Το Δωμάτιο του Τόμι Γουαζό σε μεταμεσονύκτια προβολή στην Ααβόρα

Η απολαυστικά χειρότερη ταινία όλων των εποχών, "Το Δωμάτιο" του Τόμι Γουαζό (2003), είναι η ταινία που επιλέγει η κινηματογραφική λέσχη Midnight Express.

Μία ταινία από τον χειρότερο ηθοποιό και σκηνοθέτη, με άκυρες ατάκες, με σενάριο που εκπλήσσει για το πόσο κακογραμμένο είναι, μια ταινία που δε μπορούμε να εντάξουμε σε κάποιο κινηματογραφικό είδος, αλλά σίγουρα πρέπει να απολαύσουμε, "Το Δωμάτιο" (The Room), προβάλλεται στον κινηματογράφο Ααβόρα από το Midnight Express

Σύνοψη:
Ο Τζόνι είναι ένας πετυχημένος τραπεζίτης που ζει στο Σαν Φρανσίσκο με τη Λίζα, τη μέλλουσα σύζυγό του. Λίγο πριν τον γάμο τους, η Λίζα συνειδητοποιεί πως δεν είναι πια ερωτευμένη με τον Τζόνι και αρχίζει μια παράνομη σχέση με τον κολλητό του φίλο, τον Μαρκ.

Εικόνα
the_room_wiseau_aavora_film_midnight_express_inexarchiagr

Το Midnight Express, για την ταινία:

"Μια δοκιμή θα σας πείσει: τo "Room" είναι μια ταινία που μοιάζει να έχει γυριστεί, μονταριστεί, ερμηνευτεί και σκηνοθετηθεί από φρενοβλαβείς. Το στόρι αφορά τον Τζόνι, έναν "πετυχημένο επαγγελματία" (δεν μαθαίνουμε ποτέ τι δουλειά κάνει), την αρραβωνιαστικιά του Λίζα (που το φιλμ προσπαθεί να μας πείσει πως είναι εμφανίσιμη - ανεπιτυχώς) και τον καλύτερό του φίλο, τον Μαρκ - ένα κλασικό ερωτικό τρίγωνο με ερωτικές σκηνές που προκαλούν μάλλον ναυτία, ατάκες από το πουθενά, χαρακτήρες που πηγαινοέρχονται χωρίς λόγο και "συμβολικά" στατικά πλάνα (όπως αυτό ενός κουταλιού) που προκαλούν εγκεφαλικά.

Η ιστορία μας αρχίζει το 2002, όταν δηλαδή ο ηθοποιός Τόμι Γουαζό ολοκληρώνει το θεατρικό του έργο "Το δωμάτιο" και προσπαθεί να το ανεβάσει. Δίχως να τα καταφέρει, δουλεύει μια μυθιστορηματική διασκευή και αναζητά εκδότη. Τζίφος. Απεγνωσμένος ετοιμάζει σεναριακή διασκευή και να βρει ο ίδιος χρήματα για την παραγωγή. Τα λεφτά βρίσκονται, εντέλει, όταν στήνει μια επιχείρηση εισαγωγής δερμάτινων μπουφάν - μαϊμού από την Κορέα. Ο τελικός προϋπολογισμός, υπέρογκος για μια μικρή, ανεξάρτητη παραγωγή: 6 εκατ. δολάρια. Ο Γουαζό αγοράζει εγχειρίδια περί σκηνοθεσίας, δύο κάμερες, και - το πιο θεόμουρλο όλων - διαφημιστικό χώρο σε ψηλή κορυφή του Χόλιγουντ, για τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Η αφίσα της ταινίας, με τη φάτσα του σε ένα μουτρωμένο ενσταντανέ, γίνεται τουριστική ατραξιόν. Είναι μόνο η αρχή.

Το φιλμ ολοκληρώνεται το 2003 και η πρώτη προβολή γίνεται στο Λος Αντζελες, σε αίθουσα κλεισμένη από τον Γουαζό. Οι θεατές έρχονται να δουν ένα δράμα, "που παραπέμπει στις κορυφές του Τενεσί Γουίλιαμς", σύμφωνα με το πόστερ. Έπειτα από μισή ώρα, ζητούν τα λεφτά τους πίσω εξοργισμένοι. Το αρνητικό feedback από στόμα σε στόμα κάνει την αίθουσα να γεμίζει από θεατές που, προς μεγάλη έκπληξη του δημιουργού, αντί να συγκινηθούν, ξεραίνονται στα γέλια.

Ο Γουαζό δεν αντιλαμβάνεται τις αντιδράσεις του κόσμου. Μόνον ότι το διασκεδάζουν. "Λες να έχω ταλέντο στην κωμωδία;", αναρωτιέται και ύστερα από προετοιμασία ετών γράφει και σκηνοθετεί τον πιλότο μιας τηλεοπτικής σειράς ονόματι "The neighbors", τον οποίο και προσπαθεί να πουλήσει το 2009. Κανένα κανάλι δεν τσιμπάει. Το άθλιο τρέιλερ που κυκλοφορεί στο YouTube δείχνει ότι το ταλέντο του κυρίου Γουαζό στην κωμωδία συναγωνίζεται εκείνο στο δράμα. Στο μεταξύ, χρόνια μετά την πρώτη προβολή, το "Room" έχει γίνει περιζήτητο. Η ταινία προκαλεί χαμό στο διαδίκτυο, στις σποραδικές προβολές το κοινό ξέρει κάθε ατάκα και η ταινία γίνεται πλέον καλτ και ο Τόμι Γουαζό σελέμπριτι. Γνωστοί κωμικοί εκφράζονται δημοσίως με τα καλύτερα λόγια για το "Room". Έτσι, η φήμη του ξεπερνά τα σύνορα των ΗΠΑ. Κανείς δεν φεύγει δυσαρεστημένος από τις μεταμεσονύχτιες προβολές του. Οι οπαδοί έχουν διασκεδάσει με το παραπάνω και οι λίγοι που είδαν το φιλμ για πρώτη φορά δύσκολα μπορούν να ξεπεράσουν το σοκ. Δεν έχουν κι άδικο. Το "The Room" είναι μια ταινία που, στ' αλήθεια, δεν μοιάζει με καμία άλλη. Ακόμη κι αν είναι η χειρότερη όλων των εποχών".

 
*περισσότερες πληροφορίες, εδώ  

Τρέιλερ


Συντελεστές:
Σκηνοθεσία / Σενάριο: Τόμι Γουαζό
Πρωταγωνιστούν: Τόμι Γουαζό, Tζουλιέτ Ντανιέλ, Κρεγκ Σέστερο.
Διάρκεια: 99'

//

Που
Κινηματογράφος Ααβόρα
Ιπποκράτους 180, Αθήνα
Τηλ:21064623271

Πότε 
29 Φεβρουαρίου τα μεσάνυχτα
Σάββατο προς Κυριακή, 00.30 

Ταινία
Το Δωμάτιο | The Room (2003)

Εισιτήρια
5 ευρώ

//

Τι είναι το "Midnight Express";
Από τη σύντομη και νοσταλγική περιγραφή τους: "Μεταμεσονύχτιες προβολές. Μας λείπουν. Επίσης μας λείπει η φθορα του φιλμ και οι υπότιτλοι σε πολυτονικό (παίζουμε και HD, αν κόπια δεν υπάρχει). Κουβέντα στη κουβέντα, ταινία στη ταινία. Και κάθε μήνα, μία προβολή - έστω, ας ειναι αυτό το αρχικό πλάνο. Εδώ κάνουμε κουβέντα. Αν ξέρετε κόσμο που νοσταλγεί τη φάση, ασχέτως με το αν την έχει ζήσει ή όχι, κάντε τον invite. Άντε, να μαζευόμαστε."

*Για να μάθετε ακόμη περισσότερα ακολουθήστε το γκρουπ στο fb.

Εικόνα
the_room_wiseau_aavora_midnight_express_inexarchiagr

Εικόνα

Ακολουθήστε το inExarchia το facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

H Aphrodite HGW και ο συνεργάτης της, συνθέτης και μουσικός παραγωγός Sifudindan, παρουσιάζουν το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της, με τίτλο "Ατάλαντη" στο HGW std. Η παρουσίαση του άλμπουμ, θα έχει την μορφή...

local

Η μεγάλη εβδομάδα του βιβλίου από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων μας περιμένει στο βιβλιοπωλείο, με μεγάλες προσφορές σε χιλιάδες τίτλους βιβλίων.

local

Το φιλοζωικό μπαζάρ που διοργανώνει η ομάδα "Αδέσποτα Εξάρχεια" στην πλατεία Εξαρχείων, με βίγκαν φαγητά και γλυκά, αλλά και λαμπάδες, ρούχα, τσάντες, χειροποίητα αντικείμενα, κοσμήματα, βιβλία και είδη δώρων...

local

Newsletter