Το Woodmind, στη Χαριλάου Τρικούπη είναι το κατάστημα που εμπιστευόμαστε για κάθε μαστόρεμα!

Το εξειδικευμένο κατάστημα ξυλείας, ειδών κιγκαλερίας και χρωματοπωλείο του Σωτήρη και της Νίκης για ό,τι χρειαζόμαστε για το σπίτι, το μπαλκόνι, την αυλή και όλα τα μαστορέματα του σπιτιού μας. Ξυλεία, χρώματα, μικροέπιπλα, αναλώσιμα, υλικά και εργαλεία ειδικές κατασκευές αλλά και εξατομικευμένες συμβουλές όλα στο τεχνικό κατάστημα της γειτονιάς, δίπλα μας!

Συντάκτης: Κλέλια Αρμπηλιά / Φωτογραφίες: Georgia Maragopoulou - advart / Eπιμέλεια δημοσίευσης: Γιώργης Φιοράκης

 

Τα καταστήματα με εργαλεία μας είναι οικεία σε κάθε γειτονιά και κάθε πόλη. Όπου και αν μεγαλώσαμε, η περιοχή έχει τα δικά της και συνήθως γνωρίζουμε τους ιδιοκτήτες με τα μικρά τους ονόματα. Στην Αθήνα, τα καταστήματα με “είδη κιγκαλερίας” ξεκίνησαν από το εμπορικό τρίγωνο του κέντρου στα τέλη του 19ου αιώνα. Η παράδοση τα θέλει να είναι κυρίως οικογενειακές μικρές επιχειρήσεις, πράγμα που πλειοψηφικά ισχύει μέχρι και σήμερα που κάθε εμπορικός δρόμος έχει το δικό του σημείο και ανθρώπους για τα μαστορέματά μας και για τις προμήθειες των επαγγελματιών. Κοιτώντας προς τα πίσω, έχει ενδιαφέρον ότι στην Ευρώπη η ιστορία αναφέρει καταστήματα με εργαλεία για αγρότες ή σιδηρουργούς από τον Μεσαίωνα. Άλλωστε η ιστορία της ανθρώπινης εξέλιξης συνδέεται άμεσα με τη χρήση εργαλείων από τις απαρχές του ανθρώπινου πολιτισμού. Από τη βιομηχανική επανάστασή και μετά η πιο μαζική παραγωγή προϊόντων και εργαλείων που αφορούν την ξυλεία, τη σιδηρουργία και ούτω καθεξής, τοποθέτησε τα τεχνικά καταστήματα σε κάθε γωνιά και κάθε κοινότητα. Μπορεί πλέον να βρισκόμαστε στον εικοστό πρώτο αιώνα και τα τεράστια και αχανή μεγάλα τεχνικά καταστήματα να προσφέρουν αυτά τα προϊόντα, αλλά κακά τα ψέματα, την εμπιστοσύνη μας κερδίζουν πάντα οι άνθρωποι στη γειτονιά μας. Στα Εξάρχεια λοιπόν και στη Νεάπολη, όπου διαφορετικά παλιά επαγγέλματα συνεχίζουν να υπάρχουν και να μακροημερεύουν δε θα μπορούσαν να λείπουν τα αντίστοιχα σημεία. Εμείς γνωρίσαμε τη Νίκη και τον Σωτήρη, που τρέχουν το WoodMind, επί της Χαρίλαου Τρικούπη, ένα κατάστημα  αφιερωμένο αρχικά στην ξυλεία και πλέον ένα σημείο για να βρούμε ότιδήποτε χρειαζόμαστε και θέλουμε γύρω από το χρώμα και όλα αυτά τα πρακτικά που διευκολύνουν τη ζωή μας. 

 

Εικόνα
ξύλα κατασκευές χρωματοπωλείο χρώμα woodmind Αθήνα

 

Εικόνα
ξύλα κατασκευές χρωματοπωλείο χρώμα woodmind Αθήνα

 

Εικόνα
ξύλα κατασκευές χρωματοπωλείο χρώμα woodmind Αθήνα

Wood Mind / Χαρίλαου Τρικούπη 140, Νεάπολη Εξαρχείων
ESHOP | WEB | INSTAGRAM

 

Ήξερες ότι; Η παράξενη ορολογία στα ελληνικά “Κιγκαλερία” προέρχεται από τη γαλλική λέξη "Quincaillerie" με την οποία και υπονοείται κάθε μεταλλικό μικροαντικείμενο κυρίως οικιακής, οικοδομικής ή κηπευτικής χρήσης. Μάλιστα λένε, ότι όταν το πρώτο κατάστημα άνοιξε στην οδό Αιόλου, φώναζαν περιπαιχτικά τον υπεύθυνο “καγκελάριο”. Σήμερα λοιπόν τα είδη κιγκαλερίας αναφέρονται σε ό,τι μικροαντικείμενο χρειαζόμαστε και βρίσκονται εντός των τεχνικών καταστημάτων της γειτονιάς μας. 

 

Πριν τέσσερα περίπου χρόνια λοιπόν, στην καραντίνα, τότε που η ο κόσμος σταμάτησε για λίγο να τρέχει και πολλοί άνθρωποι άλλαξαν τη ζωή τους, ο Σωτήρης, που είναι μηχανολόγος μηχανικός με πάνω από είκοσι χρόνια εμπειρίας στον τομέα της ξυλείας, πήρε την απόφαση να μεταδώσει αυτή τη γνώση δημιουργώντας μαζί με τη Νίκη ένα κατάστημα που ειδικεύθηκε αρχικά στη διακοσμητική ξυλεία. Στην αρχή το Woodmind ξεκίνησε ως ο φυσικός χώρος του πρότζεκτ και αρχικά ως αποθήκη, όμως η γειτονιά φάνηκε ότι είχε ανάγκη από ένα τεχνικό κατάστημα και έτσι γρήγορα εξελίχθηκε στο δικό μας σημείο για να βρούμε ό,τι χρειάζεται για τις κατασκευές μας ή να ανακαλύψουμε τις πολλές εφαρμογές που έχει το ξύλο, οι ποιότητές του και τα είδη του στην καθημερινή μας ζωή. Συγχρόνως, πλέον το Woodmind είναι και χρωματοπωλείο, προσφέροντας ουσιαστικές και άμεσες λύσεις σε ότι χρειάζεται η ανανέωση του χώρου μας. Πιο συγκεκριμένα το Woodmind είναι τεχνικό κατάστημα, χρωματοπωλείο και εξειδικεύεται στο εμπόριο ξυλείας.  

Αν λοιπόν στην αλλαγή των εποχών σχεδιάζεις κάποια μίνι diy ανακαίνιση τότε δε χρειάζεται να πας μακριά, η πάντα χαμογελαστή και με χιούμορ Νίκη που κρατάει το κατάστημα θα σε βοηθήσει και με τον Σωτήρη θα σε κατευθύνουν κατάλληλα. Συζητάμε για ωραίες και εύκολες αλλαγές που μπορούν να ομορφύνουν τον χώρο και την καθημερινότητά μας και τι βρίσκουμε στο Woodmind. Για τις αρχές της άνοιξης λοιπόν που, όσοι είμαστε τυχεροί, κοιτάμε πως θα φτιάξουμε το μπαλκόνι, την ταράτσα ή τον κήπο μας, όπου και θα περάσουμε το ζεστό αθηναϊκό καλοκαίρι τα παιδιά αναλαμβάνουν να μας προμηθεύσουν αλλά και να τοποθετήσουν πέργκολες, καφασωτά στα οποία αναπτύσσονται τα φυτά μας, γλάστρες ξύλινες και ζαρντινιέρες, ντεκ πατώματα, και ξυλοκατασκευές για να μη μας βλέπουν (ιδανικά αν θέλουμε να λιαστούμε), σίτες και πλαστικά δίχτυα για τα παράθυρα και πολλά άλλα. Σε ό,τι αφορά το φρεσκάρισμα του σπιτιού μας με ένα βαψιματάκι, τότε είμαστε στο ιδανικό μέρος, τα παιδιά όχι μονό διαθέτουν μια σεβαστή γκάμα από χρώματα και όλα τα περιφερειακά και αναλώσιμα που χρειαζόμαστε (από πινέλα, χρώματα, αστάρι έως σκάλες) αλλά είναι  και εδώ για να μας δώσουν και τις κατάλληλες συμβουλές για το πώς να το κάνουμε σωστά σε κάθε περίπτωση. Ανάμεσα σε άλλα, μάθαμε εδώ ότι πλέον μπορείς να εξαλείψεις τη σκουριά και βάψεις τα κάγκελα του μπαλκονιού σου εύκολα και γρήγορα με ειδικά χρώματα που δε χρειάζονται προεργασία. Πλαστικά χρώματα, οικολογικά, λαδομπογιές, ακρυλικά για εξωτερική χρήση, ξυλοπροστασία, συντήρηση ξύλου, χρώματα κιμωλίας και όλα τα καλά μαζεμένα σ΄ένα κατάστημα πραγματικά μας λύνουν τα χέρια και γλιτώνουμε τόσο χρόνο και κόπο. Οι εφαρμογές ξυλείας που προσφέρονται μέσα από τα προϊόντα και υπηρεσίες του Woodmind φυσικά αφορούν και την κατασκευή μικροεπίπλων όπως βιβλιοθήκες, ράφια, τραπεζαρίες, ξύλινοι πάγκοι και ότι μπορεί να κάνει πιο όμορφο-γιατι δεν ξέρουμε για εσάς, αλλά εμείς πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει πιο όμορφο και ζεστό υλικό από το ξύλο-, αλλά και αλλαγή και ανακαίνιση στις ντουλάπες ή τα ντουλάπια μας. Οι αλλαγές στο σπίτι μπορούν να φέρουν φρεσκάδα και νέα ενέργεια στην καθημερινότητά μας και ανανεώνοντας το σπίτι μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που μας εμπνέει και μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα. 

 

Εικόνα
Wood Mind Χαρίλαου Τρικούπη 140, Νεάπολη Εξαρχείων  Αθήνα Χρώματα Ξυλεία

 

Εικόνα
Wood Mind Χαρίλαου Τρικούπη 140, Νεάπολη Εξαρχείων  Αθήνα Χρώματα Ξυλεία

 

Εικόνα
Wood Mind Χαρίλαου Τρικούπη 140, Νεάπολη Εξαρχείων  Αθήνα Χρώματα Ξυλεία

 

 

Όσο βρισκόμαστε στον χώρο ανακαλύπτουμε διάφορα μικροπράγματα  και υλικά επιπλοποιίας που χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε στο σπίτι όπως μαγνήτες για τις ντουλάπες που δεν κλείνουν, ξύλινους κυλίνδρους για να ανέβουν και να δέσουμε τα φυτά ή να φτιάξουμε αυτό το ωραίο κόλπο που κρεμάμε τα πόστερ, είδη κηπουρικής και εργαλεία, εκείνο το σύρτη που ψάχναμε για την αποθήκη και πολλά άλλα. Ρωτήσαμε τον ειδικό τι πρέπει να περιέχει το κουτί με τα εργαλεία που πρέπει να έχει κάθε σπίτι και φτιάξαμε ένα κιτ με: δύο κατσαβίδια (σταυροκατσάβιδο και ίσιο), μία πένσα, ένα μέτρο, ένα πριόνι ξύλου και ένα μετάλλου, ένα σφυρί, καρφάκια και βίδες διάφορες. Η απόλυτη ιδέα για πρακτικό δώρο στα φιλαράκια μας που μόλις μετακόμισαν ή στον εαυτό μας για να μη δανειζόμαστε συνέχεια από τους γείτονες. Εννοείται τα βρίσκουμε εδώ όλα μαζί με γαλλικά κλειδιά, γωνίες, γάντζους και “δε συμμαζεύεται”. 

 

Εικόνα
Wood Mind Χαρίλαου Τρικούπη 140, Νεάπολη Εξαρχείων  Αθήνα Χρώματα Ξυλεία

 

Εικόνα
Wood Mind Χαρίλαου Τρικούπη 140, Νεάπολη Εξαρχείων  Αθήνα Χρώματα Ξυλεία

 

Εικόνα
Wood Mind Χαρίλαου Τρικούπη 140, Νεάπολη Εξαρχείων  Αθήνα Χρώματα Ξυλεία

 

Στις βόλτες μας λοιπόν για τα καθημερινά, σύμμαχός μας το τεχνικό κατάστημα της γειτονιάς μας. Το σημείο που θα βρείτε άμεσα ότι χρειαζόμαστε χωρίς να χανόμαστε και θα κάνουμε φιλίες με τους ανθρώπους του. Θα μας φροντίσουν και θα μας λύσουν απορίες και τα χέρια αλλά και θα ενισχύσουμε τα μικρά εγχειρήματα στη γειτονιά που την κάνουν πιο ανθρώπινη.

 

 

Information

Wood Mind
Χαρίλαου Τρικούπη 140, Νεάπολη Εξαρχείων

T: 2114227519
+30 6907204975

ESHOP | WEB | INSTAGRAM

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

124 ταινίες από 42 χώρες, 40 περφόρμανς και 2 εργαστήρια μας περιμένουν για δύο ημέρες του Απριλίου, στο φεστιβάλ που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών, στο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή.

think

«Όταν έχεις κουραστεί να κάνεις έρωτα με την ασχήμια, το να πέσεις σ’ έναν πελάτη με φιλντισένιο χαμόγελο που σου λέει πόσο όμορφη είσαι μες στη βροχή και κάτω απ’ το μπαλκόνι σου, κι έχει την πρόνοια να μη...

think

H Πρωτοβουλία Μεταπτυχιακών και Υποψηφίων Διδακτορισσών /ων της Αρχιτεκτονικής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, μας καλεί να συμμετέχουμε και να στηρίξουμε το μονοήμερο δράσεων, που διοργανώνει στον προαύλιο του...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter