Αφιέρωμα στον Φ. Γκ. Λόρκα στο Τριανόν με συναυλία και προβολή

Ένα αφιέρωμα στον σπουδαίο ισπανό ποιητή Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, με αναφορές στη ζωή και το έργο του, καθώς και την προσφορά του στον παγκόσμιο πολιτισμό, παρουσιάζουν το συγκρότημα έντεχνης ελληνικής μουσικής "Έμμελον" και ο κινηματογράφος Τριανόν, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με τίτλο "Μουσικές Τρίτες", την Τρίτη 6 Μαρτίου, από τις 8.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει συναυλία από το "Έμμελον" με τραγούδια σημαντικών ελλήνων και ισπανών συνθετών, που ξεκινά στις 20.00 και προβολή της ταινίας "Γη και Ελευθερία" σε σκηνοθεσία Κεν Λόουτς, στις 22.00.

Έμμελον
Το συγκρότημα έντεχνης ελληνικής μουσικής, δημιουργήθηκε την
άνοιξη του 2004 στην Αθήνα με στόχο να αναδείξει και κυρίως να διατηρήσει την αξία του διαχρονικού ελληνικού τραγουδιού.
Δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία και σεβασμό στο έργο όλων των σημαντικών συνθετών της έντεχνης μουσικής (Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Μ. Λοΐζο, Στ. Ξαρχάκο, Γ. Μαρκόπουλο κ.α.) και ποιητών – στιχουργών (Ο. Ελύτη, Ν. Γκάτσο, Λ. Παπαδόπουλο, Μ. Ελευθερίου κ.ά.), πραγματοποιούν μουσικές παραστάσεις παρουσιάζοντας μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα του έργου τους ή ακόμα και ειδικά αφιερώματα σε αυτούς.

Συντελεστές
Τραγουδούν: Κώστας Μάντζιος, Σπύρος Κουτσοβασίλης
Έκτακτη συμμετοχή: Ζανέτ Καπούγια
Συνοδεύει 7μελής ορχήστρα και 30μελής μικτή χορωδία
Μουσική επιμέλεια: Ελευθέριος Μαυρομμάτης
Διάρκεια συναυλίας: 90'

//

Περιγραφή ταινίας 
Γη και Ελευθερία (Tierra y Libertad/ Land and Freedom)
Η ταινία διαδραματίζεται στην Ισπανία, την περίοδο του εμφυλίου πολέμου, στην έναρξη του οποίου δολοφονήθηκε ο Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα από το δικτατορικό καθεστώς του Φράνκο.
Μια Βρετανίδα ανακαλύπτει επιστολές, φωτογραφίες και αποκόμματα εφημερίδων που είχε κρυμμένα ο παππούς της. Διαβάζοντας τα γράμματα μαθαίνει ότι ο εκλιπών, κομμουνιστής εργάτης από το Λίβερπουλ, είχε πολεμήσει στον Ισπανικό Εμφύλιο και είχε ζήσει από κοντά τις συγκρούσεις, τις σφαγές, αλλά και τις έριδες που ξέσπασαν ανάμεσα στα επαναστατικά κινήματα, μεταξύ των αναρχικών του POUM και των δημοκρατικών των Διεθνών Ταξιαρχιών, με ολέθριες συνέπειες για τους αγωνιστές.

Βρετανία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία | 1995 | 109’ | Έγχρωμη

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Κεν Λόουτς
Σενάριο: Τζιμ Άλλεν
Μουσική: Τζωρτζ Φέντομ
Παίζουν: Ιαν Χαρτ, Ροζάνα Παστόρ, Ζορντί Ντοντέ, Μαρκ Μαρτίνεζ


Εικόνα
landandfreedom2_inexarchia


Εικόνα
landandfreedom1_inexarchia

Βιογραφικό σκηνοθέτη 
Ο Κεν Λόουτς (Ken Loach) γεννήθηκε στο Νουνέατον της Αγγλίας. Σπούδασε νομική στην Οξφόρδη και ασχολήθηκε από φοιτητής με το θέατρο. Ξεκίνησε με δουλειές στη βρετανική τηλεόραση και στη συνέχεια στράφηκε στον κινηματογράφο. Ο ίδιος είναι έντονα πολιτικοποιημένος και στρατευμένος στην Αριστερά, κάτι που 
αποτυπώνεται στις ταινίες του. Έχει κερδίσει δύο φορές Χρυσό Φοίνικα (2006, Ο άνεμος χορεύει το κριθάρι και το 2016,  Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ). Επίσης, έχει κερδίσει δύο φορές το Βραβείο Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, (1991, Ριφ-Ραφ και το 1995, Γη και ελευθερία).

//

Ινφο

Συναυλία με το συγκρότημα έντεχνης ελληνικής μουσικής "ΈΜΜΕΛΟΝ"
Προβολή της ταινίας «Γη και Ελευθερία» (Σκηνοθεσία: Κεν Λόουτς)

Τριανόν
Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101 (Μετρό Βικτώρια)
τηλ.: 210 8215469 και πληροφορίες στη σελίδα του Τριανόν

Ημέρα
Τρίτη 6 Μαρτίου 2018 
20.00 Συναυλία
22.00 Προβολή ταινίας

Εισιτήρια
10 ευρώ 
8 ευρώ (ΑμεΑ, άνεργοι, προπώληση)

Προπώληση μέσω Viva.gr και στο ταμείο του Τριανόν
 

Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Πενήντα τέσσερις γυναίκες tattoo artists, συμμετέχουν στην έκθεση που θα φιλοξενηθεί στον καινούργιο χώρο τέχνης HeartbeatInk Gallery, στο κέντρο της Αθήνας.

think

Η παράσταση "Προσοχή: Εκτελούνται Έργα" σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Νοεμή Βασιλειάδου, μετά από μια δυναμική εκκίνηση στη Θεσσαλονίκη, έρχεται στο Θέατρο Εμπρός, επαναφέροντας στο προσκήνιο το πλέον καίριο...

think

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, στην οδό Κύπρου στην Κυψέλη, φιλοξενεί στο ξεκίνημα τις νέας χρονιάς, μουσικές παραστάσεις, spoken word με ανοιχτό μικρόφωνο και περφόρμανς.

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter