Νοταρά 26 - Πέντε χρόνια αλληλεγγύης και αντίστασης / ιντερνετική συναυλία

Ιντερνετικοί εορτασμοί της Νοταρά 26, με μηνύματα αλληλεγγύης από όλο τον κόσμο και online συναυλία με συμμετοχές πολλών καλλιτεχνών. Λόγω της πανδημίας, η γιορτή για τα πέντε χρόνια της Κατάληψης Στέγης Μεταναστών και Προσφύγων στα Εξάρχεια θα γίνει με live stream.

Οι εκδηλώσεις φέτος για την επέτειο της Νοταρά θα είναι ιντερνετικές και θα γίνει πάρτυ μέσω live stream. Με μηνύματα αλληλεγγύης από όλο τον κόσμο και εικονική συναυλία με συμμετοχές καλλιτεχνών, ανάμεσά τους και: ο Γιάννης Αγγελάκας, ο Δημήτρης Μυστακίδης, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, οι Social Waste, οι Rebel Diaz, οι Krav Boca, ο Παύλος Παυλίδης και άλλοι.


Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η ιστορία έχει ειπωθεί πολλές φορές έως τώρα. Την έχουμε ακούσει, παρακολουθήσει και τη ζήσαμε τα τελευταία πέντε χρόνια. Το 2015, με την έναρξη της μαζικής μετανάστευσης και αυτό που ονομάστηκε «προσφυγική κρίση», είδαμε τα πολιτικά, κοινωνικά και αστικά τοπία πολλών τόπων να αλλάζουν - συμπεριλαμβανομένης της Αθήνας, στην Ελλάδα. Τα γεγονότα άγγιξαν και επηρέασαν τη δημόσια και ιδιωτική ζωή πολλών. Το ξεκίνημα της Νοταρά 26 συμπίπτει με μια από αυτές τις στιγμές. Μια εποχή που μια ομάδα ανθρώπων, με ιδεώδη και πολιτική στόχευση την αυτοοργάνωση, τη συλλογική δράση και την αλληλεγγύη κινήθηκε για να καταλάβει ένα άδειο δημόσιο κτίριο στο κέντρο της πόλης και να δημιουργήσει ένα μέρος καταφυγίου και ασφάλειας για χιλιάδες πρόσφυγες που είχαν εγκαταλειφθεί στους δρόμους της Αθήνας. 

Αυτός ο Σεπτέμβρης σηματοδοτεί το πέμπτο έτος της ύπαρξης της κατάληψής μας. Είναι αλήθεια ότι μπορούμε να σημειώσουμε αυτήν την ημερομηνία στα ημερολόγιά μας και να τη θυμόμαστε ως μέρα δημιουργίας και εορτασμού. Αλλά τα μαθήματα που έχουμε μάθει, οι χαρούμενες στιγμές που έχουμε δημιουργήσει, οι αναμνήσεις και οι ζωές που έχουμε μοιραστεί, οι προκλήσεις και οι αγώνες που έχουμε αντιμετωπίσει και ξεπεράσει ως κοινότητα δεν είναι μετρήσιμα και υπερβαίνουν τα όρια του χρόνου. 

Αυτά τα πέντε χρόνια θα ήταν αδύνατα χωρίς την υποστήριξη και την αλληλεγγύη των γειτόνων, φίλων και συντρόφων μας εδώ και στο εξωτερικό και είμαστε βαθιά ευγνώμονες για αυτό. Ευχόμαστε να μπορούσαμε να δείξουμε την εκτίμησή μας και να γιορτάσουμε αυτήν την ημέρα με ένα μεγάλο πάρτι. Αλλά βιώνουμε μια περίεργη και δύσκολη στιγμή καθώς αντιμετωπίζουμε την πανδημία COVID19. Ίσως ο συμβιβασμός δεν είναι μια λέξη που θα θέλαμε να έχουμε στο πολιτικό μας λεξιλόγιο, αλλά σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις αυτής της εποχής, με προσοχή και σεβασμό στην υγεία και την ασφάλεια όλων των ατόμων και των κοινοτήτων, προσπαθήσαμε να χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία που έχουμε και να δημιουργήσουμε μια εικονική γιορτή. 

Για την πενταετή επέτειο της Νοταρά 26, λάβαμε μια συντριπτική ποσότητα αγάπης και υποστήριξης με τη μορφή μηνυμάτων και μουσικών βίντεο, από κατοίκους που έχουν φύγει και ταξιδέψει, από συντρόφους και από καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, και θα θέλαμε να τα μοιραστούμε μαζί σας. Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε σε ένα πάρτι ζωντανής ροής που θα πραγματοποιηθεί στη σελίδα μας στο Facebook, την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου από τις 18:00 έως τις 23:00. 

Οι τελευταίες βδομάδες προετοιμασίας μας υπενθύμισαν τη δημιουργική συλλογική δύναμη και τα επιτεύγματα που όχι μόνο δεν είναι αντίθετα, αλλά κυρίως οι καρποί της αλληλεγγύης και της αντίστασης. Ο αγώνας μας για μια διαφορετική και καλύτερη κοινωνία συνεχίζεται, αλλά αφιερώνουμε αυτήν τη στιγμή για να προβληματιστούμε και να υπενθυμίσουμε στον εαυτό μας και σε όλους/όλες εσάς που θα συμμετάσχετε σε αυτήν τη γιορτή ότι η αλληλεγγύη θα κερδίσει. 

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!
H Κοινότητα της ΝΟΤΑΡΑ 26


*περισσότερα στην σελίδα "Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26

**για να γνωρίσετε την Κατάληψη διαβάστε ακόμη: Το σπίτι των προσφύγων στα Εξάρχεια: Η κατάληψη στην Νοταρά

 

Εικόνα


Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Ο πολιτιστικός Χώρος 2510, διοργανώνει το 4ο Πασχαλινό Μπαζάρ στην γειτονιά των Εξάρχειων. Έως και 40 χειροτέχνες, σχεδιαστές κοσμημάτων και εκθέτες συμμετέχουν προβάλλοντας τη δουλειά τους.

local

H Aphrodite HGW και ο συνεργάτης της, συνθέτης και μουσικός παραγωγός Sifudindan, παρουσιάζουν το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της, με τίτλο "Ατάλαντη" στο HGW std. Η παρουσίαση του άλμπουμ, θα έχει την μορφή...

local

Η μεγάλη εβδομάδα του βιβλίου από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων μας περιμένει στο βιβλιοπωλείο, με μεγάλες προσφορές σε χιλιάδες τίτλους βιβλίων.

local

Newsletter