Η συλλογή διηγημάτων του Δημήτρη Τζάνογλου "Στον Ιστό" στο φεστιβάλ Books 'n' beer

Η συλλογή διηγημάτων με τίτλο "Στον Ιστό", Δημήτρη Τζάνογλου από την ομάδα του Merlin's Music Box, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κυψέλη, παρουσιάζεται στο φεστιβάλ Books 'n' Beer.


Δεκαοχτώ μικρές καθημερινές ιστορίες ωμού αστικού ρεαλισμού. Ιστορίες που λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία, σκιαγραφώντας στιγμιότυπα από τον αθηναϊκό "ιστό" αποτελούν την πρώτη συλλογή του Δημήτρη Τζάνογλου. Ο Δημήτρης γεννήθηκε το 1992 στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται. 

Ένας μοναχικός αφηγητής αγναντεύει από ψηλά την πόλη και αναπλάθει με τη φαντασία του τις ιστορίες καθημερινής φρίκης που διαδραματίζονται στα ενδότερά της.

Ένας άντρας χτυπά τη γυναίκα του υπό το αθώο, ευάλωτο βλέμμα του μικρού τους αγοριού. Μια γυναίκα ψάχνει απεγνωσμένα τον Θεό σε τόπους λατρείας διαφορετικών θρησκειών, ενώ κάποια άλλη κερνάει μια εξάδα μπίρες την παρέα των πιτσιρικάδων που βλέπει έξω από το σπίτι της, νοσταλγώντας τη χαμένη ανεμελιά της δικής της νεότητας.

Η ενδοοικογενειακή βία, οι εργασιακές σχέσεις, η οπαδική τρέλα, η μοναξιά, ο ατομικισμός, η αποξένωση εντός του αστικού τοπίου είναι μερικές από τις θεματικές αυτής της συλλογής διηγημάτων – χαίνουσες πληγές της ζωής στις μεγαλουπόλεις.

Τελικά, όταν αισθάνεσαι ελεύθερος, είναι όμορφη αυτή η πόλη.



//

Books n' beer
Παρουσίαση συλλογής διηγημάτων "Στον Ιστό"
κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Που
Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Πότε
Κυριακή 6 Ιουνίου, 2021
Στις 17.00

//

*Το βιβλίο μπορείτε να το προμηθευτείτε από τις Εκδόσεις Κυψέλη, από κεντρικά, και όχι μόνο, βιβλιοπωλεία και φυσικά με μήνυμα στο Merlin's Music Box.

Βρείτε εδώ ολόκληρο το πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Εικόνα
dimitris_tzanoglos_ekdoseis_kypseli_merlins_music_box_poster_inexarchiagr

Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

124 ταινίες από 42 χώρες, 40 περφόρμανς και 2 εργαστήρια μας περιμένουν για δύο ημέρες του Απριλίου, στο φεστιβάλ που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών, στο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή.

think

«Όταν έχεις κουραστεί να κάνεις έρωτα με την ασχήμια, το να πέσεις σ’ έναν πελάτη με φιλντισένιο χαμόγελο που σου λέει πόσο όμορφη είσαι μες στη βροχή και κάτω απ’ το μπαλκόνι σου, κι έχει την πρόνοια να μη...

think

Το εξειδικευμένο κατάστημα ξυλείας, ειδών κιγκαλερίας και χρωματοπωλείο του Σωτήρη και της Νίκης για ό,τι χρειαζόμαστε για το σπίτι, το μπαλκόνι, την αυλή και όλα τα μαστορέματα του σπιτιού μας. Ξυλεία, χρώματα...

think

Newsletter