Οι Νύχτες Πρεμιέρας στη Ριβιέρα των Εξαρχείων - Οι προβολές της εβδομάδας

Ο θερινός κινηματογράφος Ριβιέρα της Βαλτετσίου, φιλοξενεί προβολές του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου "Νύχτες Πρεμιέρας" από πολλές κατηγορίες. Διαβάστε παρακάτω το πρόγραμμα της εβδομάδας!

Το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, η κινηματογραφική γιορτή της πόλης, με τρία Διαγωνιστικά τμήματα, νέους δημιουργούς, αληθινές ιστορίες, ελληνικές μικρού μήκους, πολυαναμενόμενες πρεμιέρες και τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς είναι εδώ γιατί οι Νύχτες μας είναι Σινεμά.

Φέτος από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου 2021, το φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί σε κλειστές αίθουσες, θερινά σινεμά αλλά και ψηφιακά. Στα Εξάρχεια έρχεται με προβολές στη Ριβιέρα και 8 ταινίες για αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα. 

Αναλυτικά οι ταινίες που θα προβληθούν στη Ριβιέρα:

 
Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, 2021

19:45 A-HA: Η ΤΑΙΝΙΑ / A-HA: THE MOVIE
(Νορβηγία, Γερμανία | 2021
 | 108’)
Σενάριο/σκηνοθεσία: Thomas Robsahm

Μπορεί ο synth-pop ύμνος «Take on Me» να έβαλε για πάντα τους A-ha στο επίκεντρο των πάρτι μας και στο μουσικό πάνθεον, όμως προτού φτάσουν εκεί, έπρεπε πρώτα να γίνουν το πρώτο σούπερ γκρουπ από τη Νορβηγία που θα περνούσε ποτέ τα σύνορα της χώρας. Και αν ο θρύλος τους παραμένει ζωντανός μέσα από sold out συναυλίες, είναι γιατί οι τρεις άσπονδοι φίλοι έχουν πλέον συμφωνήσει να συνυπάρχουν μόνο επί σκηνής. Αυτή είναι η συναρπαστική ιστορία των A-ha, όπως την αφηγούνται οι ίδιοι, δίχως μισόλογα.

Προλογίζει η Αφροδίτη Σημίτη, ραδιοφωνική παραγωγός (enlefko).

Εικόνα
a-ha-the-movie_athens_international_film_festival_2021_riviera-cinema-inexarchiagr



22.00 Ναύτης των βουνών / Mariner of the mountains
(Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία | 2021 | 98')
Σκηνοθεσία: Karim Aïnouz

O βραβευμένος στις Κάννες σκηνοθέτης του "Η Αόρατη Ζωή της Ευριδίκης Γκουσμάο" επισκέπτεται για πρώτη φορά τη γενέτειρα του πατέρα του, αναζητώντας τα ίχνη από το παρελθόν της οικογένειάς του. Ο θεατής γίνεται αναγνώστης ενός ταξιδιωτικού ημερολογίου, ακροατής σε μια εξομολόγηση, κοινωνός μιας ελεγείας για το τέλος της αποικιοκρατίας. Ένα υπαρξιακό οπτικό ποίημα.

Εικόνα
mariner-of-the-mountain_athens_international_film_festival_2021_riviera-cinema-inexarchiagr

Παρασκευή 1η Οκτωβρίου, 2021

19.30 Νύχτα της Φωτιάς / Prayers for the stolen
(Μεξικό, Γερμανία, Βραζιλία | 2021 | 110') 

Σκηνοθεσία: Tatiana Huezo

Σε μια απομονωμένη πόλη στα βουνά του Μεξικού, τα κορίτσια έχουν αγορίστικα κουρέματα και έχουν μάθει να τρέχουν προς υπόγεια κρησφύγετα όταν τα μαύρα SUV των καρτέλ εμφανίζονται από μακριά. Μόνο που μια μέρα, ένα από αυτά δεν θα προλάβει να κρυφτεί εγκαίρως. Ένα ταξίδι ενηλικίωσης τριών κοριτσιών σε έναν κόσμο δηλητηριασμένο από τη βία, η οποία δεν αποτυπώνεται ποτέ αλλά υπογραμμίζει κάθε σκηνή, μια μελέτη στο φάσμα της γυναικείας φιλίας και ένα συμπαγές κράμα λυρισμού με σκληρό ρεαλισμό, μέσα σ’ ένα φιλμ τσαλακωμένης ομορφιάς.

Η ταινία απέσπασε Ειδική Μνεία στο τμήμα "Ένα Κάποιο Βλέμμα" του Φεστιβάλ Καννών.

Εικόνα
prayers-for__athens_international_film_festival_2021_riviera-cinema-inexarchiagr

22.12 Εύθραυστη Ισορροπία / A Balance
(Ιαπωνία | 2020 | 152’)
Σενάριο/σκηνοθεσία: Yujiro Harumoto

Φιλόδοξη ντοκιμαντερίστας που εργάζεται για τηλεοπτικό σταθμό διερευνά τις λεπτομέρειες ενός σχολικού σκανδάλου που οδήγησε σε δύο αυτοκτονίες, αλλά βλέπει το υλικό της να λογοκρίνεται. Όμως ένα μυστικό που θα έρθει στην επιφάνεια και αφορά όχι μόνο τις ζωές τρίτων αλλά και τη δική της, θα τη φέρει σε άμεση σύγκρουση με την ηθική της. Η υπεράσπιση της αλήθειας στο μέσο μιας υποκριτικής ιαπωνικής κοινωνίας, που προσπαθεί κακήν κακώς να απαρνηθεί τις αμαρτίες της, μετατρέπεται σε ένα βραδυφλεγές και πολυεπίπεδο δράμα, διακεκριμένο σε ορισμένα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ της Ασίας.

Εικόνα
a-balance_athens_international_film_festival_2021_riviera-cinema-inexarchiagr

Σάββατο 2 Οκτωβρίου, 2021

20.00 ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΚΡΑΤΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
(2020, ΗΠΑ / Καναδάς, 96') Δ.Ν.
Σκηνοθεσία: Σέριλ Νταν

Περιφρόνησε μια οικογένεια προνομίων, περιπλανήθηκε στα πιο κακόφημα μέρη της Νέας Υόρκης, πήρε όσα ναρκωτικά και αλκοόλ αντέχει ένας οργανισμός και πάτησε τέρμα γκάζι προς το πρόωρο τέλος του. Ενδιάμεσα, ωστόσο, ο Ντας Σνόου έγραψε ιστορία στο κίνημα των γκραφίτι, αντιπροσώπευσε στις θρυλικές Polaroid του έναν κόσμο καταραμένων και δημιούργησε μια ακέραιη εκδοχή τέχνης που καθρέφτισε την αντικουλτούρα των 90's. Tην ιστορία ενός αυτοκαταστροφικού πρίγκιπα της μεγαλούπολης διηγείται ένα υπέροχο ντοκιμαντέρ, φτιαγμένο από ιλιγγιώδεις εικόνες και ήχους, από στιγμιότυπα ενός χρόνου που περνά αστραπιαία και μιας ζωής που φωτίζει και καίγεται ταυτόχρονα. Όπως ένα κερί.

Εικόνα
moments-like-this-never-last_athens_international_film_festival_2021_riviera-cinema-inexarchiagr

22.15 Αιχμάλωτος στη γη των φαντασμάτων
(ΗΠΑ | 2021 | 100')

Σκηνοθεσία: Sion Sono

Σε ένα μεταποκαλυπτικό σύμπαν, ο Νίκολας Κέιτζ με κολλητή δερμάτινη περιβολή πρέπει να σώσει την αιχμάλωτη κόρη (Σοφία Μπουτέλα) ενός διεφθαρμένου Κυβερνήτη πριν εκραγούν οι βόμβες που είναι προσαρτημένες στους όρχεις του. Αγγλόφωνη πρώτη του Σόνο, ιαπωνικό ντεμπούτο του Κέιτζ, το πεπρωμένο επιτέλους ενώνει δύο αγρίους της έβδομης Τέχνης που μιλούν την ίδια γλώσσα και όσα ακολουθούν δεν είναι παρά ένα σερτζιολεονικών απόηχων υγρό όνειρο του σινεμά για το σινεμά, ή αλλιώς η απόλυτη συνάντηση των ταινιών σαμουράι με το γουέστερν. Αν το "Mandy" ήταν το ορεκτικό, ετοιμαστείτε για το κυρίως γεύμα.

Εικόνα
prisoners2_athens_international_film_festival_2021_riviera-cinema-inexarchiagr

Κυριακή 3 Οκτωβρίου, 2021

19.45 Όχι / No
(Γερμανία | 2021 | 119')
Σκηνοθεσία: Dietrich Brüggemann

Δεκατρείς βινιέτες εντυπωσιακής σκηνοθετικής δεξιοτεχνίας σκιαγραφούν τη μακροχρόνια σχέση της Ντίνα με τον Μάικλ, από τη στιγμή που οι δυο τους γνωρίζονται μέχρι και που δημιουργούν την δική τους οικογένεια. Όσα μεσολαβούν, μπαίνουν στο μεγεθυντικό φακό ενός φιλμ το οποίο χλευάζει τις κοινωνικές κατασκευές εστιάζοντας σε ζοφερά αστείες λεπτομέρειες και επεμβαίνοντας σουρεαλιστικά σε καταστάσεις του πραγματικού κόσμου. Ευρηματικός συνδυασμός κωμωδίας και δράματος και συνάμα ένας φόρος τιμής στο σινεμά του Ρόι Άντερσον από μια ταινία που όσο βαθιά κόβει, άλλο τόσο ράβει γιατρικά τις πληγές που σκαλίζει.

Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι.

Εικόνα
no__athens_international_film_festival_2021_riviera-cinema-inexarchiagr

21.45 Faya Dayi
Αιθιοπία, ΗΠΑ, Κατάρ | 2021 | ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟ | DCP | 120')

Σκηνοθεσία: Jessica Beshir

Το Κχατ είναι μια πανάρχαια ναρκωτική συνήθεια για τους λαούς της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, ειδικά τους Σούφι που μασούσαν τα φύλλα του στο δρόμο προς τη μέθεξη (τη «μερκάνα» όπως την ονομάζουν). Πλέον καθορίζει την οικονομία της Αιθιοπίας, όντας το βασικό εξαγώγιμο προϊόν της χώρας. Ιδωμένο μέσα από μια προσωπική και βαθιά ανθρώπινη ιστορία, το υπνωτικό αυτό ντοκιμαντέρ καταγράφει με έναν ολότελα υποβλητικό τρόπο το αποτύπωμα του κχατ σε ένα έθνος παραδομένο στις ευφορικές παραισθήσεις του.

Εικόνα
faya-dayi-athens_international_film_festival_2021_riviera-cinema-inexarchiagr

//


Νύχτες Πρεμιέρας 2021 | Κινηματογράφος Ριβιέρα

Που
Κινηματογράφος Ριβιέρα
Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια
τηλ: 2103844827

Πότε
Από Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου έως Κυριακή 3 Οκτωβρρίου, 2021

Εισιτήρια
6 ευρώ


//


*Το πρόγραμμα προβολών για τις 27ες Νύχτες Πρεμιέρας

Εικόνα
athens_international_film_festival_2021_poster_inexarchiagr

Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το Theatre of the NO, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο στο κέντρο της Αθήνας, άνοιξε τις πόρτες του με την παράσταση «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Samuel Beckett, σε σκηνοθεσία του Νίκου Διονύσιου.

think

Μια επταμελής ομάδα Ελλήνων δημιουργών, όλοι τους από τη γενιά του Φαϊτάκη, συναντιούνται στη Roma Gallery για να τιμήσουν τον πρόωρα χαμένο ζωγράφο.

think

Σαν εργαστήρι δίνει νέα πνοή στα μεταχειρισμένα ρούχα, με τη μέθοδο του upcycling, δηλαδή την ανακατασκευή των ρούχων. Το υλικό δημιουργίας του smock αποτελείται από απλά καθημερινά ρούχα μέχρι και εξαιρετικής...

think

Newsletter