Υπερεντατικά μαθήματα πάνω στον εσωτερικό διάλογο / Νέα έκθεση στον χώρο τέχνης FokiaNou Art Space

Νίνα Κοταμανίδου και Γεωργία Τουλιάτου συνθέτουν τα "Υπερεντατικά μαθήματα πάνω στον εσωτερικό διάλογο" στην έκθεση που φιλοξενείται στον χώρο σύγχρονης τέχνης FokiaNou Art Space.

H FokiaNou Art Space παρουσιάζει την διατομική έκθεση The beheaded researchers present: Υπερεντατικά μαθήματα πάνω στον εσωτερικό διάλογο.

Οι Νίνα Κοταμανίδου και Γεωργία Τουλιάτου εξωτερικεύουν αποσπασματικές και επαναλαμβανόμενες εσωστρεφείς σκέψεις όπως πυροδοτούνται από εξωτερικές συνθήκες. Το έργο τους αναφέρεται στον τρόπο που αντιδρούν στα γεγονότα της αδιαφορίας, της άγνοιας και της μοναξιάς ενώ αντανακλά την ανησυχία τους. Σχέδια και πίνακες ζωγραφικής, παρουσιάζουν την αντίθεση του ονείρου μιας ευτυχισμένης ζωής, με τη δυσκολία διαχείρισης μιας θεωρητικά ευνοϊκής κατάστασης σαν μέλη ενός οικονομικά εύρωστου πολιτισμού αφθονίας.

Η έρευνα της προσωπικότητας του ατόμου ως "μπολιασμένο υποκείμενο" [knotted subject} όπως ορίστηκε από την A.S.Byatt στο Identity and the Writer, αποτελεί τη βάση παραγωγής μια σειράς κειμένων και κεντημάτων από τις δυο εικαστικούς. Η δημιουργία του έργου ως σύμπτωμα και η ταυτόχρονη μελέτη του συντελούν στη κατανόηση της πολύπλοκης δομής και των αντιφατικών στοιχείων που συνθέτουν την έννοια της πολιτισμικής και κοινωνικής ταυτότητας.  Υπερμεγέθεις εικόνες γλυκών, στίχοι με νόημα, αμήχανες απορίες, κλισέ που λένε αλήθειες και κλισέ με αναθεματισμένα ψέματα, λεκτικές καραμέλες συνθέτουν τα Υπερεντατικά μαθήματα πάνω στον εσωτερικό διάλογο.

Εικόνα
FokiaNou_Art_Space__thebeheaded_exhibition_inexarchiagr

Νίνα Κοταμανίδου ασχολείται με την καθημερινότητα σαν διαδικασία κατανόησης του εαυτού και του κόσμου.  Η καθησυχαστική ευδαιμονία που διαποτίζει την δυτική κουλτούρα σε αντιπαράθεση με την ανικανοποίητη αυτοπραγμάτωση μας είναι ένας χώρος εντάσεων που ορίζει την καλλιτεχνική δράση της αλλά και το ακαδημαϊκό της ενδιαφέρον. Σπούδασε ζωγραφική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακό από το Soton και PhD από το UniS στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Τζώρτζια Τουλιάτου γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε ζωγραφική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Wimbledon College of Arts, University of the Arts, London. Η δουλειά της αφορά στη συγκρότηση και διατύπωση προστατευτικών αφηγήσεων και τη λειτουργία της μνήμης που υποστηρίζει την δημιουργία τους. Κείμενα και έργα της βρίσκονται σε Ιαπωνία, Kορέα, Ρωσία, ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

Εικόνα
FokiaNou_Art_Space_2022_thebeheaded_exhibition_inexarchiagr



Εικόνα
FokiaNou_Art_Space_2022_exhibition_inexarchiagr


Ο χώρος σύγχρονης τέχνης FokiaNou Art Space

Ένας δραστήριος καλλιτεχνικός πυρήνας που ενθαρρύνει τη συνεργασία Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, συνεισφέροντας στην εγχώρια καλλιτεχνική κοινότητα. Ένα διαμέρισμα σε μια παλιά πολυκατοικία του κέντρου της Αθήνας έχει μετατραπεί σε ένα ανοιχτό χώρο έκφρασης και δημιουργίας που φιλοξενεί εκθέσεις, εργαστήρια και διαλέξεις. Δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2014 από την Blanka Amezkua με την ονομασία Fo Kia Nou 24/7 ενώ από το φθινόπωρο του 2016 βρίσκεται υπό την διεύθυνση και την επιμέλεια των εικαστικών, Mary Cox και Παναγιώτη Βούλγαρη.


//

Extra Ίνφο

Που
FokiaNou Art Space
Φωκιανού 24, Παγκράτι

7ος όροφος

Πότε
Εγκαίνια: Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου, 2022 στις 5:00μμ.
Διάρκεια: 10 - 26 Φεβρουαρίου 2022
Ώρες: Πέμπτη με Σάββατο, 5:00μμ. - 8:00μμ.

Είσοδος ελεύθερη

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για τους επισκέπτες της έκθεσης, σε όλους τους χώρους της FokiaNou Art Space, συμπεριλαμβανομένης της ταράτσας, του ασανσέρ και του κλιμακοστασίου του κτηρίου, διατηρώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις και τον προβλεπόμενο αριθμό ατόμων.

//

To fb σελίδα της FokiaNou Art Space

Εικόνα
FokiaNou_Art_Space_2022_thebeheaded_exhibition_poster_inexarchiagr


 

Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

124 ταινίες από 42 χώρες, 40 περφόρμανς και 2 εργαστήρια μας περιμένουν για δύο ημέρες του Απριλίου, στο φεστιβάλ που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών, στο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή.

think

«Όταν έχεις κουραστεί να κάνεις έρωτα με την ασχήμια, το να πέσεις σ’ έναν πελάτη με φιλντισένιο χαμόγελο που σου λέει πόσο όμορφη είσαι μες στη βροχή και κάτω απ’ το μπαλκόνι σου, κι έχει την πρόνοια να μη...

think

Το εξειδικευμένο κατάστημα ξυλείας, ειδών κιγκαλερίας και χρωματοπωλείο του Σωτήρη και της Νίκης για ό,τι χρειαζόμαστε για το σπίτι, το μπαλκόνι, την αυλή και όλα τα μαστορέματα του σπιτιού μας. Ξυλεία, χρώματα...

think

Newsletter