The Driller Killer: η απαγορευμένη ταινία του '79 στην οθόνη της Ααβόρας για μια μεταμεσονύκτια προβολή

Η τρέλα ενός καλλιτέχνη της Νέας Υόρκης τον οδηγεί σε ένα ανελέητο κυνηγητό θυμάτων στα σοκάκια της πόλης. Ανατριχιαστικό αιματοκύλισμα, για τους λάτρεις του ρετρό και του τρόμου από την κινηματογραφική λέσχη Midnight Express στο καθιερωμένο πλέον μεταμεσονύκτιο ραντεβού στην οθόνη της Ααβόρας, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου!

«Το 90% των ταινιών που με σημάδεψαν το έχω δει στην τηλεόραση. Ταινίες σαν κι αυτές του Ντάγκλας Σερκ και του Ρόμπερτ Άλντρις. Αργότερα ανακάλυψα τον Φελίνι, τον Μπέργκμαν, τον Χίτσκοκ και τον Κιούμπρικ στο σινεμά. Στη συνέχεια ενδιαφέρθηκα για το πρωτοποριακό κινηματογράφο του Stan Bradchage και για τον πειραματικό κινηματογράφο του Michael Snow. Στο τέλος κατέληξα να κάνω home movies με θέμα αυτό που γνώριζα καλύτερα, τη βία του περιθωρίου, μέσα στην οποία ζούσα τότε». 

Ο Έιμπελ Φερράρα μεταπήδησε από τη βιομηχανία πορνό σε αυτήν του τρόμου, με το Driller Killer το 1979 (πρώτη του "κανονική" ταινία, θα έλεγε κανείς, αν βγάζαμε δηλαδή απ' έξω το hardcore "Nine lives of a wet pussy") όπου, κι εκεί, ξεκινά μεν από μια βίαιη αφετηρία (ένας ζωγράφος τρελαίνεται και παίρνει σβάρνα τα βρωμερά σοκάκια της Νέας Υόρκης ξεπαστρεύοντας αστέγους) αλλά και πάλι αυτό που προκύπτει είναι μια παράξενη, αιχμηρή ηθογραφία του underground καλλιτεχνικού κυκλώματος της πόλης, μια ταινία σκοτεινή, δύσκολη και αιματοβαμμένη που απαγορεύτηκε με μιας στη Μεγάλη Βρετανία και κυκλοφόρησε uncut μόλις πριν λίγα χρόνια. 

*κείμενο από το κάλεσμα της εκδήλωσης στο facebook



Σκηνοθεσία: Έιμπελ Φεράρα

Πρωταγωνιστούν: Έιμπερ Φεράρα, Μπέιμπι Ντέι, Κάρολιν Μαρζ
Διάρκεια: 99'


 
// 

Και για όσους έφτασαν μέχρι εδώ, που είμαστε σίγουροι ότι είστε πολλοί, όπως κάθε φορά αναφέρουμε. Τι είναι το "Midnight Express"; Από τη σύντομη και νοσταλγική περιγραφή τους: "Μεταμεσονύχτιες προβολές. Μας λείπουν. Επίσης μας λείπει η φθορα του φιλμ και οι υπότιτλοι σε πολυτονικό (παίζουμε και HD, αν κόπια δεν υπάρχει). Κουβέντα στη κουβέντα, ταινία στη ταινία. Και κάθε μήνα, μία προβολή - έστω, ας ειναι αυτό το αρχικό πλάνο. Εδώ κάνουμε κουβέντα. Αν ξέρετε κόσμο που νοσταλγεί τη φάση, ασχέτως με το αν την έχει ζήσει ή όχι, κάντε τον invite. Αντε, να μαζευόμαστε" 

Θα μάθετε ακόμη περισσότερα εδώ, στο γκρουπ στο facebook.


//

Ινφο

Μεταμεσονύκτιες προβολές της κινηματογραφικής λέσχης "Midnight Express"

Που
Κινηματογράφος Ααβόρα

Ιπποκράτους 180, Νεάπολη,
τηλ.2106423271

Πότε 
20 Απριλίου τα μεσάνυχτα, Σάββατο προς Κυριακή, 00.30

The Killer Driller (1979)
 

Εισιτήρια
5 ευρώ 


 

Εικόνα


 

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

H Aphrodite HGW και ο συνεργάτης της, συνθέτης και μουσικός παραγωγός Sifudindan, παρουσιάζουν το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της, με τίτλο "Ατάλαντη" στο HGW std. Η παρουσίαση του άλμπουμ, θα έχει την μορφή...

local

Η μεγάλη εβδομάδα του βιβλίου από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων μας περιμένει στο βιβλιοπωλείο, με μεγάλες προσφορές σε χιλιάδες τίτλους βιβλίων.

local

Το φιλοζωικό μπαζάρ που διοργανώνει η ομάδα "Αδέσποτα Εξάρχεια" στην πλατεία Εξαρχείων, με βίγκαν φαγητά και γλυκά, αλλά και λαμπάδες, ρούχα, τσάντες, χειροποίητα αντικείμενα, κοσμήματα, βιβλία και είδη δώρων...

local

Newsletter