5ο Los Almiros Festival - Σωστές μουσικές και ελεύθερο camping στον Αλμυρό Βόλου

Πιστό στις βασικές του αρχές: αυτοοργάνωση και αυτοδιαχείριση, χωρίς χορηγούς και με ελεύθερη είσοδο. Το Los Almiros Festival επιστρέφει για πέμπτη φορά, στις 5 και 6 Αυγούστου, στο δάσος Κουρί στον Αλμυρό Βόλου. Mια διήμερη μουσική γιορτή με 12 δυνατές μπάντες, free camping και δραστηριότητες στη φύση μακριά από τα φώτα της πόλης.

Την Παρασκευή και το Σάββατο, 5 και 6 Αυγούστου, το δάσος Κουρί γεμίζει κόσμο και φιλοξενεί ένα από τα κορυφαία γεγονότα της ελληνικής μουσικής πραγματικότητας. Σωστές μουσικές από 12 σχήματα της εγχώριας και της διεθνούς σκηνής, ελεύθερο κάμπινκ, πεζοπορίες, διαδρομές στη φύση και παζάρι με χειροποίητα αντικείμενα. Για τη μεταφορά, θα υπάρξουν λεωφορεία από Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπου θα πηγαίνουν τον κόσμο απ’ ευθείας στο χώρο του φεστιβάλ! 

Το φετινό line up, με δυνατά σχήματα της εγχώριας αλλά και της διεθνούς σκηνής, φιλοδοξεί να καλύψει όλες τις μουσικές απαιτήσεις και προτιμήσεις. 

Την πρώτη μέρα στη σκηνή του Los Almiros Festival θα εμφανιστούν κατά σειρά: οι psych rockers Birthday Kicks από τη Λάρισα, οι Godsleep, ένα από τα ελπιδοφόρα ονόματα της ανθίζουσας heavy – stoner σκηνής, οι Lionize ερχόμενοι από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ως ένα ήδη καυτό όνομα, η μπάντα φαινόμενο στα ελληνικά μουσικά δρώμενα των τελευταίων χρόνων Villagers of Ioannina City και οι Truckfighters, το περιβόητο εκρηκτικό rock trio από τη Σουηδία.

Η δεύτερη μέρα αναμένεται το ίδιο δυνατή με τους Xatzifrageta να πλημμυρίζουν από νωρίς με την τρέλα τους το δάσος. Στη συνέχεια οι Fundracar και oι BAiLdSA θα ξεσηκώσουν τον κόσμο με τους rock-reggae-balkan-punk ρυθμούς τους, ενώ οι ψυχεδελικοί The Flying Eyes από τη Βαλτιμόρη της Αμερικής θα παρασύρουν το κοινό στα ιδιαίτερα μουσικά trip τους. Για το κλείσιμο του φεστιβάλ, οι Αυστραλοί Rumjacks από την Αυστραλία, θα παρουσιάσουν το ανεπανάληπτο celtic punk show τους.


Εικόνα
Los Almiros

από παλαιότερο φεστιβάλ - φωτογραφία από την ωραία σελίδα του Los Almiros

Εικόνα
Los Almiros

από παλαιότερο Los Almiros - φωτογραφία Thanos Floulis  
 

Εικόνα
Ο χάρτης του φεστιβάλ

Ο χάρτης του φεστιβάλ! Δείτε πληροφορίες για μεταφορά με λεωφορείο από Αθήνα και Θεσσαλονίκη στο τέλος της σελίδας 


Εκτός από το main stage, τα μεσημέρια θα λειτουργήσει και το lake stage, στο νησάκι της λίμνης του δάσους, με τον street punk rocker Xenofon Razis και άλλα ακουστικά σχήματα να ξεκινούν από νωρίς τη μουσική δραστηριότητα. 
Πέρα από τα μουσικά δρώμενα, το δάσος Κουρί προσφέρεται για δραστηριότητες όπως πεζοπορίες ή διαδρομές με ποδήλατο, ενώ θα υπάρχει και bazaar βινυλίων, χειροποίητων κοσμημάτων, βιολογικών προϊόντων και άλλα τέτοια ωραία.

Η διαμονή στο Los Almiros Festival γίνεται με ελεύθερο camping στο χώρο του οποίου υπάρχουν τουαλέτες, ντουζ, μίνι μάρκετ και πάρκινγκ. Για την κάλυψη των εξόδων του φεστιβάλ θα λειτουργούν αυτοδιαχειριζόμενα μπαρ καθ’ όλη τη διάρκεια των συναυλιών.

Όπως καταλαβαίνετε από την περιγραφή του φεστιβάλ και όπως λένε και τα παιδιά από την διοργάνωση το 5ο Los Almiros Festival έρχεται να προσφέρει ένα αξέχαστο μουσικό -και όχι μόνο- διήμερο. Είμαστε όλοι καλεσμένοι!    

Η διοργάνωση του φεστιβάλ από το Los Almiros Rockradio.
 

Εικόνα
Los Almiros

φάση ωραία 
 

-----------

Δείτε ακόμη: 
Ο Manu Chao τραγουδά για ελευθερία και αυτοδιαχείριση στο κέντρο της Αθήνας [PHOTOS & VIDEO}

----------- 


Εικόνα
Los Almiros

Stoner, μπύρα και αλμύρα
 
Το μουσικό πρόγραμμα του φεστιβάλ 

Πρώτη ημέρα:
Main Stage
Truckfighters | VIC | Lionize | Godsleep | Birthday Kicks

Lake Stage
The Bad slide Stam

Δεύτερη ημέρα:
Main Stage
The Rumjacks | The Flying Eyes | Baildsa | Fundracar | Χατζηφραγκέτα

Lake Stage
Ξενοφών Ραζής

//

Λίγα λόγια για τις μπάντες:

Truckfighters


Facebook page

Οι Truckfighters είναι από τις καλύτερες live rock, metal μπάντες που κυκλοφορούν εκεί έξω με χαρακτηριστικό τον fuzz rock ήχος τους και τα εκρηκτικά τους riffs. Οι τρεις τρελοί Σουηδοί επιστρέφουν για ακόμα μιά φορά στην Ελλάδα για να παρουσιάσουν με μεγάλη ένταση τις μουσικές τους και να ξεβιδώσουν το κοινό του φεστιβάλ.

//

Villagers of Ioannina City


Facebook page

Οι V.I.C είναι μια πειραματική ψυχεδελική/ροκ μπάντα από τα Ιωάννινα. Παίζουν post rock ενώ είναι βαθιά επηρεασμένοι από την ηπειρώτικη παραδοσιακή μουσική, δημιουργώντας είναι μοναδικό ήχο. Οι Villagers of Ioannina City δημιουργήθηκαν το 2007 και από τότε παίζουν συνεχώς σε διάφορα live stages και φεστιβάλ στην Ελλάδα. Το 2010 ηχογράφησαν τον πρώτο τους promo δίσκο και τον Απρίλιο του 2014 έβγαλαν το πρώτο τους full length άλμπουμ με τίτλο "Riza".
 

//

Lionize


Facebook page

Οι Lionize σχηματίστηκαν το 2004, έμαθαν να παίζουν μουσική τζαμάροντας και ακούγοντας ο ένας τον άλλο. Τώρα όμως, 10 και κάτι χρόνια από το ξεκίνημά τους, έχουν ωριμάσει και έχουν μεταμορφωθεί σε ένα πολύ δυναμικό σχήμα γράφοντας καινούρια κομμάτια στις πρόβες και στο studio, απλά και μόνο πατώντας στη βασική τους ιδέα.

Η μπάντα
Chris Brooks: Keys
Henry Upton: Bass
Chase Lapp: Drums
Nate Bergman: Guitar


//

Godsleep


Facebook page

Οι Godsleep είναι μια heavy rock μπάντα που σχηματίστηκε το 2010 στην Αθήνα. Στα μέσα του ίδιου έτους κυκλοφόρησαν ένα promo με 4 κομμάτια κι από πολύ νωρίς έλαβε πολύ θετική ανταπόκριση, με αποτέλεσμα ένα από τα κομμάτια να συμπεριληφθεί στη ροκ συλλογή της 272 Records (California).

Από το 2010 μέχρι και σήμερα οι Godsleep έχουν πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχουν πάρει μέρος σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Από τις μέχρι τώρα σημαντικότερες στιγμές τους ήταν η φιλοξενία τους το 2012 στη sold out σκηνή του διεθνούς φεστιβάλ Freak Valley στη Γερμανία. To 2013 ακόλουθησε η πρόσκληση από τα φεστιβάλ Aquamaria (Γερμανία) και Yellowstock (Βέλγιο), όπου και μοιράστηκαν τη σκηνή με τους Colour Haze, My Sleeping Karma, Karma to burn και Gentlemans Pistols. Tον Μάιο του 2015 ολοκλήρωσαν τις ηχογραφήσεις του πρώτου τους full length album με τίτλο "Thousand Sons Of Sleep".

Η μπάντα

Kostas: Vocals
Johnny: Guitar
Fed: Bass
Dennis: Drums

//

Birthday Kicks



Facebook page

Οι Birthday Kicks οριστικοποίησαν την σύνθεσή τους (Ανδρέας, Σόκο, Jeroen) την άνοιξη του 2013 και από τότε έχουν οργώσει την ελληνική επαρχία (κυρίως γύρω από την έδρα τους, τη Λάρισα) δημιουργώντας σιγά-σιγά ένα αφοσιωμένο τοπικό κοινό και εξελίσσοντας τα live τους σε επαναλαμβανόμενες εκρήξεις ηλεκτρισμένης ψυχεδέλειας.

Έχουν δύο κυκλοφορίες αποκλειστικά σε βινύλιο:
- το 7ιντσο “Gotta Believe”, ένα concept δημιούργημα που καταπιάνεται αλληγορικά με τους παντός είδους μεσάζοντες, συνοδεύεται από ένα υψηλής αισθητικής κόμικ, περιέχει δυο τραγούδια (Dressed in Black Priest και μια φαζαρισμένη, drone διασκευή του Personal Jesus των Depeche Mode), το οποίο κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2014 και κοντεύει να εξαντληθεί.

- Το Φεβρουάριο του 2016 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ολοκληρωμένο album, σε 12ιντσο βινύλιο, με τίτλο “Black Echo Trap”. Το Black Echo Trap έχει καταφέρει να τραβήξει ήδη την προσοχή της ελληνικής underground σκηνής, τόσο για το περιεχόμενο όσο και για το «πακέτο». Σε αυτό το album οι Birthday Kicks πειραματίζονται με τα όρια του rock’n’roll συνδυάζοντας το garage, το punk, το space rock και την ψυχεδέλεια σε έναν ιδιαίτερα προσωπικό fuzzy ήχο.

//

The Bad slide Stam



Facebook page

Ο Bad Slide Stam, είναι μία one-man band που παίζει blues, trash punk μουσικές.
 
//

The Rumjacks



Facebook page

Οι “The Rumjacks” έρχονται από το Σίδνεϊ και παίζουν μία μίξη από Punk rock και Κέλτικες παραδοσιακές μουσικές από το 2008.

Η μπάντα
Frankie McLaughlin: Vocals, tin whistle, guitar
Johnny McKelvey: Bass, vocals
Anthony Matters: Drums, vocals
Gabriel Whitbourne: Guitars, vocals
Adam Kenny: Mandolin, banjo, bouzouki, bodhran, acoustic guitar, vocals

//

The Flying Eyes


Facebook page

Οι Flying Eyes είναι μία heavy, ψυχεδελική ροκ μπάντα από τη Βαλτιμόρη. Το όνομά τους προήλθε από μία νουβέλα επιστημονικής φαντασίας του 1962, που μιλάει για κάτι γιγάντια, εξωπραγματικά μάτια που κατεβαίνουν από το διάστημα για να ελέγξουν την ανθρωπότητα.

Από το 2007 που σχηματίστηκαν έχουν κάνει support για πολλές μπάντες, όπως στους Dead Meadow, The Raveonettes, The Black Angels και Ariel Pink's Haunted Graffiti, ενώ έχουν συμμετάσχει σε πολλά Ευρωπαϊκά φεστιβάλ, όπως το Burg Herzberg Festival 2010, το Orange Blossom Special festival (DE), το Stoned From The Underground (DE) και το Trutnov Open Air (CZ).

Η μπάντα
Adam Bufano: Guitar
Mac Hewitt: Bass, Vocals
Will Kelly: Vocals, Guitar
Elias Schutzman: Drums

//

Baildsa



Facebook page

Οι BAiLdSA είναι μια μπάντα μπαϊλντισμένων χωρικών και όχι αγανακτισμένων πολιτών. Αποτελούμενη από μέλη γεννημένα, ο-μορφωμένα και σπουδ(αι)αγμένα στη νότια βαλκανική, πιο συγκεκριμένα την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας όπως και την προσαρτηθείσα στο ελληνικό κράτος το 1881, Θεσσαλία. Ω ένδοξα βουνά και κάμποι!

Κάτοικοι των U.S.B. (United States of Balkans) εδώ και χρόνια, τεντώνοντας σύρματα, χτυπώντας δέρματα, φυσώντας σωλήνες, ξεφυσώντας μαύρα κουτιά και οργανώνοντας το χρόνο προσπαθούν να έρθουν στα ίσια τους. Στα σύγκαλά τους! Ψυχολογικώς, αισθηματικώς, συναισθηματικώς και οικονομικώς (το τελευταίο να δεις επιτυχία). Ως ρομ-αλέοι αλιείς (καθάρματα sarkozyδες) σε φουρτουνιασμένη θάλασσα κι επειδή χαϊρι δεν είδαν από τον Αι-Νικόλα, προσπαθούν να μικροδράσουν αψηφώντας μικρά και μεγάλα κτήνη που επιζητούν επικυριαρχικά γη και ύδωρ, στέπες και τσέπες, βράχια και στομάχια, υφάλους και εγκεφάλους, deep δόντια. Σε συνεργασία με το ζωικό αντιβασίλειο, αποφεύγοντας τις γουρνοπατσές, κινούνται πρόσω ολοταχώς. Μαζί με μπαϊλντισμένα skaθάρια, punk reggaeς, balkan αρκούδες και gypsy φάλαινες!

«Βαλκανικοί ήχοι, τσιγγάνικες μελωδίες, punk αέρας σε μουσικές που δύσκολα κρατάς τα πόδια σου στο χώμα...»

Η μπάντα
Θάνος Γκουντάνος: κιθάρα, φωνητικά
Γιάννης Γκουντάνος: ντράμς
Γιάννης Βάμβακας: ακορντεόν, φωνητικά
Δημήτρης Χαυλίδης: τρομπέτα, φωνητικά
Γιάννης Ιωαννίδης: μπάσο
Μανώλης Τσιαούσης: τρομπόνι

//

Fundracar


Facebook page

Σε συνέχεια των εκρηκτικών τους εμφανίσεων, μετά το νέο τους δίσκο LUX, οι Fundracar ανεβαίνουν στο Βόλο στο 
Los Almiros Festival.

Αντικαθεστωτικοί στον ήχο, ήχο προσωπικό που σου κολλάει, χωρίς να σνομπάρουν κανένα είδος μουσικής συσπειρώνουν διαφορετικούς μουσικούς κόσμους.. RIFFS από την κόλαση, τετράγωνο μπάσο δυναμίτης, βουκολικά πνευστά και rave syths δημιουργούν ενα psych reggae παραλλήρημα που σε συνδυασμό με την Punk αισθητική και ενέργεια της μπάντας σε απογειώνει. Τα live τους σε στραγγίζουν, αδειάζεις, τριπάρεις βιώνοντας μια θρησκευτική εμπειρία καλύτερη απο την κάθε εκκλήσια.

Όλη η μέθη και η έκσταση της σκηνής πλαισιωμένη από μουσικές που προκαλούν δονήσεις, με τον αντίστοιχο ανατρεπτικό - πολλές φορές προκλητικό στίχο - , βγαίνει συμπυκνωμένη ως ακαριαίο γεγονός που δεν αφήνει αμέτοχο τον θεατή.

Πρόσφατα βρεθήκαμε με τα παιδιά στο backstage του An club και μιλήσαμε για μουσικές και.. ψυχεδέλεια!

 
Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

//

Χατζηφραγκέτα



Facebook page

Οι Xatzifrageta συνήθως παίζουν groovy, electro-dub, punk, funk μουσικές και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Έπηρεασμένοι από όλα τα ματζόρε κομμάτια του πλανήτη, αφήνουν για λίγο την Αθήνα και ανεβαίνουν για ωραίο λαιβάκι στο Los Almiros Festival.

Η μπάντα
Πάνος Φραγκιαδάκης
Βαγγέλης Χατζηγιάννης
Γιώργος Χριστοδούλου (Ντραμς)
Βασίλης Τσιγκρής (Μπάσο)

//

Ξενοφών Ραζής



Facebook page

Ο Ξενοφών τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει το προσωπικό του solo project έχοντας εμφανείς επιρροές από τους Frank Turner, Chuck Ragan, Bouncing Souls και Leatherface. Τα κομμάτια του ασχολούνται με τον αντιρατσισμό και την μαχόμενη εργατική τάξη, χωρίς βεβαίως να λείπουν και αρκετές ιστορίες βιωματικού χαρακτήρα.

Extra info:

5ο Los Almiros Festival
Δάσος Κουρί - Αλμυρός Βόλου 
H σελίδα του φεστιβάλ εδώ

Ημέρες
5 και 6 Αυγούστου 2016

Είσοδος ελεύθερη


Για τη μεταφορά
Θα υπάρξουν λεωφορεία από Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπου θα πηγαίνουν τον κόσμο απ’ ευθείας στο χώρο του φεστιβάλ!


Αθήνα-LAF
Αναχώρηση Παρασκευή 5 Αυγούστου στις 10 το πρωί από το Πεδίον του Άρεως και επιστροφή Κυριακή 7 Αυγούστου στις 12.00 - τιμή 35 ευρώ.

Θεσσαλονίκη-LAF
Αναχώρηση Παρασκευή 5 Αυγούστου στις 10 το πρωί από το Λευκό Πύργο και επιστροφή Κυριακή 7 Αυγούστου στις 12.00 - τιμή 32 ευρώ.

Υπάρχει δυνατότητα επιβίβασης απο ενδιάμεσους σταθμούς.

Τιμή (με επιστροφή)
Αθήνα 35 ευρώ
Θεσσαλονίκη 32 ευρώ 

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 6976 204925 - 6978 283249 - 6942222758

 
Το ιντερνετικό κάλεσμα του φεστιβάλ στο link για τα τελευταία νέα.
 
Εδώ και η ωραία και κατατοπιστική σελίδα του Los Almiros από όπου και αλιεύσαμε τις φωτογραφίες.
 
//

Και το αφισάκι του φεστιβάλ


Εικόνα
5ο Los Almiros Festival - Σωστές μουσικές και ελεύθερο camping στον Αλμυρό Βόλου
Credits: CReatures και Greg Psalt (Γρηγόρης Ψαλτάκος)


Εικόνα
5ο Los Almiros Festival - Σωστές μουσικές και ελεύθερο camping στον Αλμυρό Βόλου
 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube
 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Η παράσταση "Προσοχή: Εκτελούνται Έργα" σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Νοεμή Βασιλειάδου, μετά από μια δυναμική εκκίνηση στη Θεσσαλονίκη, έρχεται στο Θέατρο Εμπρός, επαναφέροντας στο προσκήνιο το πλέον καίριο...

think

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, στην οδό Κύπρου στην Κυψέλη, φιλοξενεί στο ξεκίνημα τις νέας χρονιάς, μουσικές παραστάσεις, spoken word με ανοιχτό μικρόφωνο και περφόρμανς.

think

Οι Βραδιές Αστυνομικής Μυθοπλασίας (crimes n’ beer), που διοργανώνει η Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ) και το βιβλιοκαφέ red n’ noir, επιστρέφουν για δεύτερη χρονιά στον πολυχώρο του...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter