περιμένει στο βιβλιοπωλείο, με μεγάλες προσφορές σε χιλιάδες τίτλους βιβλίων.

local

Το φιλοζωικό μπαζάρ που διοργανώνει η ομάδα "Αδέσποτα Εξάρχεια" στην πλατεία Εξαρχείων, με βίγκαν φαγητά και γλυκά, αλλά και λαμπάδες, ρούχα, τσάντες, χειροποίητα αντικείμενα, κοσμήματα, βιβλία και είδη δώρων...

local

Newsletter