Το Potential Project παρουσιάζει νέα έκθεση στην Ανδρέα Μεταξά / Tomorrow is but an assumption

Η έκθεση "Tomorrow is but an assumption" παρουσιάζεται στο πλαίσιο των δράσεων που δημιουργούνται στο τραπέζι συζητήσεων του Potential Project.

Το Potential Project ξεκίνησε από μια ιδέα του Δημήτρη Γεωργακόπουλου για ένα έργο σε εξέλιξη. Το Μάρτιο του 2019 επιλεγμένοι καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες και θεωρητικοί συμμετείχαν σε μια σειρά συναντήσεων. Το προς διερεύνηση θέμα ήταν το δυνητικό έργο, η "δυνάμει" φύση της ιδέας και η δυνατότητά της να παράγει ενδεχόμενα σενάρια.

Πρόθεση του project δεν ήταν να υπάρξει μία έκθεση εν είδει συνολικού αποτελέσματος, αλλά να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μία σειρά έργων-προτάσεων ως διαφορετικές προσεγγίσεις στο θέμα της δυνητικότητας.

Ήδη από τον Ιανουάριο του 2020 οι προτάσεις αυτές των συμμετεχόντων άρχισαν να παρουσιάζονται, σχηματίζοντας ένα εκθεσιακό πρόγραμμα που ανταποκρίνεται σε αυτά που συζητήθηκαν και αυτά που προέκυψαν στις συναντήσεις της ομάδας.

Εικόνα
potential_project__2022_metaxa_inexarchiagr

Η νέα έκθεση Tomorrow is but an assumption, του Βαγγέλη Σάββα παρουσιάζεται στον χώρο του Potential Project:

"Είναι δυνατό να καταγράψεις την αίσθηση του ορίζοντα λίγο πριν τη δύση, τη θέα από το λόφο, τα σύννεφα που περνούν; Η σκέψη αυτή γεννήθηκε ένα απόγευμα στη δυτική πλευρά του λόφου Φιλοπάππου. Έκτοτε κατασκευάζω το ψηφιακό αντίγραφο της Αθήνας χρησιμοποιώντας τη θέα από τους λόφους της πόλης. Με τη μέθοδο της φωτογραμμετρίας (παραγωγή τρισδιάστατης εικόνας από πολλαπλές φωτογραφίες) δημιουργώ μη-ρεαλιστικές αναπαραστάσεις του χώρου, οι οποίες προέρχονται από εικόνες και καταγραφές πραγματικών τόπων. Η αντιστροφή της εστίασης κάνει την πιστή τρισδιάστατη αποτύπωση τους ανέφικτη, ένα στοιχείο με κεντρικό ρόλο στο σώμα της δουλειάς που παρουσιάζεται. Ένας κόσμος πλασμένος και πραγματικός ταυτόχρονα.

Το ενδιαφέρον μου επικεντρώνεται στην ευκολία μεταφοράς καθημερινών συνθηκών και εμπειριών σε ψηφιακό περιβάλλον και στην αντικειμενοποίηση τους. Οι καταγραφές συνήθως προκύπτουν μέσω του κινητού τηλεφώνου μου, σαν να παίρνω αυθόρμητα ένα καλούπι από κάτι που δε μπορώ να αγγίξω. Κάτι άυλο που εμπεριέχει χώρο, χρόνο και εμπειρία.

Ίχνη και θραύσματα μιας παρουσίας ή ενός περάσματος, μία κατακερματισμένη αστική εμπειρία που ο υπολογιστής αδυνατεί να μεταφράσει, παίρνουν γλυπτική υπόσταση. Συμπιεσμένες εμπειρίες, παρουσίες και ορίζοντες, ρευστές μάζες, πλήρως αποκομμένες από κάθε σύνδεση με το πραγματικό, δίνουν μια αλλόκοτη αίσθηση ενός πρωτοφανέρωτου τοπίου".

Βαγγέλης Σάββας

 

Εικόνα

 

//

Extra Ίνφο

Που
Potential Project
Ανδρέα Μεταξά 25, Εξάρχεια
210 3817517

Πότε
Εγκαίνια: Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, 19:00-22:00
Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη-Παρασκευή 17:00-21:00, Σάββατο-Κυριακή 13:00-17:00, Δευτέρα και Τρίτη κλειστά

Είσοδος ελεύθερη

Η είσοδος στον εκθεσιακό χώρο γίνεται σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα. Η χρήση ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την παραμονή του κοινού στον εκθεσιακό χώρο.


//

Το Potential Project

Μια ανεξάρτητη καλλιτεχνική πρωτοβουλία με έδρα ένα νεοκλασικό κτίριο στην πλατεία Εξαρχείων. Εκκίνησε τη λειτουργία του με κεντρικό άξονα το διάλογο μεταξύ καλλιτεχνών και επαγγελματιών της τέχνης σχετικά με τη σύγχρονη τέχνη, τις εκθεσιακές πρακτικές, την περιπέτεια της ιδέας, τη σχέση του έργου με το θεατή και τις προσωπικές εμμονές που διατρέχουν και χαρακτηρίζουν το έργο τέχνης.

Την ομάδα του Potential Project αποτελούν οι:
Δημήτρης Γεωργακόπουλος, εικαστικός
Καρολίνα Αλειφεροπούλου, επιμελήτρια & πολιτιστική διαχειρίστρια
Αλέξανδρος Πλατής, θεωρητικός τέχνης & επιμελητής
Βασίλης Νάσης, διαχειριστής πολιτιστικής & κοινωνικής εκπαίδευσης

To fb κάλεσμα στην έκθεση

Εικόνα


Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

124 ταινίες από 42 χώρες, 40 περφόρμανς και 2 εργαστήρια μας περιμένουν για δύο ημέρες του Απριλίου, στο φεστιβάλ που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών, στο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή.

think

«Όταν έχεις κουραστεί να κάνεις έρωτα με την ασχήμια, το να πέσεις σ’ έναν πελάτη με φιλντισένιο χαμόγελο που σου λέει πόσο όμορφη είσαι μες στη βροχή και κάτω απ’ το μπαλκόνι σου, κι έχει την πρόνοια να μη...

think

Το εξειδικευμένο κατάστημα ξυλείας, ειδών κιγκαλερίας και χρωματοπωλείο του Σωτήρη και της Νίκης για ό,τι χρειαζόμαστε για το σπίτι, το μπαλκόνι, την αυλή και όλα τα μαστορέματα του σπιτιού μας. Ξυλεία, χρώματα...

think

Newsletter