Η εθνικότητα μου το χρώμα του ανέμου: Το έργο του Ματέι Βισνιέκ ανεβαίνει στο θέατρο Εμπρός από ομάδα αποφοίτων της 92artschool

Με τον άνθρωπο στο κέντρο μιας δυστοπικής κοινωνίας, το έργο του Ματέι Βισνιέκ "Η εθνικότητα μου το χρώμα του ανέμου", παρουσιάζεται στο θέατρο Εμπρός.

Οι τελειόφοιτοι του 92artschool βασίστηκαν στα κείμενα του Βισνιέκ "Η Εθνικότητα μου το χρώμα του ανέμου" και συνδυάζοντας σώμα, έκφραση και φωνή μας παρουσιάζουν την παράστασή τους στο Θέατρο Εμπρός. Ερευνώντας το είδος της περφόρμανς, η ομάδα αφυπνίζει το πνεύμα σε συνδυασμό με τον λόγο και την κίνηση. 

Το έργο μας τοποθετεί σε μια κοινωνία του όποτε. Ο άνθρωπος είναι ο κεντρικός ήρωας μιας κοινωνίας δυστοπικής που χαρακτηρίζεται από τον μισανθρωπισμό, τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, την περιβαλλοντική καταστροφή.

Πρόκειται για σπονδυλωτό έργο που αντικατοπτρίζει την σύγχρονη πραγματικότητα με άξονα τα πλυντήρια εγκεφάλων. Ο άνθρωπος που ξεχνάει να ζήσει πραγματικά, η βία της εξουσίας, ο άνθρωπος σκουπιδοτενεκές, η γαλούχηση νέων ανθρώπων στην βία εν ονόματι κάθε δόγματος, η μηχανοποίηση της ανθρώπινης εργασίας, ο βίαιος και παράλογος στρατός.

Εικόνα
visniec_empros_92artschool_inexarchiagr

Συντελεστές
Παίζουν: Έυη Μαραγκού, Ελεάννα Σαλαγιάννη,Στεφανία Μακριαλέα, Στάμπι Πουλαντζά, Αριστέα Ανύση, Χριστίνα Νικολούλια
Σκηνοθεσία- Μουσική επιμέλεια: Έφη Μεράβογλου
Κοστούμια-σκηνικά : 92 artschool
Σχεδιασμός φωτισμών/φωτογραφίες/ επικοινωνία: Γιώργος Κάλτσας

//

Ινφο

Που
Θέατρο Εμπρός
Ρήγα Παλαμήδου 2, Ψυρρή

Πότε
Ημέρες παραστάσεων:
Τετάρτη 12, 19 και 26 Φεβρουαρίου
Ώρα έναρξης: 21:30
Διάρκεια: 60 λεπτά

Είσοδος Ελεύθερη


//



*Η σελίδα του 92 ArtSchool

Εικόνα
visniec_empros_92art_school_inexarchiagr

Εικόνα
Beatniks Road Bar στα Εξάρχεια: Αυθεντικό, ορθάδικο και ροκενρολ.

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Πενήντα τέσσερις γυναίκες tattoo artists, συμμετέχουν στην έκθεση που θα φιλοξενηθεί στον καινούργιο χώρο τέχνης HeartbeatInk Gallery, στο κέντρο της Αθήνας.

think

Η παράσταση "Προσοχή: Εκτελούνται Έργα" σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Νοεμή Βασιλειάδου, μετά από μια δυναμική εκκίνηση στη Θεσσαλονίκη, έρχεται στο Θέατρο Εμπρός, επαναφέροντας στο προσκήνιο το πλέον καίριο...

think

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, στην οδό Κύπρου στην Κυψέλη, φιλοξενεί στο ξεκίνημα τις νέας χρονιάς, μουσικές παραστάσεις, spoken word με ανοιχτό μικρόφωνο και περφόρμανς.

think

Newsletter