Ανοίγει ξανά η γκαλερί του State of Concept με την έκθεση Utters excess in between

Η State of Concept Athens ανοίγει ξανά τις πόρτες της και μας υποδέχεται με την ομαδική έκθεση "utters excess in between".

Μετά την πρωτοβουλία Artists for Moria, για τη στήριξη των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, το ινστιτούτο State of Concept Athens, ανοίγει και ξανά την Τετάρτη 27 Μαΐου, με την έκθεση utters excess in between. Η έκθεση, που εγκαινιάστηκε τον περασμένο Φλεβάρη, ανοίγει ξανά τις πόρτες της και θα διαρκέσει μέχρι και τις 11 Ιουνίου.


Η ομαδική έκθεση utters excess in between, αντλεί στοιχεία από αυτό το οποίο δε μπορεί γίνει αντιληπτό μέσω της εκφοράς του λόγου, μέσω της γραμματικής ή συντακτικής κανονικότητάς του. Θίγει τόσο προσωπικές όσο και συλλογικές αφηγήσεις που ξετυλίγονται σταδιακά, δημιουργώντας συνεχείς συνδέσεις ανάμεσα στα έργα των καλλιτεχνών. 

Αυτό που η Υπατία Βουρλούμη, θεωρητικός της περφόρμανς, ορίζει ως "παραγλωσσικό", η ανάμειξη ήχου, χειρονομίας, τόνου, ρυθμού, υφής και αίσθησης, οι πτυχές της γλώσσας που δεν εντάσσονται γενικά στο γλωσσικό σύστημα, είναι ο άξονας αφήγησης της έκθεσης.

Από τις γλυπτικές χειρονομίες της Falke Pisano στο φιλμ της Janis Rafa, και από τις εγκαταστάσεις του Christian Nyampeta και της Rana Hamadeh, στο υφαντό της Mehraneh Atashi, η έκθεση έχει ως στόχο να επικυρώσει την ύπαρξη αποσιωπημένων ιστοριών. Αντίστοιχα, μέσα από τις αρχειακές δομές της Μαρίνας Ξενοφώντος και το φωτογραφικό έργο του Γιώργου Πρίνου, φιλοδοξεί να λειτουργήσει τόσο ως μια συνεχής έρευνα και καταγραφή των πολλαπλών τρόπων συνύπαρξης, όσο και ως τρόπος επανεξέτασης των ιεραρχικών δομών που συντηρούν σύγχρονα κοινωνικοπολιτικά συστήματα.

Τουρ της έκθεσης σε επιμέλεια Ιωάννας Γερακίδη και Δανάης Ηω

Συμμετέχοντες, -ουσες καλλιτέχνες:
Mehraneh Atashi, Rana Hamadeh, Christian Nyampeta, Falke Pisano, Yorgos Prinos, Janis Rafa, Marina Xenofontos

Επιμέλεια:
Ιωάννα Γερακίδη, Δανάη Ηώ 


//

Που
State of Concept Athens
Τούσα Μπότσαρη 19, Κουκάκι

Πότε
27 Μαίου - 11 Ιουνίου, 2020
Από τις 15.00 μέχρι τις 20.00, Τετάρτη με Σάββατο 

Επίσκεψη με ραντεβού
Λόγω της πανδημίας η επίσκεψη στο ινστιτούτο πρέπει να γίνεται με ενημέρωση καθότι σύμφωνα με τις οδηγίες του ΠΟΥ επιτρέπεται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων ανά τετραγωνικό μέτρο. Μπορούμε να στείλουμε email στο info@stateofconcept.org ή μήνυμα στην σελίδα στο fb για ραντεβού.

//

Εικόνα
utters_excess_in_between__state_of_concept_inexarchia

Εικόνα

Ακολουθήστε το inExarchia το facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Πενήντα τέσσερις γυναίκες tattoo artists, συμμετέχουν στην έκθεση που θα φιλοξενηθεί στον καινούργιο χώρο τέχνης HeartbeatInk Gallery, στο κέντρο της Αθήνας.

think

Η παράσταση "Προσοχή: Εκτελούνται Έργα" σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Νοεμή Βασιλειάδου, μετά από μια δυναμική εκκίνηση στη Θεσσαλονίκη, έρχεται στο Θέατρο Εμπρός, επαναφέροντας στο προσκήνιο το πλέον καίριο...

think

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, στην οδό Κύπρου στην Κυψέλη, φιλοξενεί στο ξεκίνημα τις νέας χρονιάς, μουσικές παραστάσεις, spoken word με ανοιχτό μικρόφωνο και περφόρμανς.

think

Newsletter