Άμεση παρέμβαση στην Κορινθία από συλλόγους και φιλοζωικές ενώσεις

Η Κορινθία μετρά τις πρώτες απώλειες, με χιλιάδες στρέμματα καμμένα και πολλά ζώα να έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ η φωτιά μαίνεται ακόμη. Τα αντανακλαστικά της κοινωνίας γίνονται όλο και πιο γρήγορα λόγω της προηγούμενης εμπειρίας μας σε αντίστοιχες καταστροφές και οι πρώτες ομάδες και σωματεία απευθύνουν έκκληση για εθελοντές και είδη πρώτης ανάγκης.

Σωματεία και σύλλογοι που δρουν στην περιοχή της Κορινθίας κάνουν έκκληση για βοήθεια τόσο με παροχή τροφών για ζώα, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης, όσο και με ανθρώπινο δυναμικό.

Τα δύο σωματεία των Μεγάρων, "Ζωοφιλική Ένωση Μεγάρων" και "Αδέσποτος Παλμός" καθώς και εθελοντές στην Κορινθία μέσω του Dogs' Voice, ενημερώνουν για τις πυρόπληκτες περιοχές:

- Αυτή τη στιγμή δεν αφήνουν εθελοντές να προσεγγίσουν στα σημεία που φλέγονται καθώς η φωτιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο.

- Σε περιοχές που επιτρέπεται περιορισμένη πρόσβαση οι εθελοντές πηγαίνουν μετά από ενημέρωση για να πάρουν ζώα εγκλωβισμένα ή παρατημένα σε αυλές.

- Κάποια ζώα έχουν κατέβει στην παραλία και εκεί μεταφέρεται ομάδα εθελοντών για να διαπιστώσει την κατάσταση.

- Αναμένεται να εμφανιστούν (όπως έγινε και στο Μάτι πριν από 3 χρόνια) πολλά περισσότερα ζώα από αυτά που θα δει κάποιος σήμερα. Για το σκοπό αυτό και σε συνεννόηση με σωματεία και φορείς ενεργοποιείται προληπτικά ο μηχανισμός διαχείρισης κρίσεων του Dogs' Voice το οποίο πρακτικά σημαίνει:

α. Φόρμα φιλοξενίας πυρόπληκτων ζώων για να έχουμε σε ετοιμότητα φιλοξενίες όταν χρειαστεί. Θα τη βρείτε εδώ.  Παρακαλούμε κοινοποιήστε την παντού. Εθελοντές φιλοξενίας εκτός Αττικής και Κορινθίας για πρακτικούς λόγους αποκλείονται σε αυτή τη φάση.
β. Θα ανακοινωθούν αύριο τα συνεργαζόμενα κτηνιατρεία για την περίθαλψη πυρόπληκτων ζώων. Αυτά θα λειτουργούν και ως σταθμοί συλλογής φαρμακευτικού υλικού και από εκεί θα γίνεται η διανομή στους εθελοντές και τους κτηνιάτρους.
γ. Θα οριστούν σημεία συλλογής ειδών πρώτης βοήθειας ξεκινώντας με τροφές και μπωλάκια για νερό. Όσοι θέλετε να δωρίσετε είδη πρώτης ανάγκης θα πρέπει να το κάνετε σε συγκεκριμένα σημεία και ώρες προκειμένου να διοχετεύονται στους εθελοντές τα οποία θα ανακοινωθούν στις σελίδες των σωματείων.
δ. Εθελοντές μεταφοράς ζώων και περισυλλογής: αυτή τη στιγμή ελάχιστοι εθελοντές έχουν πρόσβαση όμως μόλις η φωτιά τεθεί σε έλεγχο θα χρειαστούν εθελοντές για μεταφορές και περισυλλογή. 

Ο εξωραϊστικός και πολιτιστικός σύλλογος Σχίνου Κορινθίας "Τα Γεράνεια" με ανάρτησή του στη σελίδα του, ενημερώνει πως θα περάσει το Σάββατο από τις περιοχές Σχίνος, Μαυρολίμνη, Βαμβακιές και Αλεποχώρι για να προσφέρουν βοήθεια σε ζώα και ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Αν κάποιος ενδιαφέρεται να συνεισφέρει με τροφές και φάρμακα μπορεί να επικοινωνήσει με μήνυμα.

Πράγματα που είναι χρήσιμα:
Γάντια μιας χρήσης | Μάσκες μικρές με φίλτρο | Γατοτροφές, σκυλοτροφές, σπόροι για πουλάκια | Πήλινα μπωλ | Pulvo | Οξυζενέ | Σύριγγες | Betadin | Γάζες | Νερά | Οροί για τα μάτια | Αλοιφές για εγκαύματα | Παλιά υφάσματα | Φανελάκια | Παυσίπονα

Το φιλοζωικό σωματείο Μεγάρων "Αδέσποτος Παλμός - Stray Pulse" με ανάρτησή του στη fb σελίδα του περιγράφει την απελπιστική κατάσταση στο Αλεποχώρι, με πολλά ζώα σε αυλές, πολλά καμμένα ζώα και τραυματισμένα που δεν μπόρεσαν να τα πλησιάσουν.

Προς το παρόν δεν χρειάζονται αλλά είδη αλλά όποιος θέλει να προσφέρει για να συσταθούν ομάδες για καταμέτρηση, διασώσεις, μεταφορές και πρώτες βοήθειες, μπορεί να επικοινωνεί με τη Νίκη Κονιδάρη 6906600380 και την Αρκομάνη Μαρία 6946491993 / 6907812039.

Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το Τheatre of the NO, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο της Αθήνας, παρουσιάζει την μουσική κωμωδία του ιδρυτή του Yoel Wulfhart, σε σκηνοθεσία Μάνου Τσότρα, προσφέροντας στο μενού γέλιο και τροφή για σκέψη.

think

124 ταινίες από 42 χώρες, 40 περφόρμανς και 2 εργαστήρια μας περιμένουν για δύο ημέρες του Απριλίου, στο φεστιβάλ που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών, στο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή.

think

«Όταν έχεις κουραστεί να κάνεις έρωτα με την ασχήμια, το να πέσεις σ’ έναν πελάτη με φιλντισένιο χαμόγελο που σου λέει πόσο όμορφη είσαι μες στη βροχή και κάτω απ’ το μπαλκόνι σου, κι έχει την πρόνοια να μη...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter