Ημέρα δράσης στον προαύλιο χώρο του Πολυτεχνείου

H Πρωτοβουλία Μεταπτυχιακών και Υποψηφίων Διδακτορισσών /ων της Αρχιτεκτονικής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, μας καλεί να συμμετέχουμε και να στηρίξουμε το μονοήμερο δράσεων, που διοργανώνει στον προαύλιο του κάτω Πολυτεχνείου.

 

Το πρόγραμμα διαμορφώθηκε με τρόπο που εκτείνεται σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η φύση των προτεινόμενων δράσεων είναι τέτοια, που επιτρέπει και καλεί κι άλλες παράλληλες και αλληλοεπικαλυπτόμενες δράσεις των ομάδων που θα βρεθούν εκεί.

 

Πρόγραμμα δράσεων:

12.00 
Workshop 1: Δημιουργία του 4ου πανό και τοποθέτηση όλων επί της Πατησίων
Workshop 2: Φωτογραφική αποτύπωση συνθημάτων της σχολής
Workshop 3: Αποτύπωση στο χώρο των βιωματικών χαρτών της Κυριακής 11/02

14.00
Τουρνουά ποδοσφαίρου 5χ5 από τον Αδέσποτο Αθηνών

16.00
Συλλογικό φαγητό (φερνουμε τα φαγητά μας) και bar οικονομικής ενίσχυσης της πρωτοβουλίας.

Μέχρι τις 18:00
Μπαζάρ ανταλλαγής πραγμάτων (φέρνουμε ρούχα, βιβλία, αντικείμενα) με κουτί οικονομικής ενίσχυσης για τον απολυμένο φύλακα του ΕΚΠΑ.

Διαμοιρασμός αρχείων για μια κάποια ανταγωνιστική γνώση (βιβλια, pdf, ταινίες, ντοκιμαντέρ κ.α.) - φέρε το σκληρό σου δίσκο.

18.00
Συζήτηση συντονισμού με τις συλλογικότητες εντός και εκτός Πολυτεχνείου για την οικειοποίηση και το ζωντάνεμα των χώρων μας.

 

 

Το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Μεταπτυχιακών και Υποψηφίων Διδακτορισσών /ων Αρχιτεκτονικής Ε.Μ.Π:

"Προσπαθωντας να σπάσουμε τον καθημερινό έλεγχο προσβασιμότητας θεωρούμε προϋπόθεση να βρισκόμαστε και να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε. Σ’ αυτό το πλαίσιο αντιλαμβανόμαστε ότι η συνύπαρξη και δραστηριοποίηση "εντός των τειχών" δημιουργεί αναχώματα σε όποια αντιδραστική πολιτική επιχειρείται να εφαρμοστεί στο κάτω πολυτεχνείο και ευρύτερα στη γειτονιά των εξαρχείων. Ως πρωτοβουλία δε φαντασιωνόμαστε πολιτικές συγκλήσεις συλλογικοτήτων αλλά επιχειρούμε τη δημιουργία ενός κοινού τόπου αιτημάτων για ένα ζωντανό και δωρεάν πανεπιστήμιο, της κοινής ανάγκης να επανέλθει η πολιτική δραστηριοποίηση στο κάτω πολυτεχνείο.

Εξάλλου οι χώροι, οι αιθουσές, τα αμφιθέατρα, τα σκαλάκια και τα μάρμαρα αποκτούν σημασία όταν χρησιμοποιούνται καλύπτοντας τις πολύμορφες ανάγκες και επιθυμίες μας · διαφορετικά υποβαθμίζονται μόνο και μόνο για να νομιμοποιηθεί και να προετοιμαστεί το "θέρισμα του κεφαλαίου". Για εμάς τα ντουβάρια αυτά, υπόδεικνύουν και αναδεικνύουν την ιστορία της αμφισβήτησης της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας. Για αυτό, λοιπόν, και για όλους τους λόγους του κόσμου, θελουμε να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στα σύγχρονα ανταγωνιστικά εδάφη παραγωγής γνώσης επικυρώνοντας το δημόσιο χώρο και χαρακτήρα του πολυτεχνείου.

Αναζητούμε τη ζωή που αρνούνται οι κλειδαμπαρωμένες πόρτες και ο έλεγχος του ποιο είσαι και που πας. Να δώσουμε ζωή στα άψυχα πανεπιστημιακά ντουβάρια, να οικειοποιηθούμε τους χώρους που καλύπτουν τις πολύμορφες ανάγκες μας, να υπάρχουμε ξανά ενεργά στον τόπο του κάτω Πολυτεχνείου που τόσα έχει σημάνει, να ταράξουμε την ηρεμία και την τάξη

Καθόλη τη διάρκεια της ημέρας οποιοδήποτε merch (για ενίσχυση της εκάστοτε ομάδας) ή τραπεζάκι ενημέρωσης είναι ευπρόσδεκτο".

 

Την ίδια μέρα η Συντονιστική Επιτροπή Κατάληψης ΦΣ Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ διοργανώνει σειρά δράσεων στο προαύλιο και άλλους χώρους του πολυτεχνείου. 

 

Το fb κάλεσμα στο μονοήμερο δράσης

 

Information

Που
Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο

Συγκρότημα Πατησίων, Προαύλιο
Πατησίων 42, Αθήνα 10682

Πότε
Σάββατο 2 Μαρτίου, 2024
Από τις 12:00 έως τις 21:00

Ελεύθερη είσοδος

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

124 ταινίες από 42 χώρες, 40 περφόρμανς και 2 εργαστήρια μας περιμένουν για δύο ημέρες του Απριλίου, στο φεστιβάλ που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών, στο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή.

think

«Όταν έχεις κουραστεί να κάνεις έρωτα με την ασχήμια, το να πέσεις σ’ έναν πελάτη με φιλντισένιο χαμόγελο που σου λέει πόσο όμορφη είσαι μες στη βροχή και κάτω απ’ το μπαλκόνι σου, κι έχει την πρόνοια να μη...

think

Το εξειδικευμένο κατάστημα ξυλείας, ειδών κιγκαλερίας και χρωματοπωλείο του Σωτήρη και της Νίκης για ό,τι χρειαζόμαστε για το σπίτι, το μπαλκόνι, την αυλή και όλα τα μαστορέματα του σπιτιού μας. Ξυλεία, χρώματα...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter